Γ.Γ ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτσης: Σχετικά με τις κατανομή των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν, τις οργανικές θέσεις και την αναμοριοδότηση των σχολείων
Η συνέντευξη αφορά και άλλα θέματα αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, την ειδική αγωγή, τις προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το bullying

Δηλώσεις έκανε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλέξανδρος Κόπτσης στο κανάλι “Ελλάδα 24” (Ο Γεν. Γραμματέας του Υπ. Παιδείας μίλησε στην εκπομπή "Επικαιρότητα της Λίας Λάππα) για διάφορα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στους διορισμούς των εκπαιδευτικών που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα και στην κατανομή των κλάδων και των ειδικοτήτων, στο θέμα των οργανικών θέσεων και στο θέμα της μοριοδότησης σχολείων απομακρυσμένων περιοχών.

Στο πρώτο θέμα της κατανομής των κλάδων και των ειδικοτήτων στους επικείμενους διορισμούς ο Αλ. Κόπτσης, με αφορμή όσα ακούγονται και γράφονται επισήμανε ότι "δεν έχουμε κάνει ακόμα τις κατανομές. Αυτά που διαρρέουν δεν είναι από εμάς, δεν ξέρω από ποιους. Οι κατανομές δεν έχουν οριστικοποιηθεί, η υπουργός δεν έχει πει ακόμη το τελικό “ok” για κάποιους".

Παράλληλα ο  Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας δήλωσε ότι "για κάποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών, σε κάποιες ειδικότητες, δεν έχουν συσταθεί θέσεις από το 1986 και "άρα δεν μπορούμε να διορίσουμε γιατί οι διορισμοί γίνονται επί οργανικών κενών που έχουν προκύψει μετά τις μεταθέσεις".

Επίσης ο Αλ. Κόπτσης αναφέρθηκε και στη μοριοδότηση των σχολείων απομακρυσμένων περιοχών αποκαλύπτοντας ότι το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγών στη μοριοδότητση ορισμένων περιοχών καθώς υπάρχουν αδικίες από παλιότερα, υπάρχουν δηλαδή σχολεία σε παομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν τα ανάλογα μόρια. "Υπάρχουν δυσπρόσιτες περιοχές και κατανομή περιοχών όπου οι εκπαιδευτικοί παίρνουν διαφορετικά μόρια. Οι περιοχές αναδιαμορφώνονται ανά καιρούς και εμείς είμαστε σε φάση που θέλουμε να αλλάξουμε αυτές τις κατανομές γιατί υπάρχουν αδικίες που έχουν γίνει παλαιότερα, περιοχές που είναι πραγματικά απομακρυσμένες δεν έχουν τα αντίστοιχα  μόρια".
 

Δείτε και ακούστε όλη τη συνέντευξη που αφορά και άλλα θέματα αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, την ειδική αγωγή, τις προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το bullying. Για το θέμα των διορισμών, των οργανικών θέσεων και τη μοριοδότηση σχολείων δείτε από το 21ο λεπτό.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές
Διαγωνισμός Pisa – Τράπεζα Θεμάτων – Αποτελέσματα Εξετάσεων: Μοχλοί ανατροπών στην εκπαίδευση
Ο ΟΟΣΑ έχει έτοιμη τη «θεραπευτική αγωγή»: Να αυξήσουμε τις ώρες των εκπαιδευτικών, να αυξήσουμε τα όρια συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, να...
Διαγωνισμός Pisa – Τράπεζα Θεμάτων – Αποτελέσματα Εξετάσεων: Μοχλοί ανατροπών στην εκπαίδευση
kinito-sxoleia
Πότε θα καταβληθεί η επόμενη μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Η τροποποίηση του φόρου
Στη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών από 1η Μαρτίου 2024  γίνεται τροποποίηση υπολογισμού του παρακρατούμενου φόρου
Πότε θα καταβληθεί η επόμενη μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Η τροποποίηση του φόρου