Αλέξανδρος Κόπτσης
INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Πριν το Δεκαπενταύγουστο η ανακοίνωση των βάσεων για τις Πανελλήνιες 2022 - «Οι διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί έως αρχές Αυγούστου», είπε ο Α. Κόπτσης

Έως τις 20 Ιουλίου θα έχουν συμπληρώσει οι υποψήφιοι τα μηχανογραφικά τους, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ώστε πριν τον Δεκαπενταύγουστο να ανακοινωθούν οι βάσεις για τις Πανελλήνιες 2022.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Α. Κόπτσης, αναφέρθηκε στις φετινές επιδόσεις των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ο Α. Κόπτσης τόνισε ότι το 82% είχε επίδοση πάνω από δέκα στη Γλώσσα, το 62% των υποψηφίων στα Αρχαία έγραψε πάνω από δέκα, το 61% στη Χημεία, το 71% στη Βιολογία, προσθέτοντας πως «τα ποσοστά πάνω από τη βάση κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα».

Παράλληλα, συνεχάρη τον 19χρονο πρόσφυγα από το Ιράν, Κουρό Νορμοχαμαντί Μπαιγκί, που αρίστευσε στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

«Η θέληση και η επιμονή νικά οποιαδήποτε αντιξοότητα και εμπόδιο και ότι αυτό δεν έγινε τυχαία», δήλωσε ο κ. Κόπτσης λέγοντας ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο το υπουργείο Παιδείας δημιούργησε τις υποδομές.

«Πέρυσι εντάχθηκαν σχεδόν 17.000 παιδιά και από αυτά πάνω από 80% παρακολουθεί μαθήματα. Είναι μεγάλη η πρόοδος στην ένταξη των προσφύγων στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Στόχος μας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά», πρόσθεσε με αφορμή την σπουδαία επίδοση του νεαρού πρόσφυγα που μετέχει της ελληνικής παιδείας.

Οι διορισμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν ολοκληρωθεί έως αρχές Αυγούστου

Αναφερόμενος στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ, είπε πως θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απάτη
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
Επιτήδειοι παριστάνουν την Τροχαία και «παγιδεύουν» πολίτες με μηνύματα-δόλωμα για την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών δεδομένων
Ψεύτικα πρόστιμα για ταχύτητα: Προειδοποίηση της Ελληνική Αστυνομία για νέα απάτη μέσω SMS
μητσοτακης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
Τεχνητή νοημοσύνη, ισότητα ευκαιριών, βιωσιμότητα και ψυχική υγεία στο επίκεντρο της ομιλίας για τον νέο ρόλο της εκπαίδευσης
Μητσοτάκης από Κολλέγιο Αθηνών: «Να μην μείνουμε στη νοσταλγία – Να θέσουμε στόχους για τα επόμενα 100 χρόνια»
μαθτητης
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου
Από τα πρώτα ερεθίσματα για το σύμπαν έως τη συνεργασία με τη NASA, ένας Έλληνας έφηβος ανοίγει δρόμους στη σύγχρονη επιστήμη
Μαθητής 15 ετών διακρίνεται στη NASA: Το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης του Βίκτωρα Γιαννικόπουλου
εβελινα
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές
Η Εβελίνα Αδάμου ξεχώρισε ανάμεσα σε 250 υποψηφίους και θα φοιτήσει στο UWC USA με στόχο μια παγκόσμια εκπαιδευτική εμπειρία
Τρίκαλα: Μαθήτρια κατακτά υποτροφία στις ΗΠΑ και «ανοίγει φτερά» για διεθνείς σπουδές