Erasmus+: Το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών σε νέες ευρωπαϊκές «περιπέτειες»!
Μέσα από τη δραστηριοποίηση των μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται η επαύξηση των δεξιοτήτων τους στις νέες τεχνολογίες και η έμπρακτη αξιοποίησή τους, η βελτίωση των γλωσσικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA122), που πραγματοποιεί το σχολείο μας, με τίτλο “Αλλάζω! Άρα υπάρχω".

Το πρόγραμμά μας, που χρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εποπτεύεται από το ΙΚΥ, στοχεύει κυρίως στη δημιουργική δραστηριοποίηση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, τοπικού ή ευρύτερου χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει τη συμπερίληψη των μαθητών ανεξάρτητα από το περιβάλλον προέλευσης ή τις σχολικές τους επιδόσεις και τη συνεργασία τους σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Παράλληλα, μέσα από τη δραστηριοποίηση των μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται η επαύξηση των δεξιοτήτων τους στις νέες τεχνολογίες και η έμπρακτη αξιοποίησή τους, η βελτίωση των γλωσσικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων. Τέλος, η συνεργασία μας με τα σχολεία εταίρους βασίζεται στην αρχή ανταλλαγής καλών πρακτικών και επιδιώκει τη βελτίωση της εκπαιδευτικής πράξης.

1.jpg

Εργαστήριο Upcycling

Σε αυτό το πλαίσιο, στις αρχές Μαΐου (1η ως 7η Μαΐου 2022) πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο συνεργαζόμενο σχολείο ICS Vittorio Emanuele III, ενώ από τις 15 ως 21 Μαΐου 2022 δεχτήκαμε την Ισπανική αντιπροσωπεία του επίσης συνεργαζόμενου σχολείου Congregacion de Jesus Maria, Nuestra Senora de Fuensanta από τη Μούρθια στην Αθήνα.

3.jpg

Το 62ο Γυμνάσιο στο Παλέρμο

Στη διάρκεια των επισκέψεων των αντιπροσωπειών, πραγματοποιήθηκαν έγιναν ξεναγήσεις και επισκέψεις καθώς και ποικίλα εργαστήρια, σχετικά με τους στόχους που τέθηκαν από τους συνεργαζόμενους εταίρους. Τέλος ολοκληρώθηκαν από κοινού projects για τα οποία είχαν συνεργαστεί εξ αποστάσεως τα τρία σχολεία, μέσα από την πλατφόρμα E-twinning και άλλα ψηφιακά εργαλεία (padlet, πλατφόρμα e-class, Canva, Genially, G Meet κ.α).

Ενδεικτικά, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια γνωριμίας με τη χλωρίδα της χώρας μας και της νότιας Μεσογείου γενικότερα καθώς και εργαστήρια που αφορούν τη δημιουργία και διατήρηση σχολικού κήπου, επίσης διεξήχθησαν δράσεις δημιουργικού upcycling, καθώς και δράσεις δημιουργίας και αυτοέκφρασης με (π.χ. δημιουργία flashbob, χορός) με φόντο το περιβάλλον του σχολείο κ.ά.

2.jpg

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Το πρόγραμμά μας βασίζεται στην ανταλλαγή φιλοξενίας των μαθητών, εμπλέκοντας έτσι το σύνολο της σχολικής κοινότητας (οικογένειες, μαθητές, εκπαιδευτικούς) και δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές να αποκομίσουν επιπλέον και μια πιο προσωπική και ουσιαστική άποψη για την πολιτισμική ταυτότητα της χώρας φιλοξενίας.

Για το επόμενο σχολικό έτος 2022-2023 αναμένουμε την εξέλιξη των δραστηριοτήτων μας καθώς και στοχεύουμε στον εμπλουτισμό τους με νέες, προγραμματισμένες δραστηριότητες όπως δίκτυο Upcycling, ανάπτυξη και χρήση σχετικών ψηφιακών εφαρμογών κ.α.

Για την Παιδαγωγική Ομάδα

Ανδριανή Δανιήλ και Μαριάννα Στούπα

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hlikia
Πώς να μειώσετε τη βιολογική σας ηλικία ακολουθώντας πέντε απλές αρχές
Ο Δρ. Φέλιξ Μπέρτραμ, επιτυχημένος γιατρός και επιχειρηματίας, πίστευε πως είχε τον έλεγχο της ζωής του, μέχρι που μια εξέταση άλλαξε τα πάντα.
Πώς να μειώσετε τη βιολογική σας ηλικία ακολουθώντας πέντε απλές αρχές
νοσοκο
Ο πόνος μετά το γυμναστήριο τον οδήγησε σε καρκίνο στους όρχεις
Η ιστορία του 21χρονου Rob από το Delaware των ΗΠΑ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο εύκολο είναι να παραβλέψουμε τα σήματα κινδύνου που...
Ο πόνος μετά το γυμναστήριο τον οδήγησε σε καρκίνο στους όρχεις
τσιπρα
Δημοσκόπηση Alco: Πόσοι και ποιοι εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα - Καθόλου ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη πάνω από τους μισούς
Το 62% των πολιτών δεν τον εμπιστεύεται καθόλου, το 17% λίγο, το 12% αρκετά και μόνο το 5% πολύ
Δημοσκόπηση Alco: Πόσοι και ποιοι εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα - Καθόλου ικανοποιημένοι από τον Μητσοτάκη πάνω από τους μισούς