Erasmus+: Το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών σε νέες ευρωπαϊκές «περιπέτειες»!
Μέσα από τη δραστηριοποίηση των μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται η επαύξηση των δεξιοτήτων τους στις νέες τεχνολογίες και η έμπρακτη αξιοποίησή τους, η βελτίωση των γλωσσικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων.

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (Δράση KA122), που πραγματοποιεί το σχολείο μας, με τίτλο “Αλλάζω! Άρα υπάρχω".

Το πρόγραμμά μας, που χρηματοδοτείται με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εποπτεύεται από το ΙΚΥ, στοχεύει κυρίως στη δημιουργική δραστηριοποίηση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, τοπικού ή ευρύτερου χαρακτήρα, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει τη συμπερίληψη των μαθητών ανεξάρτητα από το περιβάλλον προέλευσης ή τις σχολικές τους επιδόσεις και τη συνεργασία τους σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Παράλληλα, μέσα από τη δραστηριοποίηση των μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται η επαύξηση των δεξιοτήτων τους στις νέες τεχνολογίες και η έμπρακτη αξιοποίησή τους, η βελτίωση των γλωσσικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων. Τέλος, η συνεργασία μας με τα σχολεία εταίρους βασίζεται στην αρχή ανταλλαγής καλών πρακτικών και επιδιώκει τη βελτίωση της εκπαιδευτικής πράξης.

1.jpg

Εργαστήριο Upcycling

Σε αυτό το πλαίσιο, στις αρχές Μαΐου (1η ως 7η Μαΐου 2022) πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας επίσκεψη αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο συνεργαζόμενο σχολείο ICS Vittorio Emanuele III, ενώ από τις 15 ως 21 Μαΐου 2022 δεχτήκαμε την Ισπανική αντιπροσωπεία του επίσης συνεργαζόμενου σχολείου Congregacion de Jesus Maria, Nuestra Senora de Fuensanta από τη Μούρθια στην Αθήνα.

3.jpg

Το 62ο Γυμνάσιο στο Παλέρμο

Στη διάρκεια των επισκέψεων των αντιπροσωπειών, πραγματοποιήθηκαν έγιναν ξεναγήσεις και επισκέψεις καθώς και ποικίλα εργαστήρια, σχετικά με τους στόχους που τέθηκαν από τους συνεργαζόμενους εταίρους. Τέλος ολοκληρώθηκαν από κοινού projects για τα οποία είχαν συνεργαστεί εξ αποστάσεως τα τρία σχολεία, μέσα από την πλατφόρμα E-twinning και άλλα ψηφιακά εργαλεία (padlet, πλατφόρμα e-class, Canva, Genially, G Meet κ.α).

Ενδεικτικά, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια γνωριμίας με τη χλωρίδα της χώρας μας και της νότιας Μεσογείου γενικότερα καθώς και εργαστήρια που αφορούν τη δημιουργία και διατήρηση σχολικού κήπου, επίσης διεξήχθησαν δράσεις δημιουργικού upcycling, καθώς και δράσεις δημιουργίας και αυτοέκφρασης με (π.χ. δημιουργία flashbob, χορός) με φόντο το περιβάλλον του σχολείο κ.ά.

2.jpg

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Το πρόγραμμά μας βασίζεται στην ανταλλαγή φιλοξενίας των μαθητών, εμπλέκοντας έτσι το σύνολο της σχολικής κοινότητας (οικογένειες, μαθητές, εκπαιδευτικούς) και δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες μαθητές να αποκομίσουν επιπλέον και μια πιο προσωπική και ουσιαστική άποψη για την πολιτισμική ταυτότητα της χώρας φιλοξενίας.

Για το επόμενο σχολικό έτος 2022-2023 αναμένουμε την εξέλιξη των δραστηριοτήτων μας καθώς και στοχεύουμε στον εμπλουτισμό τους με νέες, προγραμματισμένες δραστηριότητες όπως δίκτυο Upcycling, ανάπτυξη και χρήση σχετικών ψηφιακών εφαρμογών κ.α.

Για την Παιδαγωγική Ομάδα

Ανδριανή Δανιήλ και Μαριάννα Στούπα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

mathites-diamartyria-sygxoneuseis
Συγχωνεύσεις σχολείων: Αγανάκτηση και κινητοποιήσεις γονέων στη Θεσσαλονίκη
Οι γονείς οργανώνουν κινητοποίηση στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ) και καλούν τον Υπουργό Παιδείας να μην προχωρήσει στις συγχωνεύσεις (φωτο...
Συγχωνεύσεις σχολείων: Αγανάκτηση και κινητοποιήσεις γονέων στη Θεσσαλονίκη
stournaras_8.jpg
Γιάννης Στουρνάρας: Αντιδράσεις Πανεπιστημιακών για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας: Η πολιτική του δραστηριότητα συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή των πιο σκληρών και αντιλαϊκων μέτρων που γνώρισε από...
Γιάννης Στουρνάρας: Αντιδράσεις Πανεπιστημιακών για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα
Λεωφορείο ΚΤΕΛ
Με ...δωρεά των ΚΤΕΛ η συγκοινωνία στην Ανατολική και Δυτική Αττική για πέντε ημέρες

Με ακόμα μία βραχύβια σύμβαση δωρεάς, ως γέφυρα για να καλυφθεί το κενό που θα άφηνε στην πρωτεύουσα η απόσυρση οχημάτων και...

Με ...δωρεά των ΚΤΕΛ η συγκοινωνία στην Ανατολική και Δυτική Αττική για πέντε ημέρες