golearn-engl_970-250
via-apth
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: «Η εγκατάσταση και η εμπέδωση του επιχειρηματικού Πανεπιστημίου της αγοράς ήταν, είναι και θα αποτελεί την στρατηγική επιλογή των συστημικών δυνάμεων που υπερβαίνουν σε ακροδεξιές στρατηγικές ακόμα και τις υποσχέσεις του συντηρητικού αστικού πανεπιστημίου»

Σκληρή ανακοίνωση για την αστυνομική βία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εξέδωσε η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών.

Η παράταξη, αντίθετα με τις ανακοινώσεις της Συγκλήτου που καταδίκασε τους βανδαλισμούς στο ίδρυμα αλλά δεν είπε ούτε μια λέξη για τη στάση της Αστυνομίας και τις βίαιες επιθέσεις κατά φοιτητών, τονίζει ότι «δεν αποτελούν φυσικά φαινόμενα, η αστυνομοκρατία, η βία και η καταστολή που καταδικάστηκαν ήδη από τη Διεθνή Αμνηστία και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ούτε βεβαίως και η χρονική συγκυρία έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας -με ισχυρή μειοψηφία- για την «νομιμοποίηση» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, λίγες μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές»

Οι πανεπιστημιακοί της Συσπείρωσης σημειώνουν ακόμα ότι «η αυταρχική Δεξιά, που βρίσκεται σε αποδρομή, όσο και να ενισχύει τους κρίκους της εξουσίας της από τα φιλικά της ΜΜΕ της μονοφωνίας μέχρι τα golden boys των ενεργειακών «παρόχων» που βυθίζουν την κοινωνική πλειοψηφία σε απόγνωση, δεν μπορεί να κερδίσει ούτε το δέλεαρ των αγοραίων επιδιώξεών της στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ούτε στην μάχη των ιδεών και των προταγμάτων για την Δημόσια Παιδεία»

Ολη η ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Για μια ακόμη φορά, δεν είναι οι πλανήτες που μετακινήθηκαν, για να εξελιχθούν όσα εξελίσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα Πανεπιστήμια, με πεδίο εφαρμογής κατά προτεραιότητα το ΑΠΘ.

Δεν αποτελούν φυσικά φαινόμενα, η αστυνομοκρατία, η βία και η καταστολή που καταδικάστηκαν ήδη από τη Διεθνή Αμνηστία και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ούτε βεβαίως και η χρονική συγκυρία έκδοσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας -με ισχυρή μειοψηφία- για την «νομιμοποίηση» της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, λίγες μέρες πριν από τις φοιτητικές εκλογές.

Όλα αυτά, με το χέρι βοηθείας «μπαχαλάκηδων» που δρούσαν ανενόχλητοι για ώρα γκρεμίζοντας την βιβλιοθήκη, υπό την μακάρια «εποπτεία» της πρυτανικής αρχής του ΑΠΘ, έχουν σαν στόχο τους το ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Η εγκατάσταση και η εμπέδωση του επιχειρηματικού Πανεπιστημίου της αγοράς ήταν, είναι και θα αποτελεί την στρατηγική επιλογή των συστημικών δυνάμεων που υπερβαίνουν σε ακροδεξιές στρατηγικές ακόμα και τις υποσχέσεις του συντηρητικού αστικού πανεπιστημίου. Η νεοφιλελεύθερη ακραία Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως με την ευγενική συνδρομή -για να μην ξεχνιόμαστε – του κ. Χρυσοχοϊδη δεν φείδονται σε πρακτικές υποβάθμισης της λειτουργίας του πανεπιστημίου.

Δίδακτρα παντού, εγκατάλειψη της χρηματοδότησης στην ρουλέτα της αριστείας, ταξικά φίλτρα στην πρόσβαση με την περίφημη βάση εισαγωγής, αυταρχισμός παντού ακόμη και με παρακολούθηση των διδασκόντων, τεράστια κενά σε μέλη ΔΕΠ αλλά και σε όλο το άλλο προσωπικό των Δημόσιων Πανεπιστημίων και ευτελείς μισθοί αποτελούν το μίγμα πολιτικής που επιχειρεί να αποσυνθέσει πλήρως το ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ .

Η αυταρχική Δεξιά, που βρίσκεται σε αποδρομή, όσο και να ενισχύει τους κρίκους της εξουσίας της από τα φιλικά της ΜΜΕ της μονοφωνίας μέχρι τα golden boys των ενεργειακών «παρόχων» που βυθίζουν την κοινωνική πλειοψηφία σε απόγνωση, δεν μπορεί να κερδίσει ούτε το δέλεαρ των αγοραίων επιδιώξεών της στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ούτε στην μάχη των ιδεών και των προταγμάτων για την Δημόσια Παιδεία.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει, ακόμη και όταν (και αν) βρίσκεται υπό την θεσμική εξουσία δυνάμεων που αντιστρατεύονται με κάθε μέσο και με κάθε «βοήθεια» το ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, να αγωνισθεί σθεναρά και να επιβάλει την Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 200 ευρώ: Με 6 μόνο βήματα παίρνεις τα καλύτερα tablet και Laptop

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mpampis anagnostopoulos
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Όχι» σε ελαφρυντικά λέει η εισαγγελέας - «Ειδεχθή και σκληρά τα εγκλήματα»
Να μη χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο προτείνει η εισαγγελέας - «Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια "παραφωνία" στη...
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Όχι» σε ελαφρυντικά λέει η εισαγγελέας - «Ειδεχθή και σκληρά τα εγκλήματα»
kinitopoiisi
Εξετάσεις PISA: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη - Τι απαντούν για την αγωγή Κεραμέως
Στους δρόμους εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη ενάντια στις εξετάσεις PISA - Τι απαντούν για την αγωγή Κεραμέως
Εξετάσεις PISA: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη - Τι απαντούν για την αγωγή Κεραμέως
Ελληνική PISA: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών αύριο στο Πρωτοδικείο για την αγωγή Κεραμέως
ΣΕΠΕ Αριστοτέλης: Συγκέντρωση Τρίτη 17/5, στις 12:30 στο πρωτοδικείο, Ευελπίδων 14, κτίριο 5, αίθ. 1/Κάτω τα χέρια από την απεργία μας/ Να κηρύξουν...
Ελληνική PISA: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών αύριο στο Πρωτοδικείο για την αγωγή Κεραμέως