pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, με τραύματα στο πρόσωπο και στη θωρακική χώρα, μεταφέρθηκε χθες Τετάρτη (11/5) ένας γυμναστής 61 ετών ο οποίος δέχθηκε επίθεση από γονέα στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.

Θορυβημένη είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα στη Λάρισα για το χθεσινό συμβάν όπου γονέας επιτέθηκε σε τρεις εκπαιδευτικούς στο 11ο Δημοτικό Σχολείο στη Λάρισα, στέλνοντας μάλιστα τον έναν εξ αυτών στο νοσοκομείο μετά το γρονθοκόπημα.

Η μητέρα του παιδιού σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του onlarissa.gr υπέβαλλε μήνυση  εναντίον εκπαιδευτικού για αμυχή στο πρόσωπο που έχει ο γιος της, ο οποίος δάσκαλος σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας, κ. Δημήτρη Παπαποστόλου δεν είναι καν στην τάξη του παιδιού της.

Επιπρόσθετα, ο  Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αλέξανδρος Κόπτσης ζήτησε από την αρμόδια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κα Αικατερίνη Καραγιώργου, διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να ριχτεί φως στην υπόθεση.

Το ιστορικό

Σε αρένα μετατράπηκε το 11ο δημοτικό σχολείο στη Λάρισα, όταν… γονιός επιτέθηκε σε τρεις εκπαιδευτικούς, στέλνοντας στο νοσοκομείο τον έναν από αυτούς.

Μάταια άλλοι γονείς και δάσκαλοι του 11ου δημοτικού στη Λάρισα προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τον γονιό που έμοιαζε… ταύρος εν υαλοπωλείω.

Ηταν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (11/5/2022), όταν ο δράστης εισέβαλε στο σχολείο και άρχισε να επιτίθεται φραστικά προς τους εκπαιδευτικούς, ισχυριζόμενος ότι «χτύπησε το παιδί του».

Μάλιστα, δεν έμεινε στις ύβρεις, αλλά γρονθοκόπησε τον διευθυντή, έναν δάσκαλο και τον γυμναστή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο!

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία αναζητεί τον δράστη στα όρια του αυτοφώρου. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γονείς του συγκεκριμένου σχολείου δημιουργούν θερμό επεισόδιο.

Λάρισα: Μήνυση σε εκπαιδευτικό από την μάνα του μαθητή του οποίου ο πατέρας γρονθοκόπησε δασκάλους – Ένορκη διοικητική εξέταση για το συμβάν

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας, κ. Δημήτρης Παπαποστόλου σήμερα σε δηλώσεις του, τόνισε για το περιστατικό πως ο μαθητής είχε μια γρατζουνιά στο πρόσωπο κάτι το οποίο συμβαίνει στον χώρο του σχολείου σε μαθητές, από μικροατυχήματα. Ειδικότερα σημείωσε τα εξής:

«Ένα πρωτοφανές και θλιβερό περιστατικό συνέβη στον χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Γονέας εισήχθη στον χώρο του σχολείου με την λήξη του σχολικού ωραρίου και επετέθη με σφοδρότητα σε τρεις εκπαιδευτικούς. Προπηλάκισε, γρονθοκόπησε αναίτια τρεις εκπαιδευτικούς. Με το επιχείρημα ότι χτυπήθηκε μαθητής, ο γιος του και μάλιστα για μια γρατζουνιά που είχε στο πρόσωπο.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι καταδικαστέες, παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την σωματική ακεραιότητα. Εμείς ως εκπαιδευτικοί θέλουμε τους γονείς αρωγούς στην προσπάθειά μας και ειδικά, το τελευταίο διάστημα που έχουμε τόσα προβλήματα στην εκπαίδευση. Το 11ο Δημοτικό είναι ένα σχολειό με ιδιαιτερότητες, συνυπάρχουν μαθητές Ρομά και μη Ρομά, και εμείς κάνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για να στηρίξουμε αυτούς τους μαθητές, για να περιορίσουμε την σχολική διαρροή γιατί ο φυσικός χώρος των μαθητών είναι οι σχολικές αίθουσες.

Η μητέρα του παιδιού έχει καταθέσει μήνυση εναντίον ενός εκπαιδευτικού που δεν είναι δάσκαλος της τάξης του μαθητή, αναίτια για μια γρατζουνιά που έχει μαθητής στο πρόσωπό του, και γνωρίζετε ότι τακτικά στον χώρο του σχολείου συμβαίνουν μικροατυχήματα και φυσικά αυτά επιλύονται μόνο από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς».

«Είμαστε απροστάτευτοι», λένε οι εκπαιδευτικοί

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» με ανακοίνωσή του: «καταγγέλλει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση-προπηλακισμό που δέχτηκαν αναίτια τρεις συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας από γονέα μαθητή που εισήλθε στο χώρο του σχολείου».

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ καταγγέλλει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση-προπηλακισμό που δέχτηκαν αναίτια τρεις   συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας από γονέα μαθητή που εισήλθε στο χώρο του σχολείου.

Τέτοιες συμπεριφορές που παραβιάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την σωματική ακεραιότητα είναι απόλυτα καταδικαστέες.  Οποιαδήποτε επιθετική συμπεριφορά που προσβάλει την τιμή και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών είναι καταδικαστέα και στην ουσία είναι ευθεία επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Μια τέτοια επίθεση διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου σπέρνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί κατ’ επανάληψη έχουμε αναδείξει το ζήτημα της ασφάλειας των σχολικών χώρων τόσο για μας τους ίδιους αλλά κυρίως και για τους μαθητές μας. Δεν μπορεί να είμαστε απροστάτευτοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στις διαθέσεις κακοπροαίρετων.

Απέναντι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα (ελλείψεις προσωπικού, καθαριστές,  σχολική στέγη ), το μεγαλύτερο όπλο μας είναι το ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Ο ενιαίος αγώνας όλων είναι η μοναδική απάντηση σε όλους αυτούς που επιχειρούν να απαξιώσουν το δημόσιο σχολείο.

Στα σχολεία της συνοικίας της Νέας Σμύρνης  η τηλεκπαίδευση άφησε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας πολλούς μαθητές  που δεν είχαν την πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα και επέτεινε τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τον Δήμο Λαρισαίων, που θα στοχεύουν στην ενημέρωση και τη στήριξη των οικογενειών αυτών των ευάλωτων ομάδων, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ενίσχυση της πρόσβασης και φοίτησης στην προσχολική αγωγή για τους μαθητές αυτούς.

Υλοποίηση ενισχυτικής διδασκαλίας σε ενήλικους και ανήλικους μαθητές Ρομά με στόχο την υποστήριξή τους σε θέματα φοίτησης

Παρεμβάσεις για τη σχολική ένταξη και την υποστήριξη της τακτικής φοίτησης των παιδιών στα σχολεία

Εκπαιδευτικές δράσεις για την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νέων Ρομά που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και ενηλίκων Ρομά.

Μείωση της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό 1:12

Στελέχωση των σχολείων από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με το σύνολο του εκπαιδευτικού, του επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ‘’ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ ‘’ εκφράζει την συμπαράστασή του στους τρεις συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς και στον Σύλλογο Διδασκόντων».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σπαζοκεφαλιά: Πόσα ζώα βλέπετε στην εικόνα;

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kardia agapi
Θεσσαλονίκη: Ένα σχολείο για ασθενείς με καρδιαγγειακές νόσους
Ένα σχολείο για ασθενείς με καρδιαγγειακές παθήσεις σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβριο η Πανεπιστημιακή Γ΄ Καρδιολογική Κλινική...
Θεσσαλονίκη: Ένα σχολείο για ασθενείς με καρδιαγγειακές νόσους
Θερινές εκπτώσεις 2022: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν
Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα μάλιστα με την ισχύουσα...
Θερινές εκπτώσεις 2022: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν
ΕΦΚΑ
e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία του λογισμικού για τις συντάξεις με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης
Ξεκινά η λειτουργία του λογισμικού για τις συντάξεις με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης
e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία του λογισμικού για τις συντάξεις με παράλληλο και διαδοχικό χρόνο ασφάλισης