Λήγει σήμερα Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης - Καταγγελία της ΠΟΣΥΠ
Καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) για κάθε είδους κυνισμό, πολιτικό, ιεραρχικό, διοικητικό, υπαλληλικό και ανθρώπινο, απέναντι στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και στους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας

Την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ)  καθώς παρά το αίτημα της ΠΟΣΥΠ για παράταση μίας εβδομάδας στην υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας των Συμβούλων Εκπαίδευσης, την  Παρασκευή το μεσημέρι στάλθηκε ηλεκτρονικό μήνυμα από την Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού,  προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το οποίο δεν δίνει  καμία παράταση.

Μη μπορώντας να γίνει κατανοητό το διακύβευμα αλλά και η λογική που επικρατεί  εδώ και καιρό στην Κεντρική Διοίκηση και στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, για τον πρωτόγνωρο διοικητικό σχεδιασμό και τις ανεφάρμοστες πλέον ημερομηνίες και εργασίες που πρέπει να τηρήσουν και να υλοποιήσουν οι Περιφερειακές Υπηρεσίες και οι υπάλληλοι τους, για μία σειρά εγκυκλίων, η ΠΟΣΥΠ υπενθυμίζει ότι για τις αιτήσεις επιλογής  των 116 Διευθυντών Εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας είχε δώσει  δεκαήμερη παράταση (από 14/1 στις 24/01/2022), την οποία αναιτιολόγητα αρνείται, για τις ασυγκρίτως περισσότερες αιτήσεις επιλογής των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης!

 

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                                         Π.Ο.Σ.Υ.Π.

     

                                                              Προς:      Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως

                                                               Κοιν.:      Υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή          

                                                               Γ. Γραμματέα ΥΠΑΙΘ, κ. Αλέξανδρο Κόπτση

                                                                                     

 

Η Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ απέναντι στους Υπαλλήλους και στην Λογική!

 

κ. Υπουργέ,

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι, παρά το αίτημα της ΠΟΣΥΠ για παράταση μίας εβδομάδας στην υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας των Συμβούλων Εκπαίδευσης, την  Παρασκευή το μεσημέρι στάλθηκε ηλεκτρονικό μήνυμα από την Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού,  προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το οποίο δεν δίνει  καμία παράταση.

Μη μπορώντας να κατανοήσουμε το διακύβευμα αλλά και την λογική που επικρατεί  εδώ και καιρό στην Κεντρική Διοίκηση και στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, για τον πρωτόγνωρο διοικητικό σχεδιασμό και τις ανεφάρμοστες πλέον ημερομηνίες και εργασίες που πρέπει να τηρήσουν και να υλοποιήσουν οι Περιφερειακές Υπηρεσίες και οι υπάλληλοι τους, για μία σειρά εγκυκλίων, σας υπενθυμίζουμε ότι για τις αιτήσεις επιλογής  των 116 Διευθυντών Εκπαίδευσης είχατε δώσει  δεκαήμερη παράταση (από 14/1 στις 24/01/2022), την οποία αναιτιολόγητα αρνείστε, για τις ασυγκρίτως περισσότερες αιτήσεις επιλογής των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης!

Υπενθυμίζοντας σας, το προχθεσινό έγγραφο της ΠΟΣΥΠ προς τον Γεν. Γραμματέα κ. Κόπτση, με χαρακτηριστικό τίτλο ¨ Να σταματήσει εδώ ο ανεδαφικός και ασφυκτικός σχεδιασμός του Υπουργείου¨, με  το  οποίο ¨σας καλούσαμε να παρατείνετε άμεσα όλες τις ανεδαφικές προθεσμίες των σχετικών εγκυκλίων και να δώσετε μία ρεαλιστική παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας  σε όλες τις καταληκτικές ημερομηνίες τους¨, είμαστε πλέον αναγκασμένοι να σας καταγγείλουμε για κάθε είδους κυνισμό, πολιτικό, ιεραρχικό, διοικητικό, υπαλληλικό και ανθρώπινο, απέναντι στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και στους υπαλλήλους τους!

Βέβαια, οι υψηλόβαθμοι Υπηρεσιακοί Παράγοντες του Υπουργείου οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής τους, ξανά, ως Γενικοί Διευθυντές, όσο και οι προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής τους, ξανά, ως  νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, θέλοντας  να κάνουν τους αρεστούς και τους πρόθυμους στην  Πολιτική Ηγεσία, μπορεί και να υπερθεματίζουν στις ανεδαφικές επιλογές σας!

Όμως, σας υπενθυμίζουμε ότι η πραγματική δουλειά υλοποιείται  στο Υπουργείο  και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του, από τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει πολλές φορές, το τελευταίο διάστημα, κάθε όριο υπηρεσιακής  και ανθρώπινης αντοχής, διότι ακόμη και τα Σαββατοκύριακα εργάζονται, αισθανόμενοι πλέον ότι ο επαγγελματισμός τους, ο μόχθος τους και η εκπλήρωση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος,  αντιμετωπίζονται με εμπαιγμό, αναλγησία  και αδιαφορία, από την Πολιτική και Υπηρεσιακή Ηγεσία του ΥΠΑΙΘ! Ακόμη κι αυτή, την ελάχιστη οφειλόμενη αποζημίωση, μέρους  της υπερωριακής τους απασχόλησης,  δεν έχετε χορηγήσει!

Το κυβερνητικό σύνθημα ¨Κοντά στον Πολίτη¨ στο Υπουργείο μας πλέον υλοποιείται, απροκάλυπτα, ως πολιτική ¨Απέναντι στους Υπαλλήλους¨ και ειδικά σε αυτούς των Περιφερειακών Υπηρεσιών, δυστυχώς όμως, όπως πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει, υλοποιείται και ως πολιτική  ¨Απέναντι στην Λογική¨!

Διότι αν υπήρχε κοινή λογική θα έπρεπε, ήδη, να έχετε εκδώσει την σχετική παράταση, χωρίς καμία διαμαρτυρία των εργαζομένων, χωρίς καμία καταγγελία της ΠΟΣΥΠ!

   Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           

 ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                      ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis20150905.jpg
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία
Με βάση τον υψηλό πήχη δυσκολίας των φετινών θεμάτων, εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δύσκολα οι περιζήτητες σχολές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους και...
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία