foitites_dipae
Νέο «άδειασμα» Κεραμέως, αλλά και της διορισμένης διοίκησης του ιδρύματος, από τους καθηγητές του ΔΙΠΑΕ

Σε απόλυτη αποδοκιμασία των μεθοδεύσεων Κεραμέως για συγχωνεύσεις στα πανεπιστήμια και ιδίως στο ΔΙΠΑΕ, προχώρησαν οι καθηγητές του ιδρύματος.

Σε συνέντευξη Τύπου που εδωσαν για το ζήτημα των επικείμενων συγχωνεύσεων που έχουν αναστατώσει 6.000 φοιτητές σε 3 πόλεις, έκαναν λόγο για σχέδιο «ΑΘΗΝΑ 2» του Υπουργείου Παιδείας µε Δούρειο Ίππο τη διορισµένη Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστηµίου της Ελλάδας. 

Μάλιστα, ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΔΙΠΑΕ ζητά την παραίτηση της διοικούσας επιτροπής και την άµεση προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Πρυτανικών Αρχών

«Πρόκειται για µία πρόταση που στοχεύει στην αποδόµηση και προοπτικά στη διάλυση του ∆ΙΠΑΕ. Αποτελεί ύβρη απέναντι στην ακαδηµαϊκή κοινότητα του Πανεπιστηµίου µας, καθώς δεν σέβεται τη δηµοκρατική λειτουργία των τµηµάτων και των σχολών που έχουν καταθέσει γραπτά τις προτάσεις τους εδώ και καιρό µε εντελώς διαφορετικές απόψεις. ∆υσφηµεί το Πανεπιστήµιο και τα τµήµατα του και απαξιώνει τις προσπάθειες όλων των µελών ∆ΕΠ για ουσιαστική αναβάθµιση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας και των σύγχρονων προγραµµάτων σπουδών των τµηµάτων όπως αυτά προέκυψαν πριν από τρία χρόνια µε τη συνέργεια των πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης µε το πρώην ∆ιεθνές Πανεπιστήµιο»

Ολο το ψήφισμα του ΕΣΔΕΠ ΔΙΠΑΕ

Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ 2» του Υπουργείου Παιδείας µε ∆ούρειο Ίππο τη διορισµένη ∆ιοικούσα Επιτροπή του ∆ιεθνούς Πανεπιστηµίου της Ελλάδας.

Την εβδοµάδα που µας πέρασε, ο Πρόεδρος της διορισµένης ∆ιοικούσας Επιτροπής του ∆ιεθνούς Πανεπιστηµίου της Ελλάδας (∆ΙΠΑΕ) κατέθεσε αιφνιδιαστικά πρόταση για καταργήσεις, συγχωνεύσεις και µετακινήσεις σε άλλη πόλη τµηµάτων του ιδρύµατος(*), υλοποιώντας «κατά γράµµα» την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης. Οι χειρισµοί της ∆ιοικούσας Επιτροπής οδήγησαν στο να συζητηθεί το θέµα µε ιδιαίτερη πίεση χρόνου και χωρίς να καταγραφούν οι αντιρρήσεις και να καταµετρηθούν οι ψήφοι των µελών της, το πρακτικό της συνεδρίασης εστάλη άµεσα στο Υπουργείο. Τόσο η πρόταση του Προέδρου, που υλοποιεί την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας όπως ρητά αναφέρεται στην εισήγηση, όσο και το πρακτικό που στάλθηκε στο Υπουργείο στερούνται οποιασδήποτε ακαδηµαϊκής λογικής και δεν υπήρξε καµία προηγούµενη ενηµέρωση - πόσο µάλλον διαβούλευση - µε τα Τµήµατα που αναφέρονται.

Αν η πρόταση αυτή υλοποιηθεί 6000 φοιτητές θα χρειαστεί να µετακινηθούν από τη Θεσσαλονίκη στη Σέρρες και άλλοι 5500 φοιτητές θα αναγκαστούν να αποφοιτήσουν από Τµήµα που θα έχει καταργηθεί. Πρόκειται για µία πρόταση που στοχεύει στην αποδόµηση και προοπτικά στη διάλυση του ∆ΙΠΑΕ. Αποτελεί ύβρη απέναντι στην ακαδηµαϊκή κοινότητα του Πανεπιστηµίου µας, καθώς δεν σέβεται τη δηµοκρατική λειτουργία των τµηµάτων και των σχολών που έχουν καταθέσει γραπτά τις προτάσεις τους εδώ και καιρό µε εντελώς διαφορετικές απόψεις. ∆υσφηµεί το Πανεπιστήµιο και τα τµήµατα του και απαξιώνει τις προσπάθειες όλων των µελών ∆ΕΠ για ουσιαστική αναβάθµιση της ερευνητικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας και των σύγχρονων προγραµµάτων σπουδών των τµηµάτων όπως αυτά προέκυψαν πριν από τρία χρόνια µε τη συνέργεια των πρώην ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης µε το πρώην ∆ιεθνές Πανεπιστήµιο.

Αντί η διορισµένη ∆ιοικούσα Επιτροπή από το Υπουργείο Παιδείας, να ασχοληθεί µε την ολοκλήρωση της διοικητικής συγχώνευσης του Πανεπιστηµίου, αντί να απαιτήσει την έκδοση των επαγγελµατικών δικαιωµάτων των τµηµάτων που εκκρεµούν, αντί να διεκδικήσει θέσεις µελών ∆ΕΠ, Ειδικού ∆ιδακτικού και ∆ιοικητικού Προσωπικού, αντί να φροντίσει την απορρόφηση της ελάχιστης κρατικής χρηµατοδότησης ώστε το ∆ΙΠΑΕ να µην εµφανίζει εικόνα εγκατάλειψης, λίγους µήνες πριν την λήξη της θητείας της είναι η µόνη διοίκηση Πανεπιστηµίου που προχωρά η ίδια σε πρόταση καταργήσεων και συγχωνεύσεων για να ολοκληρώσει το έργο της.

Ο Ενιαίος Σύλλογος ∆ιδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣ∆ΕΠ) του ∆ΙΠΑΕ:

• ∆εν µπορεί να αποδεχτεί καµία συγχώνευση, κατάργηση η µετακίνηση τµήµατος του ∆ΙΠΑΕ.

• Θα αγωνιστεί για να µην πραγµατοποιηθεί η επιβαλλόµενη από το Υπουργείο Παιδείας, µέσω της ∆ιοικούσας Επιτροπής, συρρίκνωση του ∆ΙΠΑΕ.

• Θεωρεί ότι έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής στη ∆ιοικούσα Επιτροπή, ζητά την παραίτηση της και την άµεση προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστηµίου µας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

αγορια στο ντουζ
Σχολείο, φύλο και νεοσυντηρητισμός: Μια συζήτηση με αφορμή την ταινία «Αγόρια στο ντους»
Μετά από τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε και την στοχοποίηση της εκπαιδευτικού που πρόβαλε την ταινία, το Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της...
Σχολείο, φύλο και νεοσυντηρητισμός: Μια συζήτηση με αφορμή την ταινία «Αγόρια στο ντους»