Thumbnail
Ο σύλλογος των καθηγητών του ΔΙΠΑΕ από κοινού µε το σύλλογο εργαζοµένων και τους φοιτητικούς συλλόγους, σε µια προσπάθεια τους να αναδείξουν τα σοβαρότατα προβλήµατα που θα προκύψουν από τις προτεινόµενες αλλαγές διοργανώνουν συνέντευξη τύπου αύριο Πέμπτη στις 11:00

Από όλες τις πλευρές έρχονται τα «αδειάσματα» για την κ.Κεραμέως σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για συγχωνεύσεις στο ΔΙΠΑΕ.

Μετά από τους φοιτητές που πραγματοποίησαν σήμερα μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, αύριο οι καθηγητές του ΔΙΠΑΕ (ΕΣΔΕΠ) δίνουν συνέντευξη Τύπου για να καταδικάσουν τις συγχωνεύσεις.

«Η διορισµένη από το Υπουργείο Παιδείας ∆ιοικούσα Επιτροπή του ∆ΙΠΑΕ κατέθεσε αιφνιδιαστικά πρόταση κατάργησης, συγχώνευσης και µετακίνησης τµηµάτων του πανεπιστηµίου. Η πρόταση αυτή αφενός δεν βασίζεται σε καµία επιστηµονική/ακαδηµαϊκή λογική, αφετέρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε τις κατατεθειµένες προτάσεις των τµηµάτων και των σχολών του Πανεπιστηµίου», τονίζουν οι πανεπιστημιακοί.

Ολη η ανακοίνωση

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ακαδηµαϊκή κοινότητα του ∆ιεθνούς Πανεπιστηµίου της Ελλάδας (∆ΙΠΑΕ) η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να καταθέσει νέο νόµο πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο οποίος θα περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, και την «αναδιάρθρωση του ακαδηµαϊκού χάρτη της χώρας. Η διορισµένη από το Υπουργείο Παιδείας ∆ιοικούσα Επιτροπή του ∆ΙΠΑΕ κατέθεσε αιφνιδιαστικά πρόταση κατάργησης, συγχώνευσης και µετακίνησης τµηµάτων του πανεπιστηµίου.

Η πρόταση αυτή αφενός δεν βασίζεται σε καµία επιστηµονική/ακαδηµαϊκή λογική, αφετέρου έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε τις κατατεθειµένες προτάσεις των τµηµάτων και των σχολών του Πανεπιστηµίου για την ουσιαστική αναβάθµισή της εκπαίδευσης και της έρευνας και δηµιουργεί τεράστια προβλήµατα σε χιλιάδες φοιτητές.

Ο ΕΣ∆ΕΠ ∆ΙΠΑΕ, από κοινού µε το σύλλογο εργαζοµένων και τους φοιτητικούς συλλόγους του ∆ΙΠΑΕ σε µια προσπάθεια τους να αναδείξουν τα σοβαρότατα προβλήµατα που θα προκύψουν από τις προτεινόµενες αλλαγές και να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους για την πραγµατική αναβάθµιση του ∆ΙΠΑΕ και των ΑΕΙ γενικότερα, διοργανώνουν συνέντευξη τύπου, η οποία θα πραγµατοποιηθεί την Πέµπτη 14 Απριλίου 2022, στις 11:00, στην αίθουσα του 7ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΔΙΠΑΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εφηβοι
«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη
Έκκληση ειδικού: «Μην αναπαράγετε σημειώματα των παιδιών»
«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη
Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στο ΑΠΘ
ΑΠΘ: Καταγγελία πανεπιστημιακών για «τάγματα εφόδου» και προσαγωγές θυμάτων μετά την επίθεση
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: «Η βία στα ΑΕΙ εξυπηρετεί όσους θέλουν πανεπιστήμια φόβου»
ΑΠΘ: Καταγγελία πανεπιστημιακών για «τάγματα εφόδου» και προσαγωγές θυμάτων μετά την επίθεση