ΥΠΑΙΘ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή θα εκδοθεί μετά τις 20 του Απρίλη, αφού τώρα "τρέχουν" οι προκηρύξεις για προσλήψεις 15.000 υπαλλήλων στο δημόσιο

Τον Μάϊο θα καθορισθεί, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών ο αριθμός των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή θα εκδοθεί μετά τις 20 του Απρίλη, αφού τώρα "τρέχουν" οι προκηρύξεις για προσλήψεις 15.000 υπαλλήλων στο δημόσιο.

Αυτή την ενημέρωση, που προέρχεται από τον γγ και προεδρεύοντα της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη, έκανε πριν από λίγο ο τ.αιρετός Τάκης Ρουμπής.

Νέοι μόνιμοι διορισμοί

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν είχε κάνει κανένα διορισμό και τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στον διορισμό 16.200 εκπαιδευτικών. Όπως είπε οι προσπάθειες συνεχίζονται, με στόχο να αποφευχθεί η στρεβλή πρακτική του αναπληρωτή καθηγητή και σημείωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται ώστε φέτος να γίνουν και άλλοι διορισμοί.

“Ο αναπληρωτής πρέπει να καλείται να κάνει αυτό ακριβώς που λέει η λέξη, να αναπληρώνει μια .έκτακτη ανάγκη, μια εγκυμοσύνη, μια ασθένεια, αλλά όχι να είναι αναπληρωτής για 10 και 15 συναπτά έτη. Γι αυτό η προσπάθεια που κάνουμε από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών είναι να επεκτείνουμε και άλλο τους διορισμούς πέρα από τους 16.000. Εργαζόμαστε πολύ μεθοδικά για να καλύψουμε τέτοιες ανάγκες και από φέτος και σιγά σιγά να πάμε σε μια ομαλοποίηση μετά από πάρα πολλά χρόνια” συμπλήρωσε η υπουργός. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε προγραμματίζονται διορισμοί η απάντηση της υπουργού Παιδείας ήταν πως “η προσπάθεια είναι για φέτος”.

Θηριώδης ο αριθμός των κενών στην εκπαίδευση

Το πρόβλημα με τα εκπαιδευτικά κενά έχει γιγαντωθεί καθώς επί 12 χρόνια είχαν παγώσει οι διορισμοί στην εκπαίδευση και κατά συνέπεια  απαιτούνταν χιλιάδες αναπληρωτές κάθε χρόνο. Μάλιστα, την φετινή χρονιά θα χρειαστούν τουλάχιστον 45.000 αναπληρωτές παρόλο που τα δυο τελευταία χρόνια διορίστηκαν περίπου 17.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Η κατάσταση για το νέο σχολικό έτος 2022/23 προδιαγράφεται ακόμη δυσκολότερη καθώς τα εκπαιδευτικά κενά αναμένεται να ξεπεράσουν τις 50.000 αφού στα υπάρχοντα θα προστεθούν και άλλα τουλάχιστον 5.000 κενά που θα δημιουργηθούν από τις φετινές συνταξιοδοτήσεις.

Μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών αντιστοιχούν στο 30% του μόνιμου εκπαιδευτικού πληθυσμού.

Μέχρι σήμερα, για την κάλυψη των αναγκών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) πραγματοποιήθηκαν 23.371 προσλήψεις αναπληρωτών νηπιαγωγών - ΠΕ60 και δασκάλων - ΠΕ70 (χωρίς να υπολογιστεί το προσωπικό ΕΕΠ-ΕΒΠ).

Πίνακες Ειδικής Αγωγής

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι όσον αφορά την Ειδική Αγωγή, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση των τ.αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γεωργίας Μπουλμέτη και Βασίλη Βούγια για θέματα εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής:

Ανακοίνωση Μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2022

Η ανακοίνωση των ονομάτων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), τα οποία πήραν μετάθεση για το 2022, θα συμβεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την κοινοποίηση της Υπουργικής Απόφασης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως.

Εγκύκλιος Μετατάξεων 

Θα ακολουθήσει η Πρόσκληση για τις αιτήσεις Μετατάξεων εκπαιδευτικών Α/θμιας, Β/θμιας και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), σχολικού έτους 2022-2023. Για τη μετάταξη οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει πέντε (5) έτη εκπαιδευτικής υπηρεσίας στον κλάδο που υπηρετούν. Δεν επιτρέπεται μετάταξη υπαλλήλου πριν παρέλθει διετία από το διορισμό του. Μετάταξη υπαλλήλου σε ανώτερο κλάδο δεν επιτρέπεται πριν από την συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό ή από προηγούμενη μετάταξη.

Εγκύκλιος Αποσπάσεων

Μετά το πέρας των Μετατάξεων θα ακολουθήσει η Εγκύκλιος των Αποσπάσεων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το 2022-23. Εισαγωγική Επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και ως προς τους ωφελούμενους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ θα εκδοθεί συγκεκριμένη ανακοίνωση-πρόσκληση μετά την άνοιξη. Το τρέχον εξάμηνο θα πραγματοποιηθεί η επιμόρφωση των Επιμορφωτών Β’ της Πράξης.

Προκήρυξη ΑΣΕΠ-Νέοι Αξιολογικοί Πίνακες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)

Οι νέες 3 Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων Αξιολογικών Πινάκων για τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), αναμένονται μετά τα μέσα Απριλίου, πιθανά την Μεγάλη Εβδομάδα και αναφορικά με την κατάθεση δικαιολογητικών, όπως όλα δείχνουν, θα αφορά μόνον στην κατάθεση νέων τίτλων σπουδών, σεμιναρίων κ.λ.π. 

 

Ποιου Πανεπιστημίου τα σεμινάρια μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς και πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό GoLearn πραγματοποιεί 9μηνα σεμινάρια που μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς και πληρούν τους όρους του ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ που αφορά:

α) την μοριοδότηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών για προσλήψεις
γ) την ένταξη σε επικουρικούς πίνακες ΕΑΕ
δ) την μοριοδότηση διορισμών εκπαιδευτικών
ε) την μοριοδότηση σε ΣΔΕ

Τα σεμινάρια έχουν ανοικτές αιτήσεις και πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα σε κορυφαιά αντικείμενα όπως η Ειδική Αγωγή, η Σχολική Ψυχολογία, η Σεξουαλική Αγωγή, η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, η Ηγεσία και Διοίκηση της Εκπαίδευσης κλπ

Κοστίζουν μόνο 25 ευρώ το μήνα με την έκπτωση που ισχύει αποκλειστικά για τον Απρίλιο

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η 1η Μοριοδοτούμενη Πανεπιστημιακή Εξειδίκευση πάνω στον Αυτισμό από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών ανακοινώνει την έναρξη της Πανελλαδικής εξ αποστάσεως και ετήσιας επιμόρφωσης - εξειδίκευσης αποκλειστικά πάνω στον αυτισμό που αφορά και μοριοδοτει δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και ψυχολόγους, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές , προσωπικό παράλληλης στήριξης

Αποτελεί την κορυφαία Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση - Εξειδίκευση στον τομέα του αυτισμού η οποία πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και ασύγχρονα στην Ελλάδα.

Μόνο για αιτήσεις που θα γίνουν έως 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ το κόστος είναι στα 185 ευρώ σύνολο για το ΕΤΗΣΙΟ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗς

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

amazones
Δείτε τα πιο δημοφιλή αρχαία ελληνικά ονόματα στον κόσμο
Τα αρχαία ελληνικά ονόματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα δημοφιλέστερα ονόματα που επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους μελλοντικοί γονείς...
Δείτε τα πιο δημοφιλή αρχαία ελληνικά ονόματα στον κόσμο
υπουργειο Παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει στην αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στο Α΄τετράμηνο
Τι ισχύει για την διαδικασία αξιολόγησης των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Α΄τετράμηνο
Υπουργείο Παιδείας: Τι ισχύει στην αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στο Α΄τετράμηνο