Διορισμοί-Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή: Τι κρύβει η "σύγχυση" με τους παλιούς και τους νέους Πίνακες;
Από ποιούς πίνακες και πότε θα γίνουν οι νέες προσλήψεις και οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής;

Από τους νέους πίνακες που θα βγάλει το ΑΣΕΠ για την Ειδική Αγωγή πολύ σύντομα, θα γίνουν οι επόμενοι διορισμοί, δήλωσε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο Real fm.

Η κ.Κεραμέως ανέφερε ότι πιστεύει πως πολύ σύντομα  οι πίνακες της Ειδικής Αγωγής θα ανοίξουν από το ΑΣΕΠ και οι νέοι διορισμοί θα γίνουν από τους νέους πίνακες, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν και πρόσθετοι διορισμοί στην εκπαίδευση, ώστε να «φύγουμε από τη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού του αναπληρωτή εκπαιδευτικού»

Η ερώτηση του δημοσιογράφου:  Θα έχουμε προσωρινούς πίνακες πριν από τον Αύγουστο; Πότε θα βγει η προκήρυξη;

Νίκη Κεραμέως: Οι πίνακες Ειδικής Αγωγής λήγουν τον Αύγουστο και είμαστε σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ εδώ και πολύ καιρό για να ανοίξουν οι πίνακες. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα ανοίξουν από το ΑΣΕΠ, με στόχο οι προσλήψεις να γίνουν από τους νέους αυτούς πίνακες ενώ συνεχίζονται  και οι προσπάθειες με το Υπουργείο Εσωτερικών για πρόσθετους διορισμούς στην εκπαίδευση. Ξέρετε ότι επί 12 χρόνια δεν είχαν γίνει διορισμοί και η κυβέρνησή μας διόρισε 16.200 εκπαιδευτικούς και πρέπει να συνεχίσουμε για να φύγουμε και από τη στρεβλή εφαρμογή του θεσμού του αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου: Πότε; Τα οργανικά κενά μόνο των δασκάλων αγγίζουν τις 4.000...

Νίκη Κεραμέως: Πέρυσι είχαμε υπολογίσει 5.200 διορισμούς και τελικά κάναμε 11.700. Στο πνεύμα αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, δηλαδή τη διαδικασία νέων διορισμών για να καλύψουμε ανάγκες και να κάνει ο αναπληρωτής αυτό που λέει η λέξη, να αναπληρώνει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κι όχι να αναπληρώνει για 5-10 έτη.

Αυτά είπε η υπουργός Παιδείας απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ με τη συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως

daskaloi.jpg

Τα ερωτηματικά των εκπαιδευτικών

Το τελευταίο διάστημα, με επιστολές πολλοί εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής δηλώνουν την αγωνία τους για το αν ως το φετινό Αύγουστο θα έχουν καταρτιστεί από το ΑΣΕΠ νέοι πίνακες (έστω προσωρινοί) Ειδικής Αγωγής. Υπενθυμίζουν ότι στην τελευταία προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής των εκπαιδευτικών μεσολάβησαν περίπου 6 μήνες από τότε που έληξαν οι προθεσμίες των αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών μέχρι την έκδοση προσωρινών πινάκων.

Επίσης έμπειροι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι αν γίνουν φέτος μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής τότε οι διορισμοί  αυτοί θα γίνουν με τους υπάρχοντες πίνακες του 2019.

"Μόνιμοι διορισμοί μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ από ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ πίνακες" λένε. Διορισμοί από ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ πίνακες ΔΕΝ μπορούν να γίνουν, υποστηρίζουν.

Να θυμίσουμε ότι το 2019 κατατέθηκαν από τους πτυχιούχους τα δικαιολογητικά τους Μάρτιο ή Απρίλιο και οριστικοί πίνακες βγήκαν τον Δεκέμβρη. Πως είναι δυνατόν το ΑΣΕΠ το οποίο έλαβε το αίτημα από το υπουργείο Παιδείας στο τέλος του Δεκεμβρίου που μας πέρασε (προφανώς καθυστερημένα) και ακόμη δεν έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα να μπορέσει να βγάλει την προκήρυξη, τους προσωρινούς πίνακες, την εξέταση των ενστάσεων και τους οριστικούς πίνακες μέχρι τα μέσα Αυγούστου του 2022;

Προφανώς η καθυστέρηση της νέας προκήρυξης θα εντείνει τις αδικίες, αποκλείοντας πτυχιούχους με όλα τα απαραίτητα προσόντα.

sholeia_4.jpg

 

Να θυμίσουμε επίσης ότι στην εξώδικη δήλωση 119 εκπαιδευτικών που ζητούν από το υπουργείο Παιδείας το άνοιγμα των πινάκων ΕΑΕ, τονίζοντας ότι «η τυχόν εμμονή σας στους ισχύοντες Πίνακες Κατάταξης Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και την επόμενη σχολική χρονιά, εκτός του ότι παραβιάζει κατάφωρα και ευθέως ισχύουσες νομικές διατάξεις, προσκρούει στην αρχή της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης» 

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας έχει ως εξής:

Σε απάντηση του ως άνω σχετικού αιτήματός σας, το οποίο αφορά το ζήτημα του αποκλεισμού σας από τους αξιολογικούς πίνακες της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019, λόγω μη καταβολής του παραβόλου καθώς επίσης και την έκδοση νέας προκήρυξης, θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

Εν όψει της λήξης ισχύος των αξιολογικών πινάκων κατάταξης της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) ( Προκήρυξη 3ΕΑ 12/24-4-2019 τ. προκ. ΑΣΕΠ) και με σκοπό την έκδοση νέας Προκήρυξης για την κατά την παρ. 1 του άρθρου 54 του ν.4589/2019 (Α΄13), διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας κατά κλάδο και ειδικότητα, υποβλήθηκε αίτημα από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), με το με αριθ. πρωτ. 167857/ΓΔ5/22-12-2021 έγγραφο με θέμα: «Προκήρυξη της διαδικασίας κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.)».

Περαιτέρω, η Υπηρεσία μας προετοιμάζεται για τη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας, η εκκίνηση της οποίας αναμένεται. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα