ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών για το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων της ειδικής αγωγής - Ανοιχτή επιστολή προς Βορίδη-Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αδιέξοδο που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο εργασιακό και κοινωνικό περιθώριο. Ο λόγος είναι προφανής: Πολλές δεκάδες: Αγωνιούμε για το αν ως το φετινό Αύγουστο θα έχουν καταρτιστεί από το ΑΣΕΠ νέοι πίνακες (έστω προσωρινοί) Ειδικής Αγωγής. Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής των εκπαιδευτικών μεσολάβησαν περίπου 6 μήνες από τότε που έληξαν οι προθεσμίες των αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών μέχρι την έκδοση προσωρινών πινάκων.

Μάλιστα, τότε οι προσωρινοί πίνακες εκδόθηκαν μετά την έναρξη του σχολικού έτους 2019-20 με αποτέλεσμα όλο το σχολικό έτος 2019-20 να χρησιμοποιηθούν οι παλιοί πίνακες για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Σύμφωνα με την παράγραφο δ του άρθρου  64 του Ν. 4692/2020, τον οποίο η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, και οι πρώτοι πίνακες έχουν ισχύ ως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ. Εφόσον, οι νυν οριστικοί πίνακες δημοσιευτήκαν σε ΦΕΚ το σχολικό έτος 2019-20, έχουν ισχύ μέχρι την λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Η μη κατάρτιση νέων πινάκων (έστω προσωρινών) πριν την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους, θα οδηγήσει αναπόφευκτα πολλούς από εμάς στην ανεργία για ακόμη ένα σχολικό έτος. Ενώ είναι γνωστό ότι η κατάρτιση πινάκων ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρα διαδικασία, ακόμα δεν έχει βγει καν ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ για αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Κατόπιν των παραπάνω, ζητάμε να εγκριθεί απόφαση που να προβλέπει υπερωριακή εργασία των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ (όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2019, με την απόφαση του τότε προέδρου του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη (ΥΑ Αριθμ. 28/2019/ΑΠΠ - ΦΕΚ 4852/Β/30-12-2019)), ώστε να εκδοθεί άμεσα η προκήρυξη και να καταρτιστούν ως τον Αύγουστο νέοι πίνακες (έστω προσωρινοί) Ειδικής Αγωγής.

Μέλη της ομάδας του Facebook

«Για το έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής το τρέχον σχολικό έτος»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Παλαιστίνη
«Το Παλαιστινιακό Ζήτημα: παρελθόν, παρόν και μέλλον»: Εκδήλωση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου, στην αίθ. 1 του Τμήματος Ιστορίας (Ιω. Θεοτόκη 72), στις 18.30
«Το Παλαιστινιακό Ζήτημα: παρελθόν, παρόν και μέλλον»: Εκδήλωση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο