Thumbnail
Με βάση κάποια πρώτα στοιχεία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουμε περίπου 1750 μεταθέσεις σε όλες τις δομές της

Για «πέπλο απόλυτης αδιαφάνειας» στις μεταθέσεις που ανακοινώνει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας (οι οποίες μάλιστα δεν ανακοινώνονται επισήμως από το Γραφείο Τύπου...) κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο πρώην αιρετός Νεκτάριος Κορδής.

Ο κ.Κορδής σημειώνει επίσης ότι «με βάση κάποια πρώτα στοιχεία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουμε περίπου 1750 μεταθέσεις σε όλες τις δομές της! Στην ΕΑΕ έχουμε μια ικανοποίηση των αιτήσεων κατά 75% και στη Γενική είχαμε μια σοβαρή μείωση από το 46% του 2021 στο 28% περίπου φέτος ως ποσοστό ικανοποίησης λόγω και του περιορισμένου αριθμού παραιτήσεων που θα επηρεάσει σοβαρά και τους πιθανούς μόνιμους διορισμούς»

Όλη η ανάρτηση του Νεκτάριου Κορδή

Σχετικά με τις Γενικές Μεταθέσεις 2022!

Σήμερα αναμένεται η υπογραφή της Υπουργού Παιδείας για την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων 2022. Πρόκειται για τις δεύτερες μεταθέσεις που γίνονται χωρίς την παρουσία δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών στα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μέσα σε ένα πέπλο απόλυτης αδιαφάνειας χωρίς την παραμικρή επίσημη ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας! Για δεύτερη χρονιά οι Υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών γίνονται από τα «δοτά» και απόλυτα ελεγχόμενα συμβούλια! Η κ. Κεραμέως συνεχίζει να αγνοεί το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών που δεν πήραν μέρος στις εκλογές παρωδία του Νοεμβρίου 2020 μιας και θεωρεί ότι οι εκλογές -παρά την αποχή του 90% των εκπαιδευτικών- έγιναν καθόλα νόμιμα!

Και επί της ουσίας προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα:

 Πόσα ήταν τα οργανικά κενά επί των οποίων έγιναν οι μεταθέσεις;

 Με ποιο τρόπο έγινε η καταχώρησή τους από τα ΠΥΣΔΕ; Μην ξεχνάμε τις απίστευτες παρεμβάσεις της Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τον περιορισμό των κενών με συγχωνεύσεις τμημάτων, αναμόρφωση ωρολογίων προγραμμάτων και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών ακόμα και με την Α΄ ανάθεση! Την ίδια στιγμή που χιλιάδες κενά έχουν «εξαφανιστεί» τα τελευταία χρόνια λόγω της μη επαναφοράς του ωραρίου μας στα επίπεδα του 2013, του μεγάλου αριθμού μαθητών (25-27) ανά τμήμα, της αυξημένης κινητικότητας για την συμπλήρωση ωραρίου μέχρι και σε 5 σχολεία και την εξαφάνιση των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής παιδείας από τα ωρολόγια προγράμματα των Λυκείων!

 Πόσα ήταν τα οργανικά κενά που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών και τα οποία θα επηρεάσουν σοβαρά και τους πιθανούς μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών;

 Αλήθεια τι θα γίνει με τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που είχαν ζητήσει τη μείωση της υποχρεωτικής υπηρέτησης της οργανικής από δύο έτη σε ένα; Από τις 4/2 ζητήσαμε να ανοίξει άμεσαπλατφόρμα αιτήσεων μετάθεσης για να κάνουν αιτήσεις την τρέχουσα σχολική χρονιά οι χιλιάδες αυτοί εκπαιδευτικοί! Να υπενθυμίσουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ έγκαιρα από 15 Φεβρουαρίου ζήτησε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και γι αυτό το ζήτημα μαζί με τις ειδικές κατηγορίες και για τις ευπαθείς ομάδες των εκπαιδευτικών χωρίς καμία απωλύτως απάντηση από το ΥΠΑΙΘ!

 Γιατί δεν δόθηκε μια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους/όσες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η Σκλήρυνση Κατά πλάκας; Μήπως τελικά τα όμορφα λόγια ήταν ένας εμπαιγμός για να κερδίσει χρόνο το ΥΠΑΙΘ μιας και οι μεταθέσεις ολοκληρώθηκαν πλέον;

Υπενθυμίζουμε ότι με την παρουσία μας στο ΚΥΣΔΕ μέχρι το Δεκέμβριο του 2020 ως εκπρόσωπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων/ΣΥΝΕΚ υπήρξε απόλυτη διαφάνεια και ενημέρωση των εκπαιδευτικών για όλα τα σοβαρά ζητήματα της Δευτεροβάθμιας και προφανώς για τις συνεδριάσεις του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου! Ας αναλογιστούν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες τι συμβαίνει από το 2021 μέχρι και σήμερα...

Με βάση κάποια πρώτα στοιχεία στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουμε περίπου 1750 μεταθέσεις σε όλες τις δομές της! Στην ΕΑΕ έχουμε μια ικανοποίηση των αιτήσεων κατά 75% και στη Γενική είχαμε μια σοβαρή μείωση από το 46% του 2021 στο 28% περίπου φέτος ως ποσοστό ικανοποίησης λόγω και του περιορισμένου αριθμού παραιτήσεων που θα επηρεάσει σοβαρά και τους πιθανούς μόνιμους διορισμούς!

Και κάτι τελευταίο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ στις 23/3/2021 «...Η παρουσία των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που τα κενά δεν προσδιορίζονταν με βάση τις προτάσεις του κλάδου, εξασφάλιζε τη διαφάνεια στις διαδικασίες αυτές που αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Οι ΕΛΜΕ και οι αιρετοί με τις παρεμβάσεις τους στις συνεδριάσεις των Υ.Σ φρόντιζαν να αποτυπώνονται μέσω των πινάκων τα οργανικά κενά με βάση τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων και όχι απλά η ψυχρή και λογιστική αποτύπωση του πληροφορικού συστήματος που κρύβει αυτές τις ανάγκες. Με απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ), η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και η διαφάνεια, παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Δεν πρόκειται ο κλάδος να αποδεχτεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να μην τηρούνται κανόνες διαφάνειας και αντικειμενικότητας, καθώς και κριτήρια δικαιοκρισίας στις υπηρεσιακές μεταβολές στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο...»

Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι στα πλαίσια αυτά, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα ονόματα και διευθύνσεις εκπαιδευτικών που παίρνουν μετάθεση, χωρίς να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις! Δύο χρόνια τώρα ζούμε στις μαύρες εποχές και στα σκοτάδια της συναλλαγής και του ρουσφετιού, των πολιτικών πιέσεων και της πελατειακής αντίληψης που προβάλει τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών όχι ως απαράγραπτο εργασιακό δικαίωμα αλλά ως χάρη ή ευνοϊκή εξυπηρέτηση! Τόσο απλά...τόσο μαγικά... τόσο «επιτελικά»!

Αθήνα 18/3/2022

Νεκτάριος Κορδής

Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ΣΥΝΕΚ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xylo-kavala
Σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό 17χρονου αγοριού από συμμορία νεαρών
Φρίκη και οργή προκαλούν τα βίντεο, που κατέγραψαν με τα κινητά τους αυτόπτες μάρτυρες, που έβλεπαν τον ανηλεή ξυλοδαρμό ενός 17χρονου παιδιού από...
Σοκαριστικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό 17χρονου αγοριού από συμμορία νεαρών