pamak panepistmiio makedonias
Πως το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και το Υπουργείο Παιδείας ακύρωσε παλαιότερα σεμινάρια στην Ειδική Αγωγή (2008-9, 2010-11, 2017-18) του ΠΑΜΑΚ που έκαναν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί. Δεν πήραν ούτε τα μόρια και παράλληλα αποκλείστηκαν από τους Επικουρικούς Πίνακες - Το πρόβλημα της μη αναγνώρισης για τους ιδιους παραμένει

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί σε πάρα πολλούς εκπαιδευτικούς με παλαιότερα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής του ΠΑΜΑΚ τα οποία τα επέλεξαν για να λάβουν την αναγκαία μοριοδότηση για διορισμούς και προσλήψεις καθώς και για να ενταχθούν στους επικουρικούς πίνακες αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νεότερου θεσμικού πλαισίου.

Σε παλαιότερη επιστολή τους τονίζεται πως πρόκειται  οι επιμορφούμενους των ακαδημαϊκών ετών 2008-9, 2010-11, 2017-18 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009.

Τα σεμινάρια αυτά δεν αναγνωρίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί αυτοί εξακολουθούν ακόμα και τώρα να έχουν πρόβλημα ή αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν ξανά άλλες επιμορφώσεις που να είναι εναρμονισμένες με το νόμο με αποτέλεσμα να σπαταλήσουν ακόμα περισσότερα χρήματα. Δείτε αναλυτικά παρακάτω

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Μη αναγνώριση σεμιναρίων - Αποκλεισμός από τους Επικουρικούς πίνακες - Μη λήψη Μοριοδότησης - Η περίπτωση του ΠΑΜΑΚ

Μάλιστα σε νέα της επιστολή (24 Φεβρουαρίου 2022) η ΕΛΜΕ Πειραιά επαναφέρει τις σφοδρές διαμαρτυρίες που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια (από προσοντολόγιο Γαβρόγλου και έπειτα) για την μη αναγνώριση σεμιναρίων του ΠΑΜΑΚ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ τονίζοντας πως Με το Ν. 4589/19 ανατρέπονται, αναδρομικά (!), δικαιώματα και προσδοκίες που η ίδια η πολιτεία θεσμοθέτησε από το 2008

Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζει στην παρ.4β  του άρθρου 58 «Τα κριτήρια ένταξης στον επικουρικό αξιολογικό πίνακα», στο ετήσιο σεμινάριο των  400 ωρών προστέθηκε ο όρος «..που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών». Ο ίδιος όρος προστέθηκε  και στα κριτήρια ένταξης και μοριοδότησης (2μόρια) στους α) Πίνακα εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας ( Πίνακας Α΄ άθρο 57), β) Πίνακα εκπαιδευτικών ΕΑΕ ( πίνακας Β΄, άρθρο 58) με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των ωρών του ετήσιου σεμιναρίου από 400 σε 300.

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί βρέθηκαν και έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο καθώς δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν τα εν λόγω σεμινάρια για μοριοδότηση σε διορισμούς και προσλήψεις.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που έστειλαν Επιμορφούμενοι Προγραμμάτων Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-9, 2010-11, 2017-18.

Συγκεκριμένα οι επιστολή των επιμορφούμενων του ΠΑΜΑΚ που αποκλείονται σημείωνε:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Για τους ανωτέρω εύλογους, νόμιμους & αληθείς λόγους, Ζητάμε Την άρση της αναδρομικής ισχύος του άρθρου 58 παρ. 4 του νόμου 4589/2019 καθώς αυτή επιφέρει την απόσβεση των προσόντων μας τα οποία κατοχυρώθηκαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες από Δημόσιο Πανεπιστήμιο (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και βάσει του ισχύοντος νόμου που όριζε ως μοναδικό κριτήριο ένταξης στον επικουρικό πίνακα ΕΑΕ την παρακολούθηση σεμιναρίου εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή άνω των 400 ωρών. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η εις βάρος μας αδικία.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός πως, ένας από τους βασικούς λόγους για την επιλογή των σεμιναρίων εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή ήταν το ότι πληρούσαν το κριτήριο που όριζε ο νόμος για την ένταξή μας στους επικουρικούς πίνακες ΕΑΕ (παρακολούθηση άνω των 400 ωρών). Το πιστοποιητικό που λάβαμε μας έδωσε το δικαίωμα ένταξης στους επικουρικούς πίνακες και βάσει αυτού οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε έως σήμερα. Ωστόσο, το νέο κριτήριο της χρονικής διάρκειας τουλάχιστον επτά μηνών που ετέθη ετεροχρονισμένα και αναδρομικά μας αποκλείει από τους επικουρικούς πίνακες και μας στερεί το δικαίωμα για εργασία.

Τι αναφέρει το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστήμιου ΠΑΜΑΚ για το οτι τα παραπάνω σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ δεν μέτρησαν στην μοριοδότηση


Ο Ν.4589/2019 θέτει για πρώτη φορά ως προϋπόθεση μοριοδότησης για τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής την επτάμηνη χρονική διάρκεια των προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής, με αποτέλεσμα όσα προγράμματα είχαν ολοκληρωθεί πριν το Νόμο και είχαν μικρότερη χρονική διάρκεια των επτά μηνών, να μην πληρούν την προϋπόθεση μοριοδότησης στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Αυτό ισχύει ως είναι προφανές όχι μόνο για τα προγράμματα που είχαν ολοκληρωθεί από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πριν την έναρξη ισχύος του Ν.4589/2019 αλλά και για όλα τα άλλα προγράμματα άλλων Πανεπιστημίων. Η γνώση της αλλαγής αυτής δεν ήταν εφικτή πριν το 2019. Επιπλέον, η μη εκπλήρωση της κατά το νεότερο νόμο  προϋπόθεσης μοριοδότησης δεν καθιστά ένα πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από πανεπιστημιακό φορέα της χώρας άκυρο. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αχιλλέας Μπέος
Μπέος: Η Κωνσταντοπούλου μου είπε «Γεια σου κούκλε» -Την καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση
Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου για το «Γεια σου Κούκλε» της Κωνσταντοπούλου
Μπέος: Η Κωνσταντοπούλου μου είπε «Γεια σου κούκλε» -Την καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση
Βρεφικό γάλα
Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρωθεί το πλαφόν κέρδους
O «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος» υποστηρίζει ότι το πλαφόν που επιβλήθηκε στην κατηγορία αυτή των παιδικών...
Βρεφικό γάλα: Προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρωθεί το πλαφόν κέρδους
pierrakakis_ieronymos
Στο υπουργείο Παιδείας αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος -Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης.
Στο υπουργείο Παιδείας αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος -Θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη