Ειδικό νηπιαγωγείο Λαυρίου: Σοβαρά προβλήματα για ένα ακόμα σχολείο λόγω έλλειψης ΕΕΠ και ΕΒΠ
Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου και την καθημερινότητα των μαθητών δημιουργεί η έλλειψη ΕΕΠ και ΕΒΠ από το ειδικό νηπιαγωγείο Λαυρίου - Τι ζητούν οι γονείς

Σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης ΕΕΠ και ΕΒΠ αντιμετωπίζει το το ειδικό νηπιαγωγείο Λαυρίου.

Όπως καταγγέλλει με ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου και Ειδικού Νηπιαγωγείου, «τα παιδιά του Νηπιαγωγείου δεν κάνουν διάλειμμα, δεν προαυλίζονται επειδή δεν το επιτρέπει η φυσική και κινητική κατάσταση της νηπιαγωγού. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χτυπήσει η ίδια ή κάποιο παιδί. Δεν μπορεί να μείνει μόνη με τους μαθητές διότι καθιστάτε αδύνατο να τους προσφέρει την άμεση φροντίδα και βοήθεια όπου αυτή είναι αναγκαία».

Επιπλέον, «το γεγονός ότι λειτουργεί με μια Νηπιαγωγό/Διευθύντρια και με μια Σχολική Βοηθό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνει το νηπιαγωγείο συχνά αφού δικαίως κάνουν χρήση των αδειών τους. Δεν έχει διορισθεί φυσικοθεραπεύτρια. Δεν έχει σταλεί αναπληρώτρια στην θέση της εργοθεραπευτριας οπότε οι μαθητές/τριες του Ειδικού Νηπιαγωγείου στερούνται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπειών».

Οι γονείς ζητούν τον άμεσο διορισμό φυσικοθεραπευτή/τριας, αναπληρωτή/τριας για τη θέση της Εργοθεραπεύτριας και Βοηθό Νηπιαγωγού.

Η επιστολή του συλλόγου γονέων:

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την 22η Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ του συλλόγου μας με θέμα τις δυσκολίες λειτουργίας του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λαυρίου και τις ελλείψεις σε προσωπικό και σε διδακτικό υλικό. Αφού εξετάστηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου και Ειδικού Νηπιαγωγείου σας αποστέλλει την παρούσα επιστολή- αιτήματα. Η έναρξη του σχολικού έτους 2021-22 ξεκίνησε με βασικές ελλείψεις που αφορά στο προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου και Ειδικού Νηπιαγωγείου καθώς και ότι αφορά το κτήριο ή τον εξοπλισμό του. Με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο των θεραπευτών και των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές στερούνται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπειών και φροντίδας. Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο στους 4(τέσσερις) μαθητές που είναι όλοι τους κάτοικοι Λαυρίου υπάρχει: μια (1) σχολική λειτουργός, μια(1) Λογοθεραπεύτρια για δέκα (10) ώρες την εβδομάδα,  μία(1) Εργοθεραπέυτρια, η οποία απουσιάζει με άδεια λοχείας, μια (1) Διευθύντρια/Νηπιαγωγός. Λόγω της ιδιαιτερότητας της Διευθύντριας/Νηπιαγωγού στην κίνηση και στην ομιλία, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται θέματα όπου εμποδίζουν να γίνεται σωστά και με ασφάλεια το έργο της.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου δεν κάνουν διάλειμμα, δεν προαυλίζονται επειδή δεν το επιτρέπει η φυσική και κινητική κατάσταση της νηπιαγωγού. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χτυπήσει η ίδια ή κάποιο παιδί. Δεν μπορεί να μείνει μόνη με τους μαθητές διότι καθιστάτε αδύνατο να τους προσφέρει την άμεση φροντίδα και βοήθεια όπου αυτή είναι αναγκαία. Η Νηπιαγωγός αντιμετωπίζει δυσκολία στην εκφορά του λόγου οπότε δεν γίνεται κατανοητή στα παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία κατά την διάρκεια του παιδαγωγικού και διδακτικού έργου.

Το γεγονός ότι λειτουργεί με μια Νηπιαγωγό/Διευθύντρια και με μια Σχολική Βοηθό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνει το νηπιαγωγείο συχνά αφού δικαίως κάνουν χρήση των αδειών τους. Δεν έχει διορισθεί φυσικοθεραπεύτρια. Δεν έχει σταλεί αναπληρώτρια στην θέση της εργοθεραπευτριας οπότε οι μαθητές/τριες του Ειδικού Νηπιαγωγείου στερούνται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θεραπειών.

Για αυτούς τους λόγους και με βάση τα άρθρα 1&2 Κεφ.Α Νόμος 3699/2008 ΦΕΚ 199/Α/2-10-2008 Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αιτούμαστε τον άμεσο διορισμό: Φυσικοθεραπευτή/τρια, Αναπληρωτή/τρια για την θέση της Εργοθεραπευτριας, Βοηθός Νηπιαγωγού για την ομαλή λειτουργία του Νηπιαγωγείου, στήριξη και βοήθεια στην Νηπιαγωγό και την σωστή εκπαίδευση των μαθητών/τριων. Τα παιδιά μας έχουν το δικαίωμα στην παιδεία, σε ένα ολόπλευρο πρόγραμμα θεραπειών και να είναι ασφαλή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elmepa2024
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ): Κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο
Ένα από τα κορυφαία δημόσια Περιφερειακά Πανεπιστήμια με ταχεία και υψηλή ακαδημαϊκή ανάπτυξη και σύνδεση με την αγορά εργασίας
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ): Κορυφαίο Δημόσιο Πανεπιστήμιο
anemogennitries
Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση
Σάλος στη Σαντορίνη: Καλούν τους κατοίκους σε lockdown για να έχουν χώρο οι… τουρίστες - Μετά τα γαϊδουράκια, η τοπική Κοινότητα της Σαντορίνης...
Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση