Κεραμέως: Στόχος μας ένα σχολικό περιβάλλον αλληλοσεβασμού
«Στόχος μας ένα σχολικό περιβάλλον αλληλοσεβασμού, αποδοχής, αρμονικής συνύπαρξης, συμπεριληπτικότητας και ελευθερίας», δήλωσε η Ν. Κεραμέως

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αναφέρθηκε στην επιμορφωτική δράση που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας στη σχολική κοινότητα.

Αναφέρει πως έχει ενταχθεί στα εργαστήρια δεξιοτήτων ο αλληλοσεβασμός και τα ανθρώπινα δικαιώματα και πως οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται στις εν λόγω θεματικές. Πρόσθεσε ακόμη την ενίσχυση των σχολείων με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Προανήγγειλε ακόμη, πρόσθετες ενέργειες για την περαιτέρω ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και για την ευρύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης βίας.

Η υπουργός συνεχάρη τα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, τα στελέχη, τους επιμορφωτές και τους εκπαιδευτικούς «για όλα όσα κάνουν και στον ευαίσθητο αυτό τομέα», ενώ τόνισε πως υπάρχει κοινός στόχος για «ένα σχολικό περιβάλλον αλληλοσεβασμού, αποδοχής, αρμονικής συνύπαρξης, συμπεριληπτικότητας και ελευθερίας»

Αναλυτικά η ανάρτηση 

Σε επιμορφωτική δράση που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς μας με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινόμενων βίας στη σχολική κοινότητα. 

  • Εντάξαμε στα εργαστήρια δεξιοτήτων τον αλληλοσεβασμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα. 
  • Επιμορφώνουμε τους εκπαιδευτικούς μας σε αυτές τις θεματικές.
  • Θεσπίσαμε το Σύμβουλο Σχολικής Ζωής, εκπαιδευτικό που συμβάλλει περαιτέρω στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, δίνοντας διέξοδο σε μαθητές αλλά και γονείς να μιλήσουν για τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς ή τους φόβους τους.
  • Ενισχύσαμε τα σχολεία μας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. 
  • Προγραμματίζουμε και άλλες πρόσθετες ενέργειες για την περαιτέρω ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και για την ευρύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης βίας.

Πολλά συγχαρητήρια στα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, στα στελέχη, στους επιμορφωτές και στους εκπαιδευτικούς μας για όλα όσα κάνουν και στον ευαίσθητο αυτό τομέα. 

Κοινός μας στόχος: ένα σχολικό περιβάλλον αλληλοσεβασμού, αποδοχής, αρμονικής συνύπαρξης, συμπεριληπτικότητας και ελευθερίας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patates.jpg
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη
«Όσοι έχουν υποκείμενα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης θα μπορούσαν να στραφούν σε τρόφιμα παρηγοριάς ως έναν τρόπο αυτοθεραπείας»
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη