pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
ΔΙΕΚ
Τι καταγγέλλουν σπουδαστές και σπουδάστριες του ΔΙΕΚ Νέας Ιωνίας για τη στάση της διεύθυνσης και το ότι δύο κοπέλες κόπηκαν σε μάθημα, παρότι βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού

Την απαράδεκτη στάση του διευθυντή του ΔΙΕΚ Νέας Ιωνίας και της γραμματείας καταγγέλλουν σπουδαστές και σπουδάστριες, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ δύο κοπέλες που φοιτούν στην ειδικότητα Υποκριτική Τέχνη Θεάτρου - Κινηματογράφου κόπηκαν σε μάθημα λόγω απουσιών, παρότι νόσησαν από κορονοϊό.

Οι σπουδαστές απέστειλαν καταγγελία στο alfavita.gr, στην οποία περιγράφουν τα γεγονότα, καθώς και τη στάση του διευθυντή και της γραμματείας του ΔΙΕΚ από το Νοέμβριο -όταν νόσησαν οι κοπέλες- μέχρι και σήμερα, καθώς και κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε.

«Οι σπουδάστριες, επιστρέφοντας στα μαθήματα, ενημερώθηκαν προφορικά ότι είχαν κοπεί λόγω απουσιών!!!! Μετά από διαμαρτυρίες τους, η γραμματεία με απαράδεκτη συμπεριφορά, τις ενημέρωσε ότι έμειναν από απουσίες τελικά μόνο στο μάθημα αναπλήρωσης που έγινε κατά την διάρκεια ασθένειας από COVID!!! Μη μπορώντας να κατανοήσουμε το “παράλογο” (καθώς το κράτος υποχρεώνει να μένουμε σπίτι όταν ασθενούμε λόγω COVID για την μείωση διασποράς του ιού), ζήτησαν να μιλήσουν με τον Διευθυντή γιατί η γραμματεία ενημέρωσε ότι ήταν αναρμόδια να απαντήσει», καταγγέλλεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η καταγγελία σπουδαστών του ΔΙΕΚ Νέας Ιωνίας:

Αναφορά για απρεπή συμπεριφορά της Διοίκησης του ΙΕΚ Ν. Ιωνίας 
 
Θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Διευθυντή κου Ευθυμίου Λεοντίδη και της Γραμματείας του ΔΙΕΚ Ν.Ιωνίας στο οποίο σπουδάζουμε στο Γ’ εξάμηνο της ειδικότητας ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά όλους τους σπουδαστές: Απουσίες λόγω COVID . 

Η αφορμή για αυτή την έγγραφη διαμαρτυρία δόθηκε αφού η επαναλαμβανόμενη μη ευπρεπή συμπεριφορά έφτασε στο απροχώρητο μετά από το παρακάτω συμβάν. 
Δύο σπουδάστριες από το τμήμα έλειψαν τον Νοέμβριο 2021 λόγω COVID. Όπως ορίζεται, οι σπουδάστριες ενημέρωσαν τη γραμματεία του ΔΙΕΚ από την πρώτη ημέρα με ηλεκτρονικό μήνυμα, για τα θετικά αποτελέσματα του τεστ για COVID. Η απάντηση που έλαβαν από την Γραμματεία ήταν «Περαστικά».  

Κατά την διάρκεια απουσίας τους λόγω ασθένειας από COVID έγιναν και αναπληρώσεις εκτός των προγραμματισμένων μαθημάτων, από υπαιτιότητα του INEDIVIM, καθώς ξεκίνησε δύο εβδομάδες αργότερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία σύμφωνα με το ΦΕΚ/2014.  

Οι σπουδάστριες, επιστρέφοντας στα μαθήματα, ενημερώθηκαν προφορικά ότι είχαν κοπεί λόγω απουσιών!!!! Μετά από διαμαρτυρίες τους, η γραμματεία με απαράδεκτη συμπεριφορά, τις ενημέρωσε ότι έμειναν από απουσίες τελικά μόνο στο μάθημα αναπλήρωσης που έγινε κατά την διάρκεια ασθένειας από COVID!!! Μη μπορώντας να κατανοήσουμε το “παράλογο” (καθώς το κράτος υποχρεώνει να μένουμε σπίτι όταν ασθενούμε λόγω COVID για την μείωση διασποράς του ιού), ζήτησαν να μιλήσουν με τον Διευθυντή γιατί η γραμματεία ενημέρωσε ότι ήταν αναρμόδια να απαντήσει. Ο Διευθυντής έλειπε με άδεια και θα έπρεπε να περιμένουν να επιστρέψει. Κανείς δεν ήταν αρμόδιος να τους απαντήσει εν απουσία του Διευθυντού, όπως ορίζουν οι κανονισμοί για την σωστή και ομαλή λειτουργία του ΔΙΕΚ εν απουσία του Διευθυντή! 

Οι σπουδάστριες προχώρησαν σε καταγγελία για τις απουσίες που έγιναν κατά την ασθένειά τους λόγω COVID, ώστε να έχουν μία υπεύθυνη διαχείρηση του θέματος. 
      
Από τότε και μέχρι την Τρίτη 18/1/2022 δεν είχαν καμία ενημέρωση γραπτή ή προφορική, από την Γραμματεία του ΔΙΕΚ παρά τις επανειλλημένες οχλήσεις εκ μέρους των σπουδαστριών. Ο Διευθυντής σε μία περαστική επίσκεψή του από το τμήμα μας αρχές Δεκεμβρίου, παρουσία του τμήματος ενημέρωσε ότι οι σπουδάστριες συνεχίζουν τα μαθήματά τους κανονικά και δίνουν Πρόοδο κανονικά μέχρι νεωτέρας γιατί είχε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και θα συζητούσε το θέμα. Η απάντηση δεν ήρθε ποτέ! 

Την Τρίτη 18/1/2022 επισκέφθηκε μία εκ των δύο σπουδαστριών την γραμματεία και ζήτησε να δει τον Διευθυντή ο οποίος, όπως την ενημέρωσαν, απουσίαζε για πολλοστή φορά. Αντ’ αυτού την ενημέρωσαν ότι έχει κοπεί στο μάθημα (αυτό που έγινε αναπλήρωση κατά την διάρκεια ασθένειας από COVID) και της παρουσίασαν ένα Δημόσιο έντυπο με σφραγίδα δημοσίου που έλεγε ότι ο καταρτιζόμενος έχει δικαίωμα απουσιών μέχρι 15% του συνόλου των προβλεπομένων ωρών διδασκαλίας του μαθήματος κατά τη διάρκεια του εξαμήνου χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΛΟΓΩ COVID!

Όπως είναι φυσικό, προκειμένου να έχουμε μία σωστή αντιμετώπιση μαζεύτηκε όλο το τμήμα στη γραμματεία για να ζητήσουμε απαντήσεις. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ εμφανίστηκε ο Διευθυντής (από κάπου) και ζήτησε να μιλήσει στην βεράντα του 1ου ορόφου που στεγάζεται και η γραμματεία, ΜΟΝΟ στις σπουδάστριες που είχαν το πρόβλημα.

Απαίτησε μάλιστα να φύγουν όλοι από τον κοινόχρηστο χώρο (όχι από το γραφείο του) απειλώντας ότι θα έδινε αποβολές!!! Δημιουργήθηκε αναστάτωση και ο Διευθυντής έφυγε λέγοντας ότι δεν θα συνεχίσει να μιλάει, καταλήγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τις απουσίες λόγω COVID!!! 

Και ερωτούμε.  

Υποχρεώσεις έχουν μόνο οι σπουδαστές;;;;;  

Το ΔΙΕΚ δεν έχει υποχρεώσεις;;;;;  

Ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στα ΙΕΚ;;; Γιατί σε άλλα ΔΙΕΚ όλες οι απουσίες κατά την διάρκεια ασθένειας λόγω COVID έχουν δικαιολογηθεί ενώ στο ΔΙΕΚ Ν.Ιωνίας προσμετρούνται;;;; Τι σημαίνει ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν οι απουσίες μαθήματος αναπλήρωσης;;; COVID υπάρχει και δικαιολογείται μόνο στα κανονικά μαθήματα;;;  COVID δεν υπάρχει και δεν δικαιολογείται για τις αναπληρώσεις για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνοι οι σπουδαστές;;;;  

Δεν είναι υποχρεωμένο το ΔΙΕΚ να απαντήσει γραπτώς στην καταγγελία των σπουδαστριών εντός εύλογου χρονικού διαστήματος;;;; 

Δεν είναι υποχρεωμένο το ΙΕΚ να ενημερώσει γραπτώς ότι οι σπουδάστριες έχουν μείνει πριν ακόμα από την Πρόοδο;;;; 

Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να συμπεριφέρονται με απαξιωτικό τρόπο στους σπουδαστές;;; Ποιός τους έδωσε το δικαίωμα να θεωρούν το ΔΙΕΚ μαγαζάκι τους που μπορούν να συμπεριφέρονται όπως θέλουν;  

Θα πρέπει κάποιος να τους ενημερώσει ότι: 

- To ΔIEK είναι δημόσιο και πληρώνεται από την φορολογία των Ελλήνων πολιτών.  
- Το ΔΙΕΚ υπάγεται και αυτό σε κανονισμούς και θα πρέπει να τους ακολουθεί. 
- Οι σπουδαστές που έρχονται να φοιτήσουν στο ΔΙΕΚ είναι ενήλικες που είτε δεν έχουν δουλειά και προσπαθούν να αποκτήσουν μία εξειδίκευση για να έχουν περισσότερες πιθανότητες εύρεσης εργασίας. Είτε έχουν δουλειά και σπουδάζουν κάτι που πάντα επιθυμούσαν. Είτε έρχονται για παραπάνω γνώσεις εξού και ο ορισμός “Δια βίου μάθησης” αλλά και για πολλούς άλλους λόγους. 

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να δεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές και απειλές από λειτουργικά όργανα του Κράτους!!! 

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν οι σπουδαστές στο Γ’εξάμηνο του τμήματος της Ειδικότητας ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

(Τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση του alfavita.gr)

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Μαγιορκίνης - Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Ανακοίνωση σχετικά με την «ευλογιά των πιθήκων»

Οι Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίκας Μαγιορκίνης...

Μαγιορκίνης - Δημόπουλος (ΕΚΠΑ): Ανακοίνωση σχετικά με την «ευλογιά των πιθήκων»
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;
Έχετε αναρωτηθεί ποια Ευρωπαϊκή πόλη το 1854 είχε τον περισσότερο πληθυσμό; Πόσο είχε η Αθήνα εκείνη τη χρονιά και πόσο η Θεσσαλονίκη;
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Πότε η Θεσσαλονίκη είχε υπερδιπλάσιο πληθυσμό από την Αθήνα;