Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις στις σχολές Πληροφορικής
Η «συγκεκριμένη αιτιολογία» μπορεί να αφορά στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, του ιντερνέτ, ή οτιδήποτε άλλο εμπόδισε αντικειμενικά τον μαθητή να συμμετάσχει στη διαδικασία.

Δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως λχ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, διευκρίνισε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι γονείς των μαθητών που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση, προκειμένου να μην προσμετρηθούν οι απουσίες τους, καλούνται να αποστείλλουν στα σχολεία έγγραφο εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην αδυναμία, όπως λχ ότι το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ή δεν είχε ιντερνέτ εκείνες τις ημέρες. Παραμένει ερώτημα αν οι αντικειμενικοί λόγοι θα περιλαμβάνουν και περιπτώσεις απουσίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή άλλες αιτίες, όπως λχ ο αποκλεισμός μαθητή σε άλλο σπίτι, κα.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι σήμερα σε αναστολή δια ζώσης λειτουργίας βρίσκονται 28.800 τμήματα γενικής παιδείας εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Πριν από τις 9 π.μ. λειτουργούσαν ήδη 28.340 ψηφιακές τάξεις , περίπου 98,4%.

Πάντως το Υπουργείο εξακολουθεί να μη λέει τίποτα για τα ποσοστά παρουσιών στα λειτουργούντα τμήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τραγωδία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νεκρός 20χρονος φοιτητής – Έπεσε από μεγάλο ύψος
Τραγωδία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοχειρία
Τραγωδία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Νεκρός 20χρονος φοιτητής – Έπεσε από μεγάλο ύψος
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Προτάσεις για τις μετατάξεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο ΥΠΑΙΘΑ
Η ΠΟΕ-ΥΠΑΙΘΑ ζητά πιο ευέλικτα κριτήρια και δυνατότητα σύστασης προσωποπαγών θέσεων για να εφαρμοστεί στην πράξη η ρύθμιση
Προτάσεις για τις μετατάξεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο ΥΠΑΙΘΑ
Γιάννης Παπαδομαρκάκης
Γιάννης Παπαδομαρκάκης στο alfavita.gr: Σχετικά με τις σχολικές εκδρομές στην Κύπρο
Τι απάντησε στο Alfavita ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για τις σχολικές εκδρομές στην Κύπρο
Γιάννης Παπαδομαρκάκης στο alfavita.gr: Σχετικά με τις σχολικές εκδρομές στην Κύπρο