Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις στις σχολές Πληροφορικής
Η «συγκεκριμένη αιτιολογία» μπορεί να αφορά στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, του ιντερνέτ, ή οτιδήποτε άλλο εμπόδισε αντικειμενικά τον μαθητή να συμμετάσχει στη διαδικασία.

Δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως λχ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, διευκρίνισε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι γονείς των μαθητών που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση, προκειμένου να μην προσμετρηθούν οι απουσίες τους, καλούνται να αποστείλλουν στα σχολεία έγγραφο εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην αδυναμία, όπως λχ ότι το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ή δεν είχε ιντερνέτ εκείνες τις ημέρες. Παραμένει ερώτημα αν οι αντικειμενικοί λόγοι θα περιλαμβάνουν και περιπτώσεις απουσίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού ή άλλες αιτίες, όπως λχ ο αποκλεισμός μαθητή σε άλλο σπίτι, κα.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι σήμερα σε αναστολή δια ζώσης λειτουργίας βρίσκονται 28.800 τμήματα γενικής παιδείας εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Πριν από τις 9 π.μ. λειτουργούσαν ήδη 28.340 ψηφιακές τάξεις , περίπου 98,4%.

Πάντως το Υπουργείο εξακολουθεί να μη λέει τίποτα για τα ποσοστά παρουσιών στα λειτουργούντα τμήματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αγρότες με τρακτέρ
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων σε Κάστρο και Μαρτίνο
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες – «Η κυβέρνηση βρήκε πρόθυμους για να σπάσει τα μπλόκα»
«Παραμένουμε στον δρόμο» διαμηνύουν οι αγρότες: Ουρές χιλιομέτρων σε Κάστρο και Μαρτίνο
Νικήτας Κακλαμάνης
Κακλαμάνης: «Θα εισηγηθώ την κατάργηση της ζωντανής σύνδεσης των Εξεταστικών Επιτροπών» (Video)
Παρεμβάσεις Κακλαμάνη για τις εξεταστικές: «Κόφτης» σε συνεδριάσεις και μεταδόσεις
Κακλαμάνης: «Θα εισηγηθώ την κατάργηση της ζωντανής σύνδεσης των Εξεταστικών Επιτροπών» (Video)
Γυναικοκτονία στου Γκύζη
«Δεν άντεχα άλλο»: Το ιδιόχειρο μήνυμα πίσω από την οικογενειακή τραγωδία στην Κυψέλη
«Δεν άντεχα άλλο»: Σημείωμα του ηλικιωμένου που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τη σύζυγό του και μετά πήδηξε στο κενό
«Δεν άντεχα άλλο»: Το ιδιόχειρο μήνυμα πίσω από την οικογενειακή τραγωδία στην Κυψέλη