tilekpaideusi
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | Intime
«Μήπως τελικά αυτό βολεύει για να απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και να φορτώνονται όλα στις πλάτες μας;» ρωτούν οι γονείς της Αττικής – Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο στο Σύνταγμα

Στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αναμένεται να γίνει το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, στις 11:30 το πρωί, στο Σύνταγμα, θα συμμετέχουν οι γονείς μαθητών της περιφέρειας Αττικής.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «κληθήκαμε για άλλη μία φορά να κάνουμε το σπίτι μας σχολική αίθουσα για να γίνει το μάθημα με τηλεκπαίδευση και έπρεπε εμείς να εξασφαλίσουμε ξανά τα μέσα. Όποιος είχε ρεύμα δηλαδή».

«Την ίδια μάχη έδιναν και οι εκπαιδευτικοί των παιδιών μας αφού ούτε σε αυτούς έχει παρασχεθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός. Κανένα μέτρο ώστε όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν μέσα. Και ρωτάμε; Θα είναι για πάντα και για όλα απάντηση η τηλεκπαίδευση; Και όταν βρέχει, και όταν πέφτουν οι σοβάδες και όταν δεν καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών; Μήπως τελικά αυτό βολεύει για να απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και να φορτώνονται όλα στις πλάτες μας που “δεν αναλαμβάνουμε  την ατομική μας ευθύνη”» διερωτούνται.

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής:

Ο  θυμός  μας  δεν  κοπάζει!

Εμείς και τα παιδιά μας………

Μείναμε αποκλεισμένοι στα σπίτια μας με έναν αναμενόμενο χιονιά, όσοι δεν αποκλειστήκαμε για ώρες σε κάποιον από τους κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Τα παιδιά μας κρύωσαν γιατί το ακριβοπληρωμένο ρεύμα κόπηκε σε πολλές περιοχές για ώρες.

Τα σχολεία έκλεισαν…….. ποιος ξέρει πότε…… αν και πως θα καθαριστούν για να ξαναπάνε με ασφάλεια τα παιδιά μας !!!!!

Ποιος ξέρει πόσα ταβάνια σχολείων θα πέσουν στα κεφάλια τους, με τόση επιβάρυνση των γερασμένων και ακατάλληλων κτηρίων!

Αλήθεια πως θα ξαναμπούνε μαθητές και εκπαιδευτικοί στα κοντέινερ;

Κληθήκαμε για άλλη μία φορά να κάνουμε το σπίτι μας σχολική αίθουσα για να γίνει το μάθημα με τηλεκπαίδευση και έπρεπε εμείς να εξασφαλίσουμε ξανά τα μέσα. Όποιος είχε  ρεύμα δηλαδή.

Κανένα μέτρο ώστε όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν μέσα.

Και ρωτάμε; Θα είναι για πάντα και για όλα απάντηση η τηλεκπαίδευση;

Μήπως τελικά αυτό βολεύει για να απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους οι αρμόδιοι και να φορτώνονται όλα στις πλάτες μας που «δεν αναλαμβάνουμε  την ατομική μας ευθύνη».

Μήπως η λύση θα ήταν να είναι ασφαλή τα σχολεία για να λειτουργούν;

Γιατί το 2022 είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας  :

•             τα σχολεία  να μην είναι ανοχύρωτα,

•             οι δρόμοι να είναι ανοιχτοί,

•             μία πόλη να μπορεί να λειτουργήσει!!

Δεν είναι ανίκανοι. Είναι αδιάφοροι απέναντι στις ανάγκες μας.

Γιατί την ίδια ώρα με αποφασιστικότητα και ικανότητα νομοθετούν για να προωθήσουν τις αλλαγές που επιδιώκουν στα σχολεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στάλθηκε εγκύκλιος στα σχολεία ότι από τις 27.1 (που τα σχολεία στην Αττική είναι κλειστά) ανοίγουν οι πλατφόρμες για την καταγραφή των δράσεων των σχολείων που θα αξιοποιηθούν  για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Απαιτούμε τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων!

Κυβέρνηση και Υπουργείο να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.

•  Να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, να λύσουν το ζήτημα της θέρμανσης και της καθαριότητας σε όλα τα σχολεία!

•  Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από την Περιφέρεια και τους Δήμους για την ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία (καθαρισμός δρόμων,  έλεγχος κτηρίων, υδραυλικών κλπ).

•  Να προχωρήσουν άμεσα σε αποσυμφόρηση των τάξεων.

•  Να ξεκινήσει πρόγραμμα για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες σε σχολικά κτίρια καταργώντας το αίσχος των κοντέινερ.

•  Να εξασφαλίσουν άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα πρέπει οι γονείς να είμαστε στο σπίτι δίπλα στα παιδιά μας τις ημέρες της τηλεκπαίδευσης ή τις ημέρες που νοσούν.

Για  όλα  τα  παραπάνω………..

Ως  ΔΣ  Ομοσπονδίας  Περιφέρειας Αττικής  καλούμε όλους τους γονείς,  τους  Συλλόγους  και τις  Ενώσεις  της  Αττικής,  να συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση το  Σάββατο 29 Γενάρη στις 11:30 π.μ. στο Σύνταγμα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εκατοντάδων φορέων.

Πρόκειται για έναν αγώνα που συμμετέχουν εργατικά κέντρα, πλήθος σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων, συλλόγων γυναικών,  ο Δήμος της Πάτρας και άλλοι μαζικοί φορείς για να ζητήσουμε τα αυτονόητα:

Την προστασία της ζωής των οικογενειών μας!!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ