pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τηλεκπαίδευση
Οι γονείς τονίζουν ότι οι συνθήκες αυτές, μαζί με τις ελλείψεις σε απαραίτητο εξοπλισμό που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το σχολείο λόγω μη προσβασιμότητας, καθιστούν την τηλεκπαίδευση ιδιαιτέρως προβληματική

Την απαίτηση να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η τηλεκπαίδευση στις περιοχές όπου ακόμα υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και διακοπές ρεύματος, εκφράζουν τώρα και οι γονείς προς την Υπουργό Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή της προς την κ.Κεραμέως, η Ενωση Συλλόγων Γονέων της Αγ.Παρασκευής, τονίζει ότι ο Δήμος τελεί υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική, ενώ για το διάστημα αυτό έχει διακοπεί η λειτουργία των συγκοινωνιών και υπάρχει αδυναμία μετακίνησης εν γένει. Αδύνατη είναι φυσικά και η πρόσβαση στα σχολεία ενώ ακόμη και σήμερα , τέσσερις ημέρες από την έναρξη της κακοκαιρίας, σοβαρότατα προβλήματα στην παροχή ρεύματος, στις συνδέσεις τηλεφωνίας και internet ακόμη και προβλήματα στην ύδρευση.

Οι γονείς τονίζουν ότι οι συνθήκες αυτές ,μαζί με τις ελλείψεις σε απαραίτητο εξοπλισμό που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το σχολείο λόγω μη προσβασιμότητας, καθιστούν την τηλεκπαίδευση ιδιαιτέρως προβληματική αφού για αντικειμενικούς λόγους και όχι από επιλογή είναι πάρα πολλοί οι μαθητές/ριες που αδυνατούν να παρακολουθήσουν αλλά και εκπαιδευτικοί που αδυνατούν να ανταποκριθούν

Ολη η επιστολή της Ενωσης Γονέων

Προς

Υπουργό Παιδείας & θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

Κοινοποίηση

Διευθυντή Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαρμπαρούτση

Διευθυντή Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ψαχούλα

Θέμα: Διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης σε πόλεις που τελούν σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Ο Δήμος Αγ. Παρασκευής από τις 24 Ιανουαρίου έως και τις 28 Ιανουαρίου 2022 τελεί υπό συνθήκες εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική . Για το διάστημα αυτό έχει διακοπεί η λειτουργία των συγκοινωνιών και υπάρχει αδυναμία μετακίνησης εν γένει. Αδύνατη είναι φυσικά και η πρόσβαση στα σχολεία. (Σχετική βεβαίωση του Δήμου Αγ. Παρασκευής https://www.agiaparaskevi.gr/portal/enimerosi/nea-anakoinoseis/dimou/7328-vevaiosi-adynamias-metakinisis )

Ταυτόχρονα υπάρχουν ακόμη και σήμερα , τέσσερις ημέρες από την έναρξη της κακοκαιρίας, σοβαρότατα προβλήματα στην παροχή ρεύματος, στις συνδέσεις τηλεφωνίας και internet ακόμη και προβλήματα στην ύδρευση.

Οι συνθήκες αυτές ,μαζί με τις ελλείψεις σε απαραίτητο εξοπλισμό που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από το σχολείο λόγω μη προσβασιμότητας, καθιστούν την τηλεκπαίδευση ιδιαιτέρως προβληματική αφού για αντικειμενικούς λόγους και όχι από επιλογή είναι πάρα πολλοί οι μαθητές/ριες που αδυνατούν να παρακολουθήσουν αλλά και εκπαιδευτικοί που αδυνατούν να ανταποκριθούν. H κατάσταση αυτή επιτείνει την ανησυχία των γονιών και προσθέτει ακόμη ένα πρόβλημα στην ήδη προβληματική κατάσταση που βιώνουμε λόγω της κακοκαιρίας και των πρωτόγνωρων αστοχιών στη διαχείρισή της.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε :

  • Για τις ημέρες αυτές και λόγω των αντικειμενικών δυσμενών συνθηκών να δοθούν οδηγίες ώστε να μην προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών/ριων που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν όσα μαθήματα έγιναν.

  • Τα μαθήματα που τυχόν έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης να θεωρηθούν ως μη γενόμενα και να επαναληφθούν στην κανονική δια ζώσης διδασκαλία όταν ανοίξουν τα σχολεία.

  • Η τηλεκπαίδευση δεν υποκαθιστά ούτε κατ΄ελάχιστον τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου, όπως έχει αναγνωριστεί και ρητώς διατυπωθεί και από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας. Ως εκ τούτου η εφαρμογή της πρέπει να γίνεται σε περιπτώσεις εξαιρετικές , όταν η Πολιτεία αδυνατεί να διασφαλίσει την ασφαλή δια ζώσης λειτουργίας τους επί μακρόν (όπως π.χ. η πανδημία του κορωνοϊού που δεν υπήρξε ο σχεδιασμός εκ μέρους του Υπουργείου να κρατηθούν τα σχολεία ανοικτά με ασφάλεια όπως είδαμε σε άλλες χώρες) .

  • Η μετάβαση για βραχύ διάστημα (λίγων ημερών- εβδομάδας) και ειδικά όταν δεν υπάρχει προσβασιμότητα στα σχολεία λόγω καιρικών συνθηκών, δεν λύνει αλλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα και για το λόγο αυτό είναι καλύτερα να αποφεύγεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για μοριοδότηση εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

limani
Βίντεο: Το πανέμορφο λιμάνι του Σαρωνικού με τα «εξωτικά» τιρκουάζ νερά
Στον Σαρωνικό υπάρχει ένα πανέμορφο λιμάνι με «εξωτικά» πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά που βρίσκεται μόλις 50 λεπτά από τον Πειραιά
Βίντεο: Το πανέμορφο λιμάνι του Σαρωνικού με τα «εξωτικά» τιρκουάζ νερά
tsanta
Σε κινητοποιήσεις για την παιδαγωγική επάρκεια καλούν αναπληρωτές ΠΕ23
Σε κινητοποιήσεις για το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας, ζητώντας την κατάργηση του προσοντολογίου, καλούν αναπληρωτές ΠΕ23 - Δημοσίευση επιστολής...
Σε κινητοποιήσεις για την παιδαγωγική επάρκεια καλούν αναπληρωτές ΠΕ23