pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Νέα self test στους μαθητές και τις μαθήτριες αύριο

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι τα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας και στην τήρηση τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, συμπληρώνοντας ότι αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει.

«Την τελευταία εβδομάδα των σχολικών διακοπών, που δεν λειτουργούσαν τα σχολεία και τα τεστ ήταν πολύ λίγα, είχαμε 10.000 περισσότερα κρούσματα απ’ ότι την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων» παρατήρησε η υφυπουργός.

Κενά στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων

Για τα κενά στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων, παραδέχθηκε ότι «μπορεί ενδεχομένως να υπάρξει κάποια στιγμή ψευδώς θετικό ή ψευδώς αρνητικό τεστ».

Αν υπάρχει κρούσμα στο σπίτι των εκπαιδευτικών μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο;

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, ένα από τα κρούσματα μια καθηγήτρια αυτής της περίπτωσης και τελικά νόσησε. «Πρέπει να περιμένουμε να νοσήσει για να της πούμε τώρα κάτσε στο σπίτι σου; Σήμερα βγήκε θετική και χθες ήταν στο σχολείο» ρώτησε ο δημοσιογράφος

«Τα πρωτόκολλα είναι πολύ συγκεκριμένα και πολύ αυστηρά. Δεν θα αντικρούσω ότι μπορεί ενδεχομένως να υπάρξει κάποια στιγμή ψευδώς θετικό ή ψευδώς αρνητικό τεστ. Όμως η τήρηση του πρωτοκόλλου περιορίζει κατά το δυνατόν τη διάδοση της νόσου και όσοι τυχόν έχουν έρθει σε επαφή με κάποια εκπαιδευτικό με κάποιο μαθητή ή με κάποιον που νόσησε και είναι στενή επαφή, ακολουθείται ένα τόσο αυστηρό πρωτόκολλο και οι ίδιοι θα προστατευτούν και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Είναι μια διαδικασία, η οποία είναι πρωτόγνωρη» απάντησε η Ζέττα Μακρή.

Αναφερόμενη στα 8.278 θετικά self test στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας παρατήρησε ότι είναι εν δυνάμει κρούσματα αλλά θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν βάσει πρωτοκόλλου.

Άδεια ειδικού σκοπού: Εντός των επόμενων ημερών οι ανακοινώσεις

Σε ερώτηση για την άδεια ειδικού σκοπού, απάντησε ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε και οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και να μη γίνει κατάχρηση.

Η Ζέττα Μακρή είπε επίσης ότι αύριο θα μοιραστούν νέα self test στους μαθητές, ενώ συμπλήρωσε πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται.

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη

Τέλος, μίλησε για τις καταλήψεις στα σχολεία, οι οποίες την περασμένη Παρασκευή ήταν περίπου 300 και υπενθύμισε ότι σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση, στην οποία δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν όσοι παίρνουν μέρος στην κατάληψη και κατά συνέπεια παίρνουν απουσίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 6+1 αλλαγές που πρέπει να πάρουν υπόψη τους οι 100.000 υποψήφιοι

Το 1ο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών για εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 300 ανέργους
Πώς θα κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για 300 νέους ανέργους ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 300 ανέργους
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο
Φοιτητικές οργανώσεις διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας και της πανεπιστημιακής αστυνομίας
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας - Διαμαρτυρία για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο