καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους και τους Σ/Δ να παρίστανται καθημερινά στα σχολεία τους και να μην υποκύπτουν σε προφορικές πιέσεις, ενώ καταγγέλει τις αυταρχικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές

Πλήθος καταγγελιών για προφορικές εντολές, πιέσεις, εκβιασμούς ακόμα και απειλές από ορισμένους δ/ντες σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης λόγω των μαθητικών καταλήψεων, έχει λάβει η ΟΛΜΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει ότι καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους. Τ

Η Ομοσπονδία τονίζει ακόμα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν οφείλουν να υπακούν σε προφορικές «εντολές», πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι πέρα και έξω από κάθε θεσμικό και νομικό πλαίσιο.

Όλη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 751/13-01-22 ανακοίνωση μας και με αφορμή πλήθος καταγγελιών από συναδέλφους, που δέχονται προφορικές –πάντα– πιέσεις, εκβιασμούς ακόμα και απειλές από ορισμένους δ/ντες σχολείων και Διευθυντές Εκπαίδευσης λόγω των μαθητικών καταλήψεων, η ΟΛΜΕ τονίζει για μια ακόμα φορά ότι σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν το δικό τους εξοπλισμό ή χώρο για την παροχή τηλεκπαίδευσης. Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στη νομοθεσία που να υποχρεώνει να γίνεται τηλεκπαίδευση από το σπίτι των εκπαιδευτικών ή από άλλον χώρο, πέραν του σχολείου υπηρέτησής τους. Τονίζουμε ακόμα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν οφείλουν να υπακούν σε προφορικές «εντολές», πολύ περισσότερο όταν αυτές είναι πέρα και έξω από κάθε θεσμικό και νομικό πλαίσιο.

Οι πιέσεις που δέχονται συνάδελφοι να δηλώσουν «κανονική άδεια» παρά τη θέλησή τους ή ακόμα και να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία ώστε να παράσχουν τηλεκπαίδευση είναι μακριά από κάθε λογική, συνιστούν κατάφορη παραβίαση και καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Ειδικά η «εντολή» να πάνε οι εκπαιδευτικοί σε άλλα σχολεία είναι απαράδεκτη και υγειονομικά, αφού κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τα σχολεία αυτά με την προσέλευση δεκάδων επιπλέον συναδέλφων στους χώρους τους.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους και τους Σ/Δ να παρίστανται καθημερινά στα σχολεία τους και να μην υποκύπτουν σε προφορικές πιέσεις. Καταγγέλλουμε τις αυταρχικές και αντισυναδελφικές συμπεριφορές και μεθοδεύσεις που δυναμιτίζουν ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα στα Δημόσια Σχολεία.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα σταθεί αμέριστα στο πλευρό όλων συναδέλφων και των Συλλόγων Διδασκόντων που δέχονται ή θα βρεθούν αντιμέτωποι με τέτοιου είδους συμπεριφορές και μεθοδεύσεις από τη μεριά της Διοίκησης.

Καλούμε τέλος τους συναδέλφους να ενημερώνουν και να καταγγέλλουν στις ΕΛΜΕ τους τέτοια φαινόμενα, τις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν άμεσα σε παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα σχολεία αλλά και στις ΔΔΕ να σταματήσουν αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα.

Η Δημόσια Παιδεία δεν προάγεται με τον αυταρχισμό, με εκβιασμούς και απειλές, αλλά με την προάσπιση του δημοκρατικού κλίματος συνεννόησης μέσα στα Σχολεία μας.

Oι εκπαιδευτικοί στηρίζουν τα αιτήματα των μαθητών/τριων και αγωνίζονται μαζί για την προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr