Ζέττα Μακρή στη Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σχολεία: «Θα αλλάξει το πρωτόκολλο του 50+1 αν χρειαστεί», δήλωσε η Ζέττα Μακρή - «Έως και 24 ώρες πριν το self test συνιστούν οι ειδικοί»

Για τις ελλείψεις που υπήρχαν στα φαρμακεία σε self test για τους μαθητές, μίλησε η Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας πως «όποιοι πήγαν και δεν βρήκαν τα τεστ ήταν εντός της προθεσμίας που τους είχε ανακοινωθεί».

«Το υπουργείο Παιδείας δεν είναι αρμόδιο για τη μη έγκαιρη τροφοδότηση των φαρμακείων, αλλά όταν ενημερωθήκαμε, φροντίσαμε να βρεθούν τα τεστ και να τα προμηθευτούν οι γονείς», δήλωσε η κ. Μακρή, τονίζοντας ότι, «οι ειδικοί συνιστούν να γίνεται το τεστ έως και 24 ώρες πριν».

«Το πού θα γίνει το τεστ είναι άλλο πρόβλημα από την αξιοπιστία του τεστ. Το υπουργείο μας κινητοποιήθηκε και συνεργάστηκε άψογα με όλους τους γονείς για να προμηθευτούν τα τεστ», τόνισε.

Σύμφωνα με την κ. Μακρή «υπάρχει επάρκεια σε self και rapid test, ώστε να υπάρχει επάρκεια σε rapid μετά την εξέταση των ατόμων που έχουν υποβληθεί σε self και έχουν βγει θετικοί».

Διευκρίνισε ότι, στην περίπτωση που «δεν υπάρχει δυνατότητα δήλωσης του τεστ στο Edupass υπάρχει δυνατότητα υπεύθυνης δήλωσης».

Τέλος η κ. Μακρή δήλωσε πως «το υπουργείο ενεργεί βάσει των οδηγιών των ειδικών, αν δούμε ότι λόγω της Όμικρον χρειαστεί να αλλάξει το πρωτόκολλο του 50+1, θα αλλάξει».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025
Οργανικά κενά στη Δευτεροβάθμια ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025 - Πίνακες
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οργανικά κενά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετά τις μεταθέσεις 2025
κατασκηνώσεις υπουργείου Παιδείας
Κατασκήνωση Υπουργείου Παιδείας: Μέχρι πότε οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για διακοπές με 25 ευρώ την εβδομάδα
Πρόσκληση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών στις Κατασκηνώσεις Ζούμπερι 2025
Κατασκήνωση Υπουργείου Παιδείας: Μέχρι πότε οι αιτήσεις εκπαιδευτικών για διακοπές με 25 ευρώ την εβδομάδα