pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
amfitheatro-aei-foitites
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Συσπείρωση πανεπιστημιακών: «Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, σε μία επίδειξη πρωτοφανούς ανευθυνότητας, εν μέσω της πανδημίας με την υπερμεταδοτική μετάλλαξη Ο, αποφάσισε το άνοιγμα των Πανεπιστημίων χωρίς καμία μεταβολή της προηγούμενης απαράδεκτης ΚΥΑ»

Σήμα κινδύνου για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων εκπέμπει η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών, τονίζοντας ότι χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας στην λειτουργία των ΑΕΙ, ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ουσιαστικών μέτρων προστασίας. 

Πρέπει να ανακληθεί άμεσα η ΚΥΑ για την υποχρεωτική και αποκλειστικά διά ζώσης λειτουργία των ΑΕΙ και να επιτραπεί στα ιδρύματα και τα τμήματα να αναλάβουν, μέσω των συλλογικών τους διαδικασιών, την ευθύνη για την ολοκλήρωση τουλάχιστον του τρέχοντος εξαμήνου (π.χ. με υβριδικό τρόπο, συνδυάζοντας δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση , δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε προσωπικό και φοιτητές ανεξάρτητα από τυχόν ευαλωτότητες) ανάλογα με τις κατά τόπους επιδημιολογικές συνθήκες και της τακτικής επαναξιολόγησης της κατάστασης.

Οι πανεπιστημιακοί σημειώνουν ακόμα ότι πρέπει όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δωρεάν rapid tests π.χ. μέσω κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εγκατασταθούν στα campus των ιδρυμάτων, ενώ για τα μοριακά test οφείλει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα τη δυνατότητα συνταγογράφησής τους.

Όλη η ανακοίνωση της Συσπείρωσης Πανεπιστημιακών

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών έγκαιρα και από τον περασμένο Μάρτιο κατέθεσε πρόταση με 33 σημεία για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη λειτουργία των ιδρυμάτων, όταν ξεκίνησε η διά ζώσης λειτουργία τους.

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, σε μία επίδειξη πρωτοφανούς ανευθυνότητας, εν μέσω της πανδημίας με την υπερμεταδοτική μετάλλαξη Ο, αποφάσισε το άνοιγμα των Πανεπιστημίων χωρίς καμία μεταβολή της προηγούμενης απαράδεκτης ΚΥΑ. Με την κυβέρνηση να έχει αποτύχει συνολικά σε όλα τα επίπεδα στη διαχείριση της πανδημίας, η οποία αποκτά αυτές τις μέρες εφιαλτικές διαστάσεις, με το ΕΣΥ να υφίσταται αφόρητη πίεση λόγω νόσησης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, της διαχρονικής υποστελέχωσής του και της αύξησης των νοσηλειών χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πορείας στην λειτουργία των ΑΕΙ, ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ουσιαστικών μέτρων προστασίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ άμεσα η ΚΥΑ, για την υποχρεωτική και αποκλειστικά διά ζώσης λειτουργία των ΑΕΙ και να επιτραπεί στα ιδρύματα και τα τμήματα να αναλάβουν, μέσω των συλλογικών τους διαδικασιών, την ευθύνη για την ολοκλήρωση τουλάχιστον του τρέχοντος εξαμήνου (π.χ. με υβριδικό τρόπο, συνδυάζοντας δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκπαίδευση , δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε προσωπικό και φοιτητές ανεξάρτητα από τυχόν ευαλωτότητες) ανάλογα με τις κατά τόπους επιδημιολογικές συνθήκες και της τακτικής επαναξιολόγησης της κατάστασης, αλλά και τις δυνατότητές τους ( σε υποδομές και προσωπικό). Στην κατεύθυνση αυτή τα ιδρύματα οφείλουν να αξιοποιήσουν το επιστημονικό τους δυναμικό, ώστε να τεκμηριώνονται όλα τα επιμέρους βήματα.

  • Όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε δωρεάν rapid tests π.χ. μέσω κλιμακίων του ΕΟΔΥ που θα εγκατασταθούν στα campus των ιδρυμάτων, ενώ για τα μοριακά test οφείλει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα τη δυνατότητα συνταγογράφησής τους. Να σταματήσουν επιτέλους τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις διαγνωστικές μεθόδους ανίχνευσης.

  • Να παρθούν επιπλέον ΑΜΕΣΑ μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πρέπει να ενισχυθούν με όρους Δημοσίου συμφέροντος, ώστε να σταματήσει ο εξαιρετικά επικίνδυνος συνωστισμός που παρατηρείται ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις φοιτητών και φοιτητριών μας από περιοχή σε περιοχή και μέσα στις πόλεις που λειτουργούν ΑΕΙ.

  • Να δοθούν όλες οι υλικοτεχνικές δυνατότητες στα Πανεπιστήμια για μέτρα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, επαρκές προσωπικό για καθαριότητα, επαρκές προσωπικό για ελέγχους πιστοποιητικών κλπ) με έκτακτη χρηματοδότηση .

  • Να εξασφαλιστούν επιπλέον κατάλληλες αίθουσες και χώροι, όπου και όταν χρειάζεται, για δια ζώσης διδακτικές και εξεταστικές δραστηριότητες, ανάλογα και με την επιδημιολογική κατάσταση, σε συνεργασία με τοπικούς θεσμικούς φορείς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την επείγουσα ΑΜΕΣΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενίσχυση του ΕΣΥ, με μόνιμες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα και με κλίνες ΜΕΘ, με όρους δημόσιου συμφέροντος, την ταυτόχρονη αξιοποίηση των υγειονομικών μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και τη σημαντική ενίσχυση των ιατρικών σχολών, οι συνάδελφοί των οποίων δίνουν, μαζί με το προσωπικό του ΕΣΥ, τη μάχη ενάντια στην πανδημία στην πρώτη γραμμή.

Θεωρούμε ότι ο καθολικός εμβολιασμός όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και η εγρήγορση όλων των συλλογικοτήτων (συλλόγων προσωπικού των Πανεπιστημίων, φοιτητικών συλλόγων κλπ) είναι προϋποθέσεις αντιμετώπισης της πανδημίας, που εμφανίζει παγκόσμια νέα δυναμική, με νέες μεταλλάξεις και νέα ερωτήματα. Η επιχειρούμενη όμως από την κυβέρνηση εργαλειοποίησή της γίνεται αποκλειστικά, προκειμένου να περάσουν αντιδραστικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδια ενάντια στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ των ΑΕΙ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Κεραμέως, που «τρέχουν» για να εγκαταστήσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία στα ΑΕΙ, δεν εφαρμόζουν ούτε καν τον νόμο για την αναπλήρωση των κενών θέσεων των αποχωρησάντων Πανεπιστημιακών, σχεδιάζοντας την εκτεταμένη ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και το μελλοντικό επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ με αλαζονικό και κυνικό τρόπο να αντιμετωπίζουν την κατάσταση χωρίς ούτε στοιχειωδώς να συνομιλούν με τους ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΑΕΙ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Νέες πίνακες Ειδικής Αγωγής: Νέα διαμαρτυρία για τις βεβαίωσες μεταπτυχιακών σπουδών
Νέα επιστολή αναφορικά με τη χορήγηση βεβαιώσεων σπουδών ενόψει των αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών και μόνιμου διορισμού το επόμενο σχολικό...
Νέες πίνακες Ειδικής Αγωγής: Νέα διαμαρτυρία για τις βεβαίωσες μεταπτυχιακών σπουδών
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ- ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται δεκτές οι αιτήσεις
Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ- ΔΥΠΑ: Μέχρι πότε γίνονται δεκτές οι αιτήσεις
Πανελλαδικές 2022: Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και υποψηφίους
Ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική...
Πανελλαδικές 2022: Διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και υποψηφίους