panepistimio
ΤΟ ΜΑΣ προτείνει σειρά μέτρων για την προστασία από την πανδημία και ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των φοιτητών «Όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης»

«Όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού», σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με αφορμή το άνοιγμα των Πανεπιστημίων.

ΤΟ ΜΑΣ προτείνει σειρά μέτρων για την προστασία από την πανδημία και ζητά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των φοιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο να ικανοποιήσουν ΤΩΡΑ τα αιτήματα των φοιτητών!!

Όχι στα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού!!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς ίχνος ντροπής, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων ακριβώς με τους ίδιους όρους που έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα!! Ακόμα και τώρα που τα κρούσματα έχουμε φτάσει τα 50.000 ημερησίως η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας! Στην πράξη η κ. Κεραμέως ουσιαστικά ανακοίνωσε το εξής μοναδικό μέτρο: την εφαρμογή “ανοσίας της αγέλης” στα Πανεπιστήμια όπως και στα σχολεία!!

Εδώ και 2 ολόκληρα χρόνια οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους μας διεκδικούμε και απαιτούμε να ληφθούν μέτρα  για την ασφαλή λειτουργία των σχολών μας. Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να υλοποιήσει τα λογικά και αυτονόητα αιτήματα, όμως δεν το έκανε γιατί τα θεωρεί "κόστος". Αντίθετα αξιοποίησε όλο το χρόνο και το χρήμα που είχε, για να νομοθετεί ενάντια στις ανάγκες των φοιτητών και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, να προωθεί νέα σχέδια καταστολής των αγώνων μας!

Μάλιστα, η κυβέρνηση, με την απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει όλες τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά, θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την δυνατότητα χιλιάδων φοιτητών να εξεταστούν κανονικά σε μαθήματα που έχουν διδαχθεί!! 

ΩΣ ΕΔΩ! Δεν ανεχόμαστε άλλο να παίζουν με τις σπουδές μας και την υγεία των οικογενειών μας! 

Με τον αγώνα μας μπορούμε να επιβάλλουμε τα αυτονόητα αιτήματα μας για προστασία της υγείας μας και τους κατάλληλους όρους πραγματοποίησης της εξεταστικής μας:

• Να τοποθετηθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, το εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε Ίδρυμα!

• Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες). 

• Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές.

• Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.

• Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.

• Να χορηγούνται δωρεάν  οι ειδικές μάσκες που απαιτούνται.

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

• Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας!

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν αποφάσεις για:

• Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 11/1 στις 17:30 

• Κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των σχολών την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εξετάσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Ποιες είναι οι ημερομηνίες των εξετάσεων σε Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά σχολεία
Εισαγωγή σε πρότυπα, ωνάσεια και πειραματικά σχολεία: Κρίσιμες ημερομηνίες Απριλίου 2026
Ποιες είναι οι ημερομηνίες των εξετάσεων σε Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά σχολεία
sintrivani
Βίντεο-ντοκουμέντο από την Καλλιθέα: Πανικός στην πλατεία όταν διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε πέσει στο σιντριβάνι
Κρίσιμη η κατάσταση της 2,5χρονης – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος
Βίντεο-ντοκουμέντο από την Καλλιθέα: Πανικός στην πλατεία όταν διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε πέσει στο σιντριβάνι
κακοκαιρία, βροχές, καταιγίδα
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται διπλή κακοκαιρία – Πού θα «χτυπήσει» την Τσικνοπέμπτη
Συναγερμός ΕΜΥ: «Διπλό» κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα – Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται διπλή κακοκαιρία – Πού θα «χτυπήσει» την Τσικνοπέμπτη