«Σημαντικό να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους εκπαιδευτικά, κοινωνικά και ψυχικά», τόνισε η Θ. Ψαλτοπούλου

Για το άνοιγμα των σχολείων τοποθετήθηκε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, τονίζοντας πως «είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία για εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8, ανέφερε πως η προηγούμενη εμπειρία μας με την μετάλλαξη Δέλτα, έδειξε πως «τα κρούσματα μεταδίδονταν μέσα στο σπίτι αλλά όχι μέσα στο σχολείο», ενώ σε οποιαδήποτε χώρα που έχουν μεγάλα ποσοστά μετάδοσης της Ομικρον «η μία περίπτωση να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία και η άλλη να μην ανοίξουν είναι δύσκολη».

Επεσήμανε ακόμη, την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά για να διατηρήσουν τα μέτρα, λέγοντας πως «πολλές φορές είναι πιο υπεύθυνα από τους μεγάλους. Ήδη εξαντλήθηκε η πρώτη παρτίδα εμβολίων για τα παιδιά».

«Τα παιδιά νοσούν πιο συχνά, όχι όμως βαριά»

Πρόσθεσε ακόμη πως άλλες χώρες που βρίσκονται και πιο μπροστά σε σχέση με την μετάλλαξη Όμικρον, «βλέπουμε ότι δεν έχουν αλλάξει την απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία».

«Η Ολλανδία, στην οποία ισχύει lockdown είναι ένα ερωτηματικό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες διίστανται οι απόψεις και υπάρχουν περιοχές που γίνεται διαδικτυακά το μάθημα και άλλες, όπως στη Νέα Υόρκη, που θα παραμείνουν ανοιχτά. Γεγονός είναι ότι πρόκειται για πολύ δύσκολη απόφαση γιατί ο κορονοϊός τρέχει πιο γρήγορα από ό,τι εμείς και γιατί το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον επηρεάζει και τα παιδιά, νοσούν πιο συχνά, ωστόσο όχι τόσο βαριά, αλλά μπορεί να χρειαστούν και το νοσοκομείο», ανέφερε.

«Αν τα επιδημιολογικά στοιχεία κρατηθούν σταθερά είναι σωστό να μείνουν ανοιχτά, αν όμως πάμε σε όλο και αυξανόμενα κρούσματα ή αυξηθεί η νόσηση των παιδιών και πιεστούν πολύ τα νοσοκομεία, θα μιλάμε για μια άλλη πραγματικότητα», όπως είπε και υπογράμμισε «μακάρι η επιστήμη να είχε όλες τις απαντήσεις. Είναι μια δύσκολη εξίσωση να σκεφτείς όλες τις παραμέτρους»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πάτρα εικόνα
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη
Στο ναό της Αγ. Φωτεινής Πατρών επίσης φυλάσσονται ως ιερά κειμήλια, 4 εικόνες που είναι τοποθετημένες σε προθήκες και δείχνουν η μία τον Ιησού...
Πάτρα: Τα κειμήλια και οι θησαυροί που έφεραν οι πρόσφυγες από τη Σμύρνη
ΕΥΑ ΣΤΡΑΤΗΣ
Τραγωδία για νεαρό ζευγάρι: Mε διαφορά λίγων μηνών «χτυπήθηκαν» σε σοβαρά τροχαία
Ο Στράτος Ζαφειρέλλης από τη Μυτιλήνη αγωνίστηκε σκληρά για να στηρίξει τη σύζυγό του Ευανθία Καραμήτρου να αποκατασταθεί, έπειτα από το ατύχημα που...
Τραγωδία για νεαρό ζευγάρι: Mε διαφορά λίγων μηνών «χτυπήθηκαν» σε σοβαρά τροχαία