Σχολεία: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

Ενδέχεται να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου, όπως είναι προγραματισμένο, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» ότι η 10η Ιανουαρίου είναι μακριά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο αρχικός σχεδιασμός μπορεί να ανατραπεί.

Για τα νέα μέτρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει κλάδο της οικονομίας που πλήττεται.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, είπε πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων.

Στη συνέχεια, τόνισε πως είναι πιο ήπια αν και μεταδίδεται πιο εύκολα και συμπλήρωσε ότι θα κυριαρχήσει γρήγορα, δεν θα υπάρχουν βαριές νοσηλείες και οι μόνοι που θα έχουν πρόβλημα θα είναι οι ανεμβολίαστοι.

Τέλος, πρόσθεσε πως εξετάζεται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ηλιακά γκρουπ.

Στο «τραπέζι» η παράταση των σχολικών διακοπών έως τις 16 Ιανουαρίου

Πληροφορίες του alfavita.gr αναφέρουν ότι στο τραπέζι των ειδικών μαζί με άλλες προτάσεις πέφτει και η πρόταση (που έχει πολλούς υποστηρικτές) για παράταση των σχολικών διακοπών.

Εξετάζεται το σενάριο να ανοίξουν τα σχολεία όχι στις 10 Ιανουαρίου, αλλά στις 17 Ιανουαρίου.

Αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων

Επίσης, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι θα γίνουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, αν χρειαστεί.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει στο «τραπέζι» το να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα. Μάλιστα, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι αν χρειαστούν παρεμβάσεις στα πρωτοκόλλα, θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων των ειδικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είπε στον ΑΝΤ1 ότι «αν χρειαστεί θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκέτο σε σχολείο
171 σχολεία κλείνουν φέτος σε Ήπειρο και κεντρική Μακεδονία
Δημογραφική κατάρρευση, σχολικές αυλές στη σιωπή και μια επαρχία που αργοσβήνει – Το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης στην περιφέρεια υπό απειλή
171 σχολεία κλείνουν φέτος σε Ήπειρο και κεντρική Μακεδονία
δάσκαλοι
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Ποια είναι η αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας τους
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί για υπηρεσία, μισθοδοσία και κρατήσεις
Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Ποια είναι η αφετηρία υπολογισμού του χρόνου υπηρεσίας τους
amortiser
Σημάδια φθοράς στα αμορτισέρ και πότε πρέπει να τα αλλάξετε
Η έγκαιρη αναγνώριση των φθορών τους είναι απαραίτητη, καθώς η καλή τους λειτουργία εξασφαλίζει άνεση, πρόσφυση και μικρές αποστάσεις φρεναρίσματος.
Σημάδια φθοράς στα αμορτισέρ και πότε πρέπει να τα αλλάξετε