pavlakis
Οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν είναι προστατευμένοι από νόσηση, ωστόσο είναι αρκετά προστατευμένοι από βαριά νόσηση, υπογραμμίζει ο Γιώργος Παυλάκης για τη μετάλλαξη Όμικρον

Οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν είναι καθόλου προστατευμένοι από τη νόσηση με μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο είναι αρκετά προστατευμένοι από βαριά νόσηση, αν έχουν κάνει την τρίτη δόση πρόσφατα, σημειώνει ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Μιλώντας στο Live News του Mega, o κ. Παυλάκης ανέφερε ακόμα ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τη μετάλλαξη Όμικρον, γιατί στη Νότια Αφρική οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, ενώ και η Βρετανία δεν είναι παράδειγμα για την Ελλάδα».

«Και η Όμικρον και η Δέλτα -που ευθύνεται για τους καθημερινούς θανάτους στην Ελλάδα- δεν σταματάνε με τίποτα, εκτός από το σταμάτιμα των επαφών» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα «τσουνάμι κρουσμάτων» στη χώρα μας.

Τα μέτρα έπρεπε να παρθούν από το φθινόπωρο

Μιλώντας για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η «σοφία των ειδικών». «Το καθήκον της Ελλάδας και των κυβερνώντων ήταν να αποφύγει την τύχη της Πορτογαλίας τον περασμένο χρόνο, όταν έκαναν “ελεύθερα Χριστούγεννα” και μετά είχαν τσουνάμι κρουσμάτων» πρόσθεσε.

«Μετά από δύο χρόνια πανδημίας δεν θα πρέπει να κάνουμε τα γνωστά λάθη και να κάνουμε μόνο καινούρια λάθη» σημείωσε και τόνισε πως τα μέτρα θα έπρεπε να παρθούν από το φθινόπωρο.

«Δεν αγνοούμε τον ιό, γιατί μπορεί να καταστραφούμε. Δεν μπορούμε να λέμε ότι η πανδημία στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από οποιονδήποτε έλεγχο» πρόσθεσε ο Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι σωστό να λέμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι καλύτερη γιατί και αυτή «δίνει» νεκρούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ακροπολη
Η Ιστορία δεν φοράει… σπορτέξ: Σάλος με την προβολή διαφήμισης της Adidas πάνω στον Παρθενώνα
Αντιδράσεις, ερωτήματα ευθύνης και εισαγγελική παρέμβαση για τη χρήση του Ιερού Βράχου ως φόντο διαφημιστικής καμπάνιας
Η Ιστορία δεν φοράει… σπορτέξ: Σάλος με την προβολή διαφήμισης της Adidas πάνω στον Παρθενώνα
ΠΑΜΑΚ
ΠΑΜΑΚ: Βράβευση σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης στο Social Innovation Hackathon Junior Edition 2025

Τρία σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό «Social Innovation Hackathon - Junior Edition», που...

ΠΑΜΑΚ: Βράβευση σχολείων της δυτικής Θεσσαλονίκης στο Social Innovation Hackathon Junior Edition 2025
mousika_sxoleia
Πανελλήνιες 2025: Εξεταστικά Κέντρα Μουσικών Μαθημάτων - «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» & «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία»
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα Εξεταστικά Κέντρα των μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία»
Πανελλήνιες 2025: Εξεταστικά Κέντρα Μουσικών Μαθημάτων - «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» & «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία»