Thumbnail
Όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί σχολείου, αρκετοί μαθητές θα κληθούν να εξεταστούν με την Τράπεζα Θεμάτων σε μαθήματα, όπως η Φυσική και η Ιστορία, που δεν έχουν διδαχθεί καθόλου - Κενά στα σχολεία λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μετά από πέντε φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών

Σε πέντε φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας φέτος, αλλά λίγο πριν τα Χριστούγεννα ένα ακόμα σχολείο έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις 83 κενές ώρες. Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ότι αρκετοί μαθητές θα κληθούν να εξεταστούν με την Τράπεζα Θεμάτων σε μαθήματα, όπως η Φυσική και η Ιστορία, που δεν έχουν διδαχθεί καθόλου.

Ο λόγος για το 1ο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, το οποίο αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα από την περσινή χρονιά, καθώς «είτε δεν διδάχθηκαν καθόλου κάποια αντικείμενα είτε ξεκίνησαν να διδάσκονται π.χ Φυσική τον μήνα Φλεβάρη».

«Αποδεικνύεται πως η έλλειψη και η καθυστέρηση προσλήψεων εκπαιδευτικών αποτελεί τα τελευταία χρόνια πάγια τακτική και τον κανόνα στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Τα κενά αυτά δεν συμπληρώνονται ούτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών, ούτε με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους εκπαιδευτικούς, και βέβαια ούτε με συμπτύξεις τμημάτων», υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά η καταγγελία εκπαιδευτικών του σχολείου:

Στο 1ο ΕΠΑ.Λ ΛΑΓΚΑΔΑ, μέχρι σήμερα, 8/12/2021, έχουμε  53 ώρες κενό σε μαθήματα γενικής παιδείας όπως Ιστορία, Φυσική, Πληροφορική, Νέα Ελληνικά και σε μαθήματα προσανατολισμού όπως Σ.Ε.Π, Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία, Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων. 

Επίσης, έχουμε επιπλέον 30 ώρες κενό σε εργαστηριακά μαθήματα διότι, ενώ προβλέπεται να  διδάσκονται από  δύο εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα, τα μαθήματα αυτά διδάσκονται μόνο από το έναν εκπαιδευτικό λόγω ελλείψεων.

Κάποια από αυτά τα μαθήματα, είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενα…

Σύνολο 83 ώρες κενό εβδομαδιαίως!!!

Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο μας. Και στο περυσινό σχολικό έτος, είχαμε τμήματα που είτε δεν διδάχθηκαν καθόλου κάποια αντικείμενα είτε ξεκίνησαν να διδάσκονται π.χ Φυσική τον μήνα Φλεβάρη!

Το πιο σοβαρό φυσικά, είναι ότι οι κάποια τμήματα, που δεν έχουν διδαχθεί καθόλου Φυσική και Ιστορία μέχρι τώρα, θα εξεταστούν στο τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους σε αυτά τα μαθήματα με, την γνωστή σε όλους μας για τα αποτελέσματά της, Τράπεζα Θεμάτων.

Επίσης, έχουμε τμήματα στην Α΄ τάξη, όπου προβλέπεται στο πλαίσιο ΜΝΑΕ να έχουν οι μαθητές μας δύο εκπαιδευτικούς στα μαθήματα Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά , αλλά τον δεύτερο καθηγητή στα Μαθηματικά τον << πήραν >> από το σχολείο μας στα τέλη Νοέμβρη για να τον τοποθετήσουν σε άλλο σχολείο γιατί και εκεί οι μαθητές είχαν κενό στα μαθηματικά …

Ξέρουμε  πως το σχολείο μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς διότι οι προσλήψεις που έχουν γίνει , είτε μόνιμων είτε αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν επαρκούν.

Αποδεικνύεται πως η έλλειψη και η καθυστέρηση προσλήψεων εκπαιδευτικών αποτελεί τα τελευταία χρόνια πάγια τακτική και τον κανόνα στην Δημόσια Εκπαίδευση.

Τα κενά αυτά δεν συμπληρώνονται ούτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών, ούτε με ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών στους εκπαιδευτικούς, και βέβαια ούτε με συμπτύξεις τμημάτων.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών και  να καλυφθούν όλα τα κενά των μαθητών μας. 

Εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
8ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας: Το πρώτο επαγγελματικό λύκειο μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής, Καμπέρου Θανούλα – Δανάη, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και διεθνής διάκριση για τη νεαρή αθλήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Νίκος Βρεττός
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η «Νίκη» απομάκρυνε τον βουλευτή της Νίκο Βρεττό από την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη στήριξη της πρότασης της ΝΔ για Πρόεδρο - Παραπέμπεται...
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Bio3 Forum 2025, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»
«Ορισμένα από τα παράπονα που διατυπώθηκαν ήταν δικαιολογημένα»: Ο πρωθυπουργός παραδέχεται προβλήματα στην αξιολόγηση των ερευνητικών προτάσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»