ΝΟΜΙΚΗ
Βασική ομιλήτρια θα είναι η κα. Ψαρουδάκη Αικατερίνη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Πέντε δημοτικά σχολεία της Αρτέμιδος και ένα σχολείο των Σπάτων συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 18:00.

Τα 1ο, 3ο, 4ο, 5ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος καθώς και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), πήραν πρωτοβουλία να οργανώσουν την εκδήλωση στην οποία καλούν γονείς μαθητών να την παρακολουθήσουν.

Βασική ομιλήτρια θα είναι η κα. Ψαρουδάκη Αικατερίνη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος.

Όποιος/α ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην εκδήλωση θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τη φόρμα που εστάλη στα email των γονιών, όπου και θα τους σταλεί σχετικός σύνδεσμος του σεμιναρίου.

Συντονιστής της ενημερωτικής συνάντησης θα είναι ο κ. Νικόλαος Χουρδάκης εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος.

Περιεχόμενο της εκδήλωσης

«Το διαδίκτυο έχει ανοίξει νέους ορίζοντες πληροφόρησης και επικοινωνίας στη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα ελλοχεύουν σε αυτό και σοβαροί κίνδυνοι, ειδικά για παιδιά και εφήβους. Ιδιαίτερα ευάλωτα στις διαδικτυακές “παγίδες” είναι τα παιδιά, ειδικά στη σημερινή συγκυρία της έντονης ψηφιοποίησης και της συνεχούς συνδεσιμότητας. Στην Ελλάδα, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ειδικά τα παιδιά είναι ανάγκη να αποκτήσουν σωστή κουλτούρα χρήσης του διαδικτύου, για να το χρησιμοποιούν δημιουργικά, παραμένοντας ασφαλή. Η σωστή κουλτούρα αποκτάται από την πρώτη στιγμή που το παιδί θα έρθει σε επαφή με τον ψηφιακό κόσμο» αναφέρει η πρόσκληση των σχολείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές: Πώς θα κινηθούν οι Βάσεις εισαγωγής

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών: «Απαράδεκτη η πρακτική του υπουργείου Παιδείας»
Πολλοί γονείς δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με τις e-εγγραφές των μαθητών, επισημαίνει η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών: «Απαράδεκτη η πρακτική του υπουργείου Παιδείας»
Τραγωδία: Κοριτσάκι ενός έτους σκοτώθηκε όταν 8χρονο αγόρι έπαιζε με το όπλο του πατέρα του
Ένα ακόμη παιδί τραυματίστηκε στις ΗΠΑ από το περιστατικό - «Κάθε χρόνο, εκατοντάδες παιδιά στις ΗΠΑ βρίσκουν γεμάτα όπλα που δεν έχουν αποθηκευτεί...
Τραγωδία: Κοριτσάκι ενός έτους σκοτώθηκε όταν 8χρονο αγόρι έπαιζε με το όπλο του πατέρα του