Βασική ομιλήτρια θα είναι η κα. Ψαρουδάκη Αικατερίνη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Πέντε δημοτικά σχολεία της Αρτέμιδος και ένα σχολείο των Σπάτων συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 18:00.

Τα 1ο, 3ο, 4ο, 5ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος καθώς και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), πήραν πρωτοβουλία να οργανώσουν την εκδήλωση στην οποία καλούν γονείς μαθητών να την παρακολουθήσουν.

Βασική ομιλήτρια θα είναι η κα. Ψαρουδάκη Αικατερίνη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος.

Όποιος/α ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην εκδήλωση θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τη φόρμα που εστάλη στα email των γονιών, όπου και θα τους σταλεί σχετικός σύνδεσμος του σεμιναρίου.

Συντονιστής της ενημερωτικής συνάντησης θα είναι ο κ. Νικόλαος Χουρδάκης εκπαιδευτικός Πληροφορικής στο 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος.

Περιεχόμενο της εκδήλωσης

«Το διαδίκτυο έχει ανοίξει νέους ορίζοντες πληροφόρησης και επικοινωνίας στη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα ελλοχεύουν σε αυτό και σοβαροί κίνδυνοι, ειδικά για παιδιά και εφήβους. Ιδιαίτερα ευάλωτα στις διαδικτυακές “παγίδες” είναι τα παιδιά, ειδικά στη σημερινή συγκυρία της έντονης ψηφιοποίησης και της συνεχούς συνδεσιμότητας. Στην Ελλάδα, τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ειδικά τα παιδιά είναι ανάγκη να αποκτήσουν σωστή κουλτούρα χρήσης του διαδικτύου, για να το χρησιμοποιούν δημιουργικά, παραμένοντας ασφαλή. Η σωστή κουλτούρα αποκτάται από την πρώτη στιγμή που το παιδί θα έρθει σε επαφή με τον ψηφιακό κόσμο» αναφέρει η πρόσκληση των σχολείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

τηλεκπαίδευση
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
«Η τηλεκπαίδευση είναι η ένθεη μανία μας για αποκατάσταση της αρμονίας ενός αιωνίως εργαζόμενου κόσμου, η αναζήτηση της ομορφιάς πριν την Πτώση»
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
παρουσίαση βιβλίου
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Παυλίδη
Η παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Παυλίδη, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ «Το έργο των εκπαιδευτικών στην...
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Παυλίδη
μαθητές βαριούνται
Να βγει η ύλη με κάθε κόστος! Οι διδάσκοντες είναι υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της!
Αλήθεια, πότε είναι προγραμματισμένο το εκτελεστικό απόσπασμα για τους ''υπεύθυνους''; Μήπως να συμβιβαστούμε με κάνα πρόστιμο, να δοθεί κάνα ευρώ...
Να βγει η ύλη με κάθε κόστος! Οι διδάσκοντες είναι υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της!
αξιολόγηση
Οι υπερασπιστές της αξιολόγησης και οι λαθροχειρίες τους
«Για να τελειώνουμε. Εμείς είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας, γιατί η δουλειά μας είναι να μαθαίνουμε τα παιδιά του κόσμου γράμματα. Να τους...
Οι υπερασπιστές της αξιολόγησης και οι λαθροχειρίες τους