golearn-engl_970-250
epekesiriza
«Ένοχες απαντήσεις , "επιτελική" κακοδιοίκηση και συνεχιζόμενες σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ»

Δελτίο τύπου εξέδωσε το ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για θέματα φύλαξης εστιών και σίτισης φοιτητών.

«Αντί του υπουργείου απαντάει, με Δελτίο Τύπου στις 30.11.2021 ο εποπτευόμενος φορέας, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ» αναφέρει στην ανακοίνωση και κάνει λόγο για καινούρια έθιμα και στον τομέα του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

«Πριν την αρμόδια Υπουργό απαντά ο εποπτευόμενος Φορέας. Το ίδιο είχε συμβεί και παλαιότερα με το ΕΑΠ, όταν ο πρόεδρός του υποκατέστησε την υπουργό και απάντησε αντ` αυτής στην αξιωματική Αντιπολίτευση. Επιβεβαιώνεται έτσι η "επιτελική" κακοδιοίκηση που επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας και επιτρέπει τέτοιες θεσμικές απρέπειες», τονίζει χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά:

Ένοχες απαντήσεις , "επιτελική" κακοδιοίκηση και συνεχιζόμενες σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. 
Στις 26.11.2021 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για θέματα άκρως σημαντικά με χαρακτηριστική οσμή σκανδάλου που άπτονται της φύλαξης εστιών και σίτισης φοιτητών και αντί του υπουργείου απαντάει, με Δελτίο Τύπου στις 30.11.2021 ο εποπτευόμενος φορέας, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Καινούργια έθιμα και στον τομέα του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Πριν την αρμόδια Υπουργό απαντά ο εποπτευόμενος Φορέας. Το ίδιο είχε συμβεί και παλαιότερα με το ΕΑΠ, όταν ο πρόεδρός του υποκατέστησε την υπουργό και απάντησε αντ` αυτής στην αξιωματική Αντιπολίτευση. Επιβεβαιώνεται έτσι η "επιτελική" κακοδιοίκηση που επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας και επιτρέπει τέτοιες θεσμικές απρέπειες. 

Το ΔΣ του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προκαταβάλοντας και προλαμβάνοντας ουσιαστικά το περιεχόμενο ή ακόμα και την ίδια την ύπαρξη η μη σχετικής απάντησης από την κα Κεραμέως επιδιώκει να απαξιώσει και να υποκαταστήσει πλήρως το επίπεδο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Το επόμενο βήμα πιο θα είναι; Να απαντούν μέσω social media εταιρείες που τυχόν θίγονται από ερωτήσεις ή αναφορές βουλευτών και βουλευτριών και να κάνει like ο/η εκάστοτε Υπουργός και να λήγει εκεί το θέμα; 

Η κα Κεραμέως εποπτεύει ή εποπτεύεται από τη Διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ; Εκτός εάν λόγω του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ που τοποθέτησε για Πρόεδρο το ίδρυμα έχει μετατραπεί σε ΟΝΝΕΔΙΒΙΜ και το Υπουργείο απλά σε κομματικό παρακολούθημα.

Όμως πέραν των παραπάνω δεν δόθηκε καμία απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε η ερώτηση. 

Θα απαντήσει η κα Κεραμέως ως οφείλει και επί της ουσίας στα εξής; 

Ισχύει ή όχι ότι εταιρεία που συστάθηκε τέσσερις ημέρες πριν λάβει την πρώτη της ανάθεση για σίτιση φοιτητών εισέπραξε μόνο για το διάστημα Μαΐου- Ιουνίου του 2020 για 14 απευθείας αναθέσεις 198.000 ευρώ; ΄Το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρία από την ίδρυσή της και μέχρι σήμερα εμφανίζει ως μοναδική της δραστηριότητα σχετικά με το ελληνικό δημόσιο αυτές τις 14 συμβάσεις. Πήρε δηλαδή «φρέσκο» χρήμα για δύο μήνες και μετά "εξαφανίστηκε". 

Γιατί τα τελευταία 2 χρόνια, μέσα στην πανδημία, με τα ΑΕΙ ουσιαστικά κλειστά, οι προσκλήσεις που κάνει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι αποκλειστικά σε μοναδικές εταιρείες, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ανταγωνισμού;

Γιατί καθυστερεί ο Διαγωνισμός 2 χρόνια τώρα με αστείες αιτιάσεις και οι απευθείας αναθέσεις δίνουν και παίρνουν; 

Πρόσφατο παράδειγμα η απευθείας ανάθεση από 29.11.2021 για το χρονικό διάστημα 09/12/2021 έως 11/12/2021 για 13.729,50€ για υπηρεσίες σίτισης στη ΦΕ Πάτρας στη μία και μοναδική εταιρία που καλείται να υποβάλλει προσφορά. 

Ότι και να ισχυρίζεται η νυν Διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για να στρέψει αλλού τη συζήτηση, ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που καθιέρωσε κανόνες και προκήρυξε ανοιχτούς δημόσιους διαγωνισμούς. Ενώ, για σύντομο διάστημα μέχρι να τελεσφορήσουν, ορθώς έκανε χρήση της νόμιμης οδού των προσκλήσεων σε περισσότερες της μιας εταιρίες, προκειμένου να μη μείνουν ούτε μια μέρα ακάλυπτες οι ανάγκες των φοιτητών. Δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που γίνεται εδώ και δύο χρόνια στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ με τις προκλητικές και σκανδαλωδεις προσκλήσεις με έναν και μοναδικό συμμετέχοντα. 

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν στον αντίποδα όσων ζούμε σχεδόν 2 χρόνια από την εκδήλωση της πανδημίας από την παρούσα διακυβέρνηση που έχει κάνει τις απευθείας αναθέσεις, προσλήψεις, διορισμούς κανονική "επιστήμη". 

Ας φροντίσει λοιπόν η κυρία Κεραμέως να ενημερωθεί πλήρως για τα έργα και τις ημέρες των εκλεκτών της στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ας απαντήσει η ίδια κι όχι διά αντιπροσώπων στον κοινοβουλευτικό έλεγχο  και κυρίως να πράξει τα δέοντα αναφορικά με τους διοικούντες το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, εφόσον ευσταθούν οι καταγγελίες.

Η προστασία και βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί έτσι και αλλιώς κορυφαίο ζήτημα και για αυτό κυρίως τον λόγο θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις ενέργειες της υπουργού Παιδείας και με όλα τα πρόσφορα μέσα, δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί άλλο η υφιστάμενη απαράδεκτη κατάσταση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Χαλάνδρι: Πέθανε 8χρονη από θερμοπληξία μέσα σε αμάξι

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία στις ΗΠΑ - 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη
Πάνω από 80.000 άνθρωποι πέθαναν από υπερβολική δόση οπιοειδών την περασμένη χρονιά, στην πλειονότητά τους από συνθετικές ουσίες, όπως η φαιντανύλη
Η φαιντανύλη θερίζει τη νεολαία στις ΗΠΑ - 50 φορές πιο ισχυρό από ηρωίνη
Ασύλληπτη τραγωδία στο Χαλάνδρι: Κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία μέσα σε ΙΧ
Τραγωδία χθες το απόγευμα στο Χαλάνδρι, όπου ένα κοριτσάκι 8 ετών βρήκε φρικτό θάνατο μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο, πιθανόν από θερμοπληξία. Το τραγικό...
Ασύλληπτη τραγωδία στο Χαλάνδρι: Κοριτσάκι πέθανε από θερμοπληξία μέσα σε ΙΧ