Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
sxolikoi nosileutes
Τοποθέτηση νοσηλευτή στο σχολείο του παιδιού τους που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ζητούν γονείς - Επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Την τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο σχολείο που φοιτά το παιδί τους ζητούν γονείς, με επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Το αγόρι πηγαίνει στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλιβερίου και έχει διαγνωστεί με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και στα παράγωγά του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από αναφυλαξία που οδηγεί σε αλλεργικό σοκ, δυνητικά θανατηφόρο.

Οι γονείς ζητούν τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο νηπιαγωγείο, με στόχο να υπάρχει δυνατότητα χορήγησης αδρεναλίνης, καθώς «σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία ο εκπαιδευτικός δεν οφείλει να χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή στο σχολείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης και το περιβάλλον να μην είναι ασφαλές για ένα νήπιο που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και να κάνει χρήση της αυτοένεσης αδρεναλίνης».

Η επιστολή των γονέων:

Τοποθέτηση Σχολικού Νοσηλευτή στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλιβερίου

ΣΧΕΤ: Κοινή Υπουργική Απόφαση 88348/Δ3/2018 - ΦΕΚ 2038/Β/5-6-2018

1. Σας αναφέρουμε σε συνέχεια της ΚΥΑ, παρακαλούμε για τις άμεσες δικές σας ενέργειες για την πλήρωση της θέσης σχολικού νοσηλευτή στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλιβερίου καθώς ο υιός μας …………. έχει διαγνωστεί με σοβαρή αλλεργία στο γάλα, όπως πιστοποιείται από επίσημη Ιατρική Βεβαίωση Δημόσιας Μονάδας Υγείας την αποφυγή βρώση γαλακτομικών ακόμα και σε ίχνη, κινδυνεύει με αναφυλαξία που οδηγεί σε αλλεργικό σοκ και είναι δυνητικά θανατηφόρο. Το παιδί χρήζει από την παρουσία σχολικού νοσηλευτή καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής του στο σχολικό περιβάλλον έτσι ώστε να υπάρχει ένας άνθρωπος εξιδεικευμένος οποίος θα ενεργήσει γρήγορα και αποτελεσματικά στην περίπτωση του αλλεργικού σοκ.

2. Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία ο εκπαιδευτικός δεν οφείλει να χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή στο σχολείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ετοιμότητα αντιμετώπισης και το περιβάλλον να μην είναι ασφαλές για ένα νήπιο που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και να κάνει χρήση της αυτοένεσης αδρεναλίνης, βρίσκοντας το εκτεθειμένο χωρίς την φαρμακευτική του αγωγή στο σχολείο. Κατόπιν των προαναφερθέντων και ύστερα από αίτηση μας τον Ιούνιο 2021για την τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν ελήφθη καθ’ όλου υπόψιν και δεν δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις.

3. Ζητούμε την άμεση τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλιβερίου που θα γνωρίζει την χρήση και χορήγηση της Anapen (Αυτοένεση Αδρεναλίνης) και σε σύνολο την αγωγή του παιδιού, προκειμένου να αντιμετωπισθεί τυχόν αλλεργικό επεισόδιο όπου θα αντιμετωπισθεί το γρηγορότερο δυνατόν μην βάζοντας την ζωή του υιού μας σε κίνδυνο.

4. Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος, και παντός υπευθύνου για την σωματική και όχι μόνο ακεραιότητα καθώς και προστασία της ζωή του παιδιού μας, προσδοκούμε και προσβλέπουμε την ικανοποίηση του αιτήματος μας.

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματος μας για τοποθέτηση σχολικού νοσηλευτή παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε τους λόγους μη ικανοποίησης επί του αιτήματος μου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

μαθητές δημοτικό σχολείο
Εύβοια: Αυξάνονται κατά έναν οι μαθητές, υποβιβάζουν το σχολείο!
Υποβιβάζουν Δημοτικά σχολεία επειδή έχουν ακόμα και ...έναν λιγότερο μαθητή, ενώ σε μια περίπτωση ζητείται υποβιβασμός σχολείου που θα έχει έναν...
Εύβοια: Αυξάνονται κατά έναν οι μαθητές, υποβιβάζουν το σχολείο!
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Αίγιο
Το επίκεντρο εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11 χιλιόμετρα
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Αίγιο
mpourla-koronoios
Μετάλλαξη Όμικρον: Εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί δηλώνει ο Μπουρλά
«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει...
Μετάλλαξη Όμικρον: Εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί δηλώνει ο Μπουρλά