Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί το νέο όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, της αστυνομοκρατίας και των συλλήψεων
«Όλες είχαν πάλι ως πρόσχημα την πανδημία και οδήγησαν σε χτύπημα των συγκεντρώσεων, άγρια βία και συλλήψεις, σε πολλές πόλεις και δεκάδες διώξεις»

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς που στις 6/12/2020 συνελήφθησαν στο πλαίσιο των διαδηλώσεων στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, εξέδωσαν η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η ΕΛΜΕ ζητά να αθωωθούν οι συνολικά 62 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και δύο εκπαιευτικοί πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά που δικάζονται στις 29/11 που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα, κόντρα στην απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ψήφισμα της Α' και Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Να αθωωθούν οι 62 κατηγορούμενοι (ανάμεσά τους δύο συνάδελφοί μας και πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) που δικάζονται, επειδή επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2020!

Στις 29/11/2021 στα δικαστήρια της Ευελπίδων καλούνται να δικαστούν ως κατηγορούμενοι οι 62 συλληφθέντες (ανάμεσά τους δύο συνάδελφοί μας και πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά), που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα, κόντρα στην απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν  είναι οι γνωστές κατηγορίες που στήνει το σύστημα και οι μηχανισμοί του  και αφορούν τη «διασπορά μολυσματικής νόσου», ενώ σε πολλούς φόρτωσαν επιπρόσθετα και την κατηγορία της απείθειας, λόγω άρνησης να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Οι ποινές μπορούν να φτάσουν τα 5,5 χρόνια φυλάκισης! Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το γεγονός ότι όλοι οι συλληφθέντες  τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Την ίδια μέρα στην Αθήνα δεκάδες άλλοι διαδηλωτές κρατήθηκαν με το ίδιο πρόσχημα στην Πέτρου Ράλλη και πάρα πολλοί, επίσης, σε αστυνομικά τμήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πρόκειται για κραυγαλέα στέρηση της ελευθερίας στη διαδήλωση.

Οι προληπτικές αυτές συλλήψεις, όπως παραδέχεται και το κατηγορητήριο, που πολλών ήταν ακόμα και πάνω στο πεζοδρόμιο ή έξω από γραφεία πριν καν κατέβουν στο δρόμο, ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020. Όλες είχαν πάλι ως πρόσχημα την πανδημία και οδήγησαν σε χτύπημα των συγκεντρώσεων, άγρια βία και συλλήψεις, σε πολλές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο κ.ά.) και δεκάδες διώξεις. Ήταν συνέχεια της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020.

Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που ακόμη και σήμερα αφήνει το λαό έκθετο στην πανδημία, με το σύστημα περίθαλψης διαλυμένο, τις ΜΕΘ μετρημένες στα δάχτυλα και τους εργαζόμενους και το λαό στοιβαγμένους και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την ώρα που ο λαός αντιμετώπιζε απροστάτευτος την πανδημία, η κυβέρνηση ψήφισε δεκάδες αντεργατικές διατάξεις, όπως το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως και άλλα. Εργαλειοποίησε την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συλληφθέντες και απαιτεί:
Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.
Να διαγραφούν τα πρόστιμα.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία και την πολιτική δράση!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βίντεο με τη Γεωργία που «βγαίνει μπροστά» στην κάμερα για τον βιασμό της

Πώς θα πάρεις το άγνωστο Επίδομα 244,35 ευρώ με 3 δικαιολογητικά

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019: Αναμορφωμένοι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Σχολεία: Η πρώτη βδομάδα άφησε, λόγω απουσίας εκπαιδευτικών, 80.000 ώρες διδασκαλίας έλλειμμα!
Οι χαμένες ώρες προστίθενται στα ήδη εκρηκτικά νούμερα, που κληροδότησε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, μιας τον Δεκέμβριο υπήρχαν κενά στα σχολικά...
Σχολεία: Η πρώτη βδομάδα άφησε, λόγω απουσίας εκπαιδευτικών, 80.000 ώρες διδασκαλίας έλλειμμα!