Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Νέα αντιστροφή της πραγματικότητας από τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας: Είπε σε γονείς που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις ότι όλα τα κενά έχουν καλυφτεί (!) από την έναρξη του έτους και αυτά που προκύψαν σχετίζονται με άδειες, ενώ κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς ότι κρύβουν χιλιάδες διδακτικές ώρες!

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιστροφή της πραγματικότητας που επιχειρεί το ΥΠΑΙΘ στα σχολεία προετοιμάζουν οι γονείς, τονίζοντας ότι δεν ανέχονται "πολιτικές που θυσιάζουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, γιατί λογίζονται ως κόστος"

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής συμμετείχε στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα σχολεία και τις μαζικές συγχωνεύσεις που έγινε έξω από το κτήριο του υπουργείου στο Μαρούσι και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γ,γ, του Υπουργείου κ.Αλ.Κόπτση.

Όπως αναφέρουν ωστόσο, παρότι του μετέφεραν την αγανάκτηση χιλιάδων γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών από την απαράδεκτη απόφαση να προχωρήσουν σε δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων στην Αττική, για να μην καλυφτούν τα κενά των εκπαιδευτικών με επιπλέον προσλήψεις, εκείνος  κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς ότι κρύβουν χιλιάδες διδακτικές ώρες και αυτά αφορούν σε παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος. Τέλος, για τις συγχωνεύσεις ανέφερε «ότι γίνονται στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού»... 

Όλη η ανακοίνωση

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής χαιρετίζει την χθεσινή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, ενάντια στις συγχωνεύσεις με την συμμετοχή μαθητών , σωματείων των εκπαιδευτικών και Ενώσεων Γονέων. Αντιπροσωπία γονέων και εκπαιδευτικών είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας.

Μεταφέραμε την αγανάκτηση χιλιάδων γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών από την απαράδεκτη απόφαση να προχωρήσουν σε δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων στην Αττική, για να μην καλυφτούν τα κενά των εκπαιδευτικών με επιπλέον προσλήψεις.

Θέσαμε τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί από την πολύμηνη τηλεκπαίδευση, την απουσία μέτρων πρόληψης απέναντι στην πανδημία, τα κενά των εκπαιδευτικών και απαιτήσαμε να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις, να σπάσουν τμήματα μειώνοντας την αναλογία μαθητών και εκπαιδευτικών, να προσληφθούν εκπαιδευτικοί ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν τουλάχιστον απαράδεκτες. Έτσι ακούσαμε «ότι η τηλεκπαίδευση κύλησε ομαλά και καλύφτηκε ομαλά όλη η ύλη, όλα τα κενά των εκπαιδευτικών έχουν καλυφτεί (!) από την έναρξη του σχολικού έτους, και αυτά που προκύψαν σχετίζονται με άδειες των εκπαιδευτικών, επίσης ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς ότι κρύβουν χιλιάδες διδακτικές ώρες και αυτά αφορούν σε παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος. Τέλος, για τις συγχωνεύσεις ανέφερε «ότι γίνονται στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού» και των πλεονασμάτων των διδακτικών ωρών, ενώ για τα υπερπληθή τμήματα των 27 και 28 μαθητών μας είπε ότι αυτά τα μεγέθη αφορούν μόλις στο 1% των τμημάτων που συγχωνεύονται πανελλαδικά!»

Στην κοροϊδία για την αντιστροφή της πραγματικότητας ως γονείς απαντήσαμε :

ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά, μαζικά, ενάντια στις πολιτικές που θυσιάζουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, γιατί λογίζονται ως κόστος.

Μέσα από τους Συλλόγους Γονέων, μαζί με τα Σωματεία των εκπαιδευτικών, τα 15μελή, με μαζικές διαδικασίες και συνελεύσεις, σχεδιάζουμε την συνέχεια των παρεμβάσεων, συντονίζουμε τη δράση μας, για όλα όσα διεκδικούμε, για όσα έχουν ανάγκη τα παιδιά μας γιατί …….

Τα μορφωτικά δικαιώματά των παιδιών μας δε τα διαπραγματευόμαστε.

Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε ακόμα πιο μαχητικά, μαζικά το επόμενο διάστημα προς το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: LIVE Τα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα