Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Επιστολή διαμαρτυρίας φοιτητή για τα δια ζώσης μαθήματα: "Ζητωκραυγάζουν για μια κανονικότητα που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει γιατί η πληρότητα 100% είναι 200% και 300%, δεν έχουν όλα τα πανεπιστήμια τις αίθουσες με τέλειο αερισμό και παντού παράθυρα"

Μαθήματα συνωστισμού σε υπερπλήρη αμφιθέατρα κάνουν οι φοιτητές σε αρκετά ιδρύματα της χώρας, ενώ όταν δε χωράνε να μπουν γίνεται τηλεκπαίδευση, παρότι αυτό δεν προβλέπεται από την ΚΥΑ για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων. Ίσως αυτό εξηγεί και τα κρούσματα που αυξάνονται τελευταία σε αρκετά ΑΕΙ, παρότι η πλειονότητα φοιτητών και καθηγητών είναι εμβολιασμένοι...

Σε μια οργισμένη καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας, προχώρησε ο φοιτητής του ΠΑΔΑ Θωμάς Κουτσάμπασης, στην οποία περιγράφει με γλαφυρό τρόπο όσα συμβαίνουν στα αμφιθέατρα του ιδρύματος. Ο φοιτητής έχει στείλει για το ζήτημα αυτό και επιστολές προς τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο

Η καταγγελία

Προχωράω σε αυτήν την καταγγελία για εκφράσω τον θυμό μου προς το Υπουργείο Παιδείας.

Ζητωκραυγάζουν τώρα για μια κανονικότητα, για ένα άνοιγμα που στην ουσία είναι εικονικό.

Το Υπουργείο Παιδείας με αυτήν την ΚΥΑ που έβγαλε και σε συνδυασμό με αυτά τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων Covid-19 που έχουν τα πανεπιστήμια, ωθεί τους φοιτητές σε διχασμό.

Είμαι ΥΠΕΡ της επιστήμης, ΥΠΕΡ της υγείας και θέλω την κανονικότητα, αλλά την ασφαλής κανονικότητα, όχι τον παραλογισμό του Υπουργείου Παιδείας που μας φέρνει σε διχασμό.

Καθημερινά αναγκαζόμαστε να παραβιάζουμε την ΚΥΑ.

Η πληρότητα ξεπερνάει το 100%.

Άτομα κάθονται στο πάτωμα και ο ένας πάνω στον άλλον.

Αναγκαζόμαστε να κάνουμε μερικές φορές τηλεκπαίδευση ή να παρακολουθήσουμε μαγνητοσκοπημένη διάλεξη γιατί η πληρότητα ξεπερνάει το 100% και μας απαγορεύεται η είσοδος στο αμφιθέατρο. 

Ενώ η ΚΥΑ μέσα λέει ρητά ότι η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δια ζώσης.

Ενώ πληρούνται οι προϋποθέσεις για να παρακολουθήσουμε μάθημα, μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ την είσοδο λόγο πληρότητας.... εδώ που πήγε η ακαδημαϊκή ελευθερία? Το δικαίωμα στην συμμετοχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας?

Κρούσματα έχουμε και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους.... γιατί το λέω αυτό??? Το ένα πανεπιστήμιο δίνει οδηγίες σε περίπτωση που κάποιος είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος ότι και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να κάνουν τεστ και να προσέλθουν αν βγει αρνητικό, άλλο πανεπιστήμιο λέει καραντίνα σε ανεμβολίαστους είναι δεν είναι θετικοί και σε εμβολιασμένους ότι να προσέλθουν και αν δουν σύμπτωμα τότε κάνουν τεστ.

Την μια λέει 10€ για το τέστ στους ανεμβολίαστους και μετά λέει σε περίπτωση που είναι στενή επαφή τους κάνουν δωρεάν τεστ με επιβάρυνση του κράτους, άρα με ποια αιτιολογία και ο απλός έλεγχος δεν είναι δωρεάν?? Βαθμίδα εκπαίδευσης είμαστε.

Ζητωκραυγάζουν για μια κανονικότητα που δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει γιατί η πληρότητα 100% είναι 200% και 300%, δεν έχουν όλα τα πανεπιστήμια τις αίθουσες με τέλειο αερισμό και παντού παράθυρα.

Όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα από την αρχή ζητούσε ένα μίγμα τηλεκπαίδευσης και με δια ζώσης, το οποίο το Υπουργείο Παιδείας το απέρριψε κατηγορηματικά.

Όμως γίνεται τηλεκπαίδευση.

Στα αμφιθέατρα είναι ο ένας πάνω στον άλλον.

Αυτές τις οδηγίες που έχουμε ΔΕΝ μπορούμε να τις τηρούμε.

Το φώναζα εδώ και μήνες στο Υπουργείο Παιδείας και δεν με άκουγε.

Έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε μαθήματα Σάββατο, να έχουμε εξαντλητικά ωρολόγια προγράμματα μαθημάτων.

Αλλά δεν θα το σηκώσουμε πάλι εμείς αυτό το βάρος.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Έως ότου έρθει το επιπλέον προσωπικό έτσι ώστε να μπορούν τα τμήματα να γίνουν μικρότερα και να υπάρχει καλύτερη διαχείριση πρέπει να γίνει κάτι, δεν γίνεται να περιμένουμε απλά.

Οι πρυτάνεις ήξεραν και το θέμα με τον υπερπληθυσμό των φοιτητών και τις κτηριακές εγκαταστάσεις τους.

Πάντως αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί.

Το μόνο που κάνει το Υπουργείο Παιδείας είναι να κερδίζει χρόνο και να εφαρμόζει μέτρα που μας προκαλούν διχασμό.

Όταν φοιτητής πάει στο πανεπιστήμιο και είναι ανεμβολίαστος και ενώ τηρεί τον νόμο, κάνει το τεστ του, μετά του λένε η αίθουσα είναι γεμάτη γύρνα σπίτι, τι ψυχολογία θέλετε να έχει???

Επιπλέον σε τέτοια θέματα δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις ούτε από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά ούτε και από την Εισαγγελία του Αρείου πάγου. 

Μας πέταξαν σε ένα πανεπιστήμιο και μας είπαν βγάλτε'τα πέρα μόνοι σας.

Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι διάφορα πάρτυ που οργανώνονται όπως πρόσφατα στο ΑΠΘ, μετά θα χρησιμοποιηθούν για στοχοποίηση των φοιτητών σε περίπτωση κρουσμάτων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

oikonomou
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
«Το lockdown δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας και δεν θα υπάρξει» , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου
Οικονόμου: Δεν θα υπάρξει lockdown. Δεν βρίσκεται στο πλέγμα του σχεδιασμού μας
emvolio-koronoiou
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση
Αναλυτικά οι παρενέργειες μετά την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Εμβόλιο κορονοϊου: Ποιες οι παρενέργειες μετά την τρίτη δόση