Εκπαίδευση

Κορονοϊός - Πανεπιστήμιο Πατρών: Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε φοιτητές

Πανεπιστήμιο Πατρών
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ποιο τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών «χτύπησε» ο κορονοϊός

Την εμφάνισή τους έκαναν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Πατρών μεταξύ των φοιτητών.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί 4 κρούσματα σε φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του τμήματος Πάρη Ξυπολιά, τα δύο από τα κρούσματα είναι στο 2ο έτος και δυο στο 3ο έτος.

Ο πρόεδρος του τμήματος καλεί τους φοιτητές να ακολουθούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο τις ώρες που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις τους στη πόλη.

«Θα πυκνώσουν τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων για τους φοιτητές»

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχει ήδη δέσμευση από το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών ότι από Δευτέρα 18/10 θα πυκνώσουν σημαντικά τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Επίσης τονίζει: «Οι φοιτητές/τριες που δεν είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν συστηματικά εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) για την νόσο, 48 ώρες πριν τη Τρίτη και 48 ώρες πριν τη Παρασκευή όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Ενώ οι φοιτητές/τριες που είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) όταν νιώσουν, έστω και ήπια, συμπτώματα (π.χ. πονόλαιμος, ήπιος βήχας, ανοσμία, αγευσία). Ο διαγνωστικός έλεγχος για τους εμβολιασμένους γίνεται δωρεάν σε δημόσιες δομές». 

Τέλος, ο πρόεδρος του Τμήματος, καθησυχάζει τους φοιτητές/τριες που νοσούν όσον αφορά στο άγχος τους για τις απουσίες κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους. Οι διδάσκοντες και συνολικά το Τμήμα σύμφωνα με τον ίδιο θα μεριμνήσει ώστε οι φοιτητές/τριες που νόσησαν να αναπληρώσουν τα εργαστήρια

«Για το λόγο αυτό οι φοιτητές/τριες που νοσούν θα πρέπει να αποθηκεύουν το θετικό rapid test (ή PCR) και να το επιδεικνύουν σε εμένα ή τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Καθηγητή κ. Ε. Σώκο μετά την άρση της καραντίνας τους» κατέληξε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση