Σχολεία: Εντολή να συγχωνευτούν τμήματα και στην Ηλεία
Alexandros Michailidis / SOOC
Να σταματήσουν άμεσα οι σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων ζητά η ΕΛΜΕ Ηλείας - Ποια τμήματα σε ποια σχολεία ζητά το υπουργείο να συγχωνευτούν εν μέσω πανδημίας

Να σταματήσουν άμεσα οι σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων μεσούσης της πανδημίας ζητά η ΕΛΜΕ Ηλείας καταγγέλλοντας παράλληλα τις δικαστικές προσφυγές του υπουργείου Παιδείας εναντίον των εκπαιδευτικών με αφορμή την απεργία-αποχή για την αξιολόγηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα σχολεία που ανήκουν στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και θέλει το υπουργείο να συγχωνεύσει τμήματά τους είναι:  3ο και 4ο Γυμνάσιο Πύργου,  το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου,Γυμνάσιο Καράτουλα, Λύκειο Καράτουλα,  Γυμνάσιο Πελοπίου και Γυμνάσιο Λάλα, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Ηλείας που συγχωνεύονται τμήματα όπως Αμαλιάδα, Βάρδα, Ζαχάρω και Κρέστενα

Η ανακοίνωση:

Όπως σας ενημερώσαμε με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ την παρασκευή  8/10/2021 το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω δικαστικών προσφυγών του εναντίον των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά, προωθεί σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων στην Ηλεία.

Την τρίτη (12/10/2021) πρωί έφτασε προφορικά!! (από την ΔΔΕ Ηλείας) τελεσίγραφο  προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων το οποίο ανέφερε ότι μέχρι τις 11:00 πμ. πρέπει να έχουν καταχωρήσει στο myschool τα νέα συγχωνευμένα τμήματα.

Οι αντιδράσεις των γονέων εκπαιδευτικών και των τοπικών κοινωνιών  ήταν ακαριαίες από χθες το πρωί (12/10/2021) πήραν θέση για το θέμα ο  Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος και ο  Δήμαρχος  Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλος απαιτώντας την αναθεώρηση της προφορικής εντολής για συγχώνευση τμημάτων.

Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις  στα δημαρχεία Αρχαίας Ολυμπίας στις 17:00 και  Πύργου στις 20:30 με τη συμμετοχή γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης  με επικεφαλής τους Δημάρχους και της ΕΛΜΕ Ηλείας, το  μήνυμα προς το Υπουργείο και την ΔΔΕ Ηλείας ήταν ξεκάθαρο:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Παράλληλα με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων προγραμματίστηκαν άμεσες συντονισμένες και δυναμικές αντιδράσεις.

ΥΓ1.  Τα σχολεία που ανήκουν στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και θέλει το υπουργείο να συγχωνεύσει τμήματά τους είναι:  3ο και 4ο Γυμνάσιο Πύργου,  το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου,Γυμνάσιο Καράτουλα, Λύκειο Καράτουλα,  Γυμνάσιο Πελοπίου και Γυμνάσιο Λάλα.

ΥΓ2. Ανάλογες πρωτοβουλίες υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Ηλείας που συγχωνεύονται  τμήματα όπως Αμαλιάδα, Βάρδα, Ζαχάρω και Κρέστενα

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα νέα εφάπαξ για τους εκπαιδευτικούς

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aristoteleio panepistimio thessalonikis
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους
Συνάντηση του Πρύτανη με τη φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki: Παρουσίαση του νέου πρότζεκτ με το οποίο η ομάδα θέτει υποψηφιότητα για χρυσό μετάλλιο...
ΑΠΘ: Διεθνή διάκριση διεκδικεί η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaloniki - Παρουσίαση του πρότζεκτ τους