Αξιολόγηση: Τη Δευτέρα εκδικάζεται η έφεση του ΥΠΑΙΘ - Με απεργία και συλλαλητήριο στο Εφετείο απαντούν οι εκπαιδευτικοί
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επιδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κλήτευση για εκδίκαση της έφεσης του ΥΠΑΙΘ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών - Απάντηση των εκπαιδευτικών με απεργία και διαδήλωση την Δευτέρα

Με απεργία και διαδήλωση στο Εφετείο της Αθήνας την Δευτέρα στις 11:30 πμ απαντούν οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και η ΑΔΕΔΥ στην ωμή παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη σχετικά με την απεργία αποχή για την αξιολόγηση.

Για τους εκπαιδευτικούς υπάρχει η 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ - ΔΟΕ - ΟΛΜΕ 

Παράλληλα στα πλαίσια στήριξης των εκπαιδευτικών η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει και 3ωρη στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα στο Λεκανοπέδιο από 11:30πμ έως λήξη ωραρίου

Στην Ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, που γίνεται τη Δευτέρα, 11 του Οκτώβρη, καθώς και τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, με κυρίαρχα αιτήματα:

  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, καθώς και συνολικά του Ν. 4823/21 (Νόμος Κεραμέως).
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) για τα εργασιακά, που παρεμποδίζει το δικαίωμά μας στην απεργία.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  κηρύσσει Στάση Εργασίας στο Λεκανοπέδιο από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που γίνεται τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, ώρα 11:30πμ, στο Εφετείo Αθηνών (οδός Λουκάρεως).

Τι προηγήθηκε

Επιδόθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ κλήτευση για εκδίκαση της έφεσης για την απεργία αποχή στην αξιολόγηση τη Δευτέρα 11/10 ώρα 12:00 στο Εφετείο. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βιάζεται να βάλει οριστικό τέλος στην αποχή στην οποία προχωρούν μαζικά οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα των Ομοσπονδιών.

Τι ζητάει το Υπουργείο Παιδείας; Να αναγνωρισθεί ότι η απεργία αποχή για την αξιολόγηση είναι όχι μόνο «παράνομη» αλλά και «καταχρηστική», να απαγορευτεί η συνέχιση της απεργίας-αποχής, να επιβληθούν χρηματικές ποινές 10.000 σε κάθε μία από τις Ομοσπονδίες, να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί και να καταδικαστούν οι Ομοσπονδίες σε δικαστικά έξοδα.

efesi.jpg

Όπως είναι γνωστό η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ μια ημέρα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση έκαναν έφεση

Μάλιστα η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν η ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ ορίστηκε από τους δικηγόρους για τις 25 Ιανουαρίου 2022.

Παράλληλα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Γενικό συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική-εξωτερική αξιολόγηση σχολικών μονάδων που διαλύει το Δημόσιο σχολείο και τη δημοκρατική – παιδαγωγική του λειτουργία.

Επίσης την ώρα που εκδικάζεται η έφεση ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ είχαν προκηρύξει απεργία και συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11.30 χωρίς να γνωρίζουν ότι η εκδίκαση της έφεσης θα άλλαζε ημερομηνία και θα ερχόταν τόσο κοντά.

Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ πρόκειται να συνεδριάσουν άμεσα καθώς υπάρχουν σημαντικές πιέσεις από τους εκπαιδευτικούς και πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία να αλλάξει ο τόπος συγκέντρωσης και να κατευθυνθεί η διαδήλωση προς το Εφετείο. 

Είναι φανερό ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζει ακάθεκτη τον ολομέτωπο κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας που αντιδρά μαζικά στην αξιολόγηση. Άλλο τόσο φανερό είναι ότι η στάση αυτή του Υπουργείου ρίχνει "λάδι στη φωτιά" καθώς, μετά την είδηση της εσπευσμένης εκδίκασης της έφεσης, "απογειώνεται" η αγανάκτηση του εκπαιδευτικού κόσμου, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν μέλη των εκπαιδευτικών σωματείων, θα φανεί την Δευτέρα στη μαζικότητα της απεργίας και της πανεκπαιδευτικής συγκέντρωσης.

Η συμμετοχή στην απεργία ως τώρα

Στο μεταξύ, η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων πήρε μέρος στην απεργία αποχή για τον απολογισμό των σχολικών μονάδων που σε πρώτη φάση είχε ημερομηνία κατάθεσης την 30η Σεπτεμβρίου ενώ ακόμη και με βάση τα στοιχεία του ΙΕΠ που αφορούν κατάθεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της έκθεσης αξιολόγησης του σχολικού έτους 2020-21 η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι μαζική και ανέρχεται στο 69% των σχολικών μονάδων.

Όπως σημειώνει ο εκπαιδευτικός Πάνος Ντούλας ο αριθμός των δημόσιων σχολείων στο τέλος του 2019 που είναι και τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουμε ήταν 12.643 (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ). Υπάρχουν επίσης άλλα 999 ιδιωτικά, δηλαδή, σύνολο 13.642.

Το υπουργείο δήλωσε ότι έχουν υποβάλει έκθεση αποτίμησης 4.817 συνολικά μέχρι τώρα, δηλαδή 36%.

Αν υποθέσει κανείς όμως ότι στα ιδιωτικά έγινε παντού αποτίμηση, τότε ο αριθμός των δημόσιων σχολείων που υπέβαλαν είναι περίπου 3.900 σε σύνολο 12.643, δηλαδή 31%.

Επομένως, η αποχή είναι επισήμως στο 69%, χωρίς να υπολογίζουμε ότι σε αρκετά σχολεία υπήρξαν και άλλα φαινόμενα πχ ο διευθυντής να ανεβάζει μόνος του έκθεση ή να ανεβαίνουν κενές εκθέσεις κτλ.

Παρά τις πιέσεις, τις απειλές πειθαρχικών, τον εκφοβισμό από διάφορα στελέχη, τις δικαστικές αποφάσεις, κ.ά., περίπου το 70% των δημοσίων σχολείων, επιμένουν στην απεργία αποχή. 

Σχετικά με την απεργία της Δευτέρας

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας έχει καλέσει σε κινητοποιήσεις τόσο στην πρωτεύουσα όσο και πανελλαδικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!