Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Παρά τις πιέσεις και το κλίμα φόβου που επιχειρούν να δημιουργήσουν στα σχολεία τη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και πολλοί Προϊστάμενοι Εκπαίδευσης και κάποιοι διευθυντές σχολείων το 69% των σχολείων επιμένουν στην απεργία αποχή στην αξιολόγηση

Σύμφωνα με νέες ενημερώσεις από τις ΕΛΜΕ και του Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την τρέχουσα εβδομάδα έχουμε τις παρακάτω νέες καταγραφές (ενδεικτικά)

apergia_apohi.png

-Στην Ξάνθη σε σύνολο 130 σχολικών μονάδων του νομού μας (Δημόσια Δημοτικά σχολεία, Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία) συμμετέχουν στην απεργία- αποχή τα  121 σχολεία. Ποσοστό συμμετοχής στην απεργία-αποχή 93%!

-Στην Καρδίτσα από τα 38 Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ τα 32 είναι σε απεργία αποχή

-Στην Πάτρα 55 Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ ψήφισαν απεργία αποχή (πάνω από το 90% όσων έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα)

-Στη Σάμο 24/25 Δημοτικά και 24/25 Νηπιαγωγεία ψήφισαν απεργία αποχή

-Σε Ικαρία - Φούρνους απεργία αποχή δήλωσαν όλα τα σχολεία πλην του ΕΕΕΕΚ.

- 73 Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ στην ΕΛΜΕ Πειραιά συμμετέχουν στην απεργία αποχή - Η ΕΛΜΕ Πειραιά διευκρινίζει ότι όσα σχολεία δεν αναφέρονται μέχρι τώρα ΔΕΝ σημαίνει ότι συμμετέχουν στην αξιολόγηση. Είναι ελάχιστα τα σχολεία που μέχρι στιγμής έχουν πάρει απόφαση κατά πλειοψηφία και προχωρούν τις διαδικασίες της αξιολόγησης (ακόμα και σε αυτά πολλοί εκπαιδευτικοί δηλώνουν συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή).

-Μέχρι στιγμής υπογράφουν για απεργία αποχή με συντριπτική πλειοψηφία 11 από τα 18 σχολεία της δευτεροβάθμιας στη Θεσπρωτία. Επίσης όλα τα δημοτικά σχολεία εκτός από το Ειδικό συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Ακόμη τα 2/3 των Νηπιαγωγείων συμμετέχουν στην απεργία αποχή. 

-Σύλλογος Σύρου - Τήνου - Μυκόνου:  Έχουν αποφασίσει συμμετοχή στην απεργία - αποχή 15 απ' τα 18 Δ.Σ. και 18 απ' τα 22 Νηπιαγωγεία. Στις περισσότερες σχολικές μονάδες καταγράφονται πολύ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής ή ομοφωνία! Ποσοστό συμμετοχής σχολικών μονάδων: 82,5%

-Στο  Σύλλογο Νίκαιας-Πειραιά μέχρι στιγμής στην απεργία-αποχή συμμετέχουν 29 από τα 30 Δημοτικά και 25 στα 30 Νηπιαγωγεία!

-Συμμετοχή στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Αιγάλεω 100% συμμετοχή στην απεργία αποχή, δηλαδή 20 στα 20 Δημοτικά και 23 στα 23 Νηπιαγωγεία!!

-Σύλλογος Μακρυγιάννης: Συμμετέχουν στην απεργία αποχή 21/23 Δημοτικά και 26/28 Νηπιαγωγεία, με ομόφωνες αποφάσεις ή με συντριπτικά ποσοστά. Ποσοστό συμμετοχής: 92%

-Στοιχεία συμμετοχής των σχολικών μονάδων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» στην απεργία –αποχή: 19 από τα 19 δημοτικά σχολεία και 19 από τα 21 νηπιαγωγεία. Ποσοστό: 95% υπέρ της απεργίας – αποχής

-Σύλλογος Κορυδαλλού/Αγ. Βαρβάρας : Στην απεργία αποχή συμμετέχουν 20 στα 22 Δημοτικά και 27 στα 31 νηπιαγωγεία.

- Συνολικά στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της Αττικής867 Δημοτικά σχολεία και 879 Νηπιαγωγεία συμμετέχουν στην απεργία αποχή (Ποσοστό 87,25% επί του συνόλου των Σχολείων/Νηπιαγωγείων της Αττικής).

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων πήρε μέρος στην απεργία αποχή για τον απολογισμό των σχολικών μονάδων που σε πρώτη φάση είχε ημερομηνία κατάθεσης την 30η Σεπτεμβρίου ενώ ακόμη και με βάση τα στοιχεία του ΙΕΠ που αφορούν κατάθεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της έκθεσης αξιολόγησης του σχολικού έτους 2020-21 η συμμετοχή στην απεργία αποχή είναι μαζική και ανέρχεται στο 69% των σχολικών μονάδων.

Όπως σημειώνει ο εκπαιδευτικός Πάνος Ντούλας ο αριθμός των δημόσιων σχολείων στο τέλος του 2019 που είναι και τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουμε ήταν 12.643 (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ΕΠΑΛ). Υπάρχουν επίσης άλλα 999 ιδιωτικά, δηλαδή, σύνολο 13.642.

Το υπουργείο δήλωσε ότι έχουν υποβάλει έκθεση αποτίμησης 4.817 συνολικά μέχρι τώρα, δηλαδή 36%.

Αν υποθέσει κανείς όμως ότι στα ιδιωτικά έγινε παντού αποτίμηση, τότε ο αριθμός των δημόσιων σχολείων που υπέβαλαν είναι περίπου 3.900 σε σύνολο 12.643, δηλαδή 31%.

Επομένως, η αποχή είναι επισήμως στο 69%, χωρίς να υπολογίζουμε ότι σε αρκετά σχολεία υπήρξαν και άλλα φαινόμενα πχ ο διευθυντής να ανεβάζει μόνος του έκθεση ή να ανεβαίνουν κενές εκθέσεις κτλ.

Παρά τις πιέσεις, τις απειλές πειθαρχικών, τον εκφοβισμό από διάφορα στελέχη, τις δικαστικές αποφάσεις, κ.ά., περίπου το 70% των δημοσίων σχολείων, επιμένουν στην απεργία αποχή. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Παρασκευή -Τι γίνεται με τα self tests στα ανοικτά σχολεία

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Να σταματήσει ο διασυρμός του ΟΠΑ ζητούν πάνω από 100 μέλη ΔΕΠ
«Σε καμία περίπτωση οι καταγγελίες που διερευνώνται από τη δικαιοσύνη δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πράξεις βίας και βανδαλισμούς εντός του Ιδρύματος...
Να σταματήσει ο διασυρμός του ΟΠΑ ζητούν πάνω από 100 μέλη ΔΕΠ
καθηγητές τηλεκπαίδευση τάξη
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης
Η ΔΙΔΕ Ηρακλείου να ανακαλέσει τη γραπτή εντολή προς τους διευθυντές των σχολείων «να γίνουν καταδότες των συναδέλφων τους», απαιτούν εκπαιδευτικοί...
Εκπαιδευτικοί: Καμία δίωξη για μη διενέργεια τηλεκπαίδευσης