διαδήλωση εκπαιδευτικών
Έντονες διεργασίες στους εκπαιδευτικούς. Έφεση στην Απόφαση και συνέχιση του αγώνα

Μια ημέρα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν τη δική τους αντεπίθεση.

Σήμερα Παρασκευή στις 6 μμ οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες οργανώνουν μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας.

Παράλληλα η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) προχωρά άμεσα σε έφεση εναντίον της απόφασης στο εφετείο.

Ο Γ.Γ του ΔΣ της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης σημειώνει:

Απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, ο αγώνας συνεχίζεται!!!

Ο αγώνας συνεχίζεται, μετά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ, η απόφαση του δικαστηρίου διαπιστώθηκε ότι δεν είναι άμεσα εκτελεστή και θα ασκηθεί από μέρους μας έφεση. Μέχρι να διαπιστωθεί εάν κι εφόσον είναι παράνομη η απεργία τελεσίδικα στο εφετείο η απεργία αποχή είναι καθ'όλα νόμιμη, σύμφωνα με σχετική νομολογία, και συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε μια νόμιμη απεργία. Προχωράμε και υπογράφουμε μαζικά τη συμμετοχή μας στην απεργία αποχή της ΔΟΕ. Ο αυταρχισμός, η προσπάθεια να χτυπηθεί το εκπαιδευτικό κίνημα από την κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα περάσει. Η ιστορία των κινημάτων μας στην Ελλάδα, όπως και το εκπαιδευτικό, έχουν καταγράψει πορείες αγώνων και έχουμε κατακτήσει δικαιώματα που σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν χαθεί εδώ και δεκαετίες. Αντιστρέφουμε το φόβο εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται, στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας ή όποια οφείλει να παραιτηθεί μετά την απαράδεκτη ενέργεια να οδηγήσει στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς που μέχρι χθες ευχαριστούσε που έβαλαν πλάτη για να μείνει ζωντανή η εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην πανδημία και σήμερα τους έχει αφήσει ανοχύρωτους και τους απειλεί κι από πάνω... Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ, η μάχη αυτή θα είναι νικηφόρα για την εκπαιδευτική κοινότητα, το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Συνεχίζουμε πιο δυνατά, πιο μαχητικά με μαζικότητα και ενότητα του κλάδου απέναντι στον αυταρχισμό τους!!!

Παράλληλα οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στη ΔΟΕ στην πρότασή τους στο ΔΣ της Ομοσπονδίας σημειώνουν:

Επιμένουμε μαζικά, ενωτικά, αποφασιστικά!

Κανένα σχολείο δε συνεδριάζει! Αποφασίζουμε συλλογικά τα επόμενα βήματά μας ως κλάδος έως τις 10/10 που είναι η καταληκτική ημερομηνία, τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπάρχει με την έως τώρα συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή.

Καλούμε ΤΩΡΑ όλα τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γονείς, μαθητές, φοιτητές σε αγωνιστική συμπόρευση για τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού/πανεργατικού/παλλαϊκού μετώπου σύγκρουσης και ανατροπής της πολιτικής τους! Ο αγώνας για τη δημόσια καθολική εκπαίδευση και την ακύρωση και κατάργηση του ν. Χατζηδάκη είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος!

Καλούμε ΤΩΡΑ τη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΠΕΡΓΙΑ, στην κατεύθυνση που καταθέσαμε στο πρόσφατο ΔΣ (ενδεικτικά την ΤΡΙΤΗ 5/10) και όλες τις δυνάμεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. Απεργιακή πρόταση που έχουμε καταθέσει από την αρχή της χρονιάς με όλες τις δυνάμεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΑΕΕΚΕ/ΕΡΑ-ΠΑΜΕ να καταψηφίζουν.

Καλούμε σε έκτακτες ΓΣ και άμεση συσπείρωση σε κάθε σύλλογο.

Η ΟΛΜΕ

Αναμένεται η κίνηση της ΟΛΜΕ στην οποία έχουν κατατεθεί προτάσεις για άμεσες Γ.Σ και Συνέλευση Προέδρων με στόχο τη συνέχιση του αγώνα.

Να συνεχιστεί η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση παρά τη δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη ζητούν οι  Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ,  σημειώνοντας ότι κανένα κατασταλτικό μέτρο δεν μπορεί να ανακόψει το μαζικό και ενιαίο πανεκπαιδευτικό κίνημα που είναι αποφασισμένο να βάλει φραγμό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και να την ανατρέψει.

Με σημερινή τους ανακοίνωση οι Παρεμβάσεις εισηγούνται στην ΟΛΜΕ να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τη μάχη της απεργίας – αποχής καταγγέλλοντας την καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και στις ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 4/10 για να στηρίξουν και να ενισχύσουν την προκηρυγμένη απεργία – αποχή!

Ζητούν ακόμα να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα παρατεταμένου αγώνα με επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στην αντιεκπαδευτική πολιτική και να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των Προέδρων την Πέμπτη 7/10

ΑΔΕΔΥ

Είναι επίσης πιθανό (και θα επιδιωχθεί) να στηρίξει την κινητοποίηση και η ΑΔΕΔΥ η οποία θα συνεδριάζει τη Δευτέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία στην Αττική; Πότε θα βγει η απόφαση - Τι είπε ο Περιφερειάρχης

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σούπερ μάρκετ
Νέο κύμα ανατιμήσεων- Σε αυτά τα προϊόντα αυξήθηκε η τιμή έως 20%
Τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, με βάση τους τιμοκαταλόγους προμηθευτών, παρουσιάζουν τα πατατάκια (11%-20%), τα δημητριακά (4%-20%) και οι...
Νέο κύμα ανατιμήσεων- Σε αυτά τα προϊόντα αυξήθηκε η τιμή έως 20%
εγκυμοσύνη.jpg
Οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ακόμη και σε μεγάλο βάθος χρόνου
Οι έγκυες γυναίκες που εμφάνισαν ταυτόχρονα πάνω από μία σοβαρές επιπλοκές, είχαν αντίστοιχα και μεγαλύτερο ισχαιμικό κίνδυνο αργότερα στη ζωή τους
Οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ακόμη και σε μεγάλο βάθος χρόνου
Λεωφόρος, αυτοκίνητα, δρόμος, κέντρο Αθήνας
Νέα έρευνα: Η Ελλάδα πέτυχε μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά 50% το 2020
Στην Ελλάδα σημειώθηκαν 54 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους, δηλαδή μειώθηκαν πάνω από το μισό (54%) συγκριτικά με το 2010...
Νέα έρευνα: Η Ελλάδα πέτυχε μείωση των θανατηφόρων τροχαίων κατά 50% το 2020