Το γεγονός ότι πολλές από τις ενστάσεις των απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω του παραβόλου του ΑΣΕΠ έγιναν δεκτές σχολιάζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση

«Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα», σχολιάζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομίσθιων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση για το γεγονός ότι ήδη πολλές από τις ενστάσεις των απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω του παραβόλου του ΑΣΕΠ έγιναν δεκτές.

Το τελευταίο διάστημα εξετάζονται οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών που καταβλήθηκαν στο ΑΣΕΠ για τις προκηρύξεις 1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019,1ΕΑ/2019, 1ΓΤ/2020. Το γεγονός είναι ότι πολλές από τις ενστάσεις των απορριφθέντων εκπαιδευτικών λόγω παραβόλου έγιναν δεκτές και έτσι πολλοί εκπαιδευτικοί που εδώ και έναν χρόνο έχουν παραμείνει εκτός δουλειάς, με τεράστια οικονομική και ψυχική ζημιά, θα μπορέσουν και πάλι να δουλέψουν με τη νέα χρονιά.

Οι εκπαιδευτικοί σχολιάζουν πως «η θετική αυτή εξέλιξη δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα των πιέσεών μας, των κινητοποιήσεων, των πρωτοβουλιών που πήραμε. Αποτελεί απόδειξη ότι ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, ο συλλογικός αγώνας φέρνει αποτελέσματα».

Ωστόσο, παραμένει ακόμα ανοιχτό το ζήτημα του αποκλεισμού των υπόλοιπων χιλιάδων απορριφθέντων εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τη διαδικασία λόγω ασαφειών που προέκυψαν κατά την διαδικασία έκδοσης και πληρωμής των παραβόλων αξίας 3 € και έλαβαν απορριπτική απάντηση από το ΑΣΕΠ.

Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν πως «είναι πρόκληση, ενώ από τη μια το υπουργείο Παιδείας ομολογεί ότι φέτος υπήρξαν 52.000 κενά (τόσοι ήταν οι αναπληρωτές για το 2020-21), την ίδια στιγμή να «πετάει» εκτός εκπαίδευσης τους χιλιάδες συναδέλφους που ακόμα δεν έχουν δικαιωθεί οι ενστάσεις τους. Μάλιστα την ίδια στιγμή που τα σχολεία μας χρειάζονται προσωπικό για να στελεχωθούν επαρκώς. Είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα να αφαιρείται το δικαίωμα στην εργασία, πόσο μάλλον για ένα παράβολο των 3 ευρώ που δεν προέρχεται από δικό τους λάθος».

Και καταλήγουν λέγοντας: «Δε σταματάμε! Συνεχίζουμε μέχρι την καθολική δικαίωση των συναδέλφων».

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν «εδώ και τώρα» :

  • Ένταξη όλων των εκπαιδευτικών στους πίνακες κατάταξης.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί με βάση τις πραγματικές ανάγκες
  • Κατάργηση του ν. Γαβρόγλου
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τα ονόματα όλων των υποψηφίων και τα μόρια που έλαβαν
Ενστάσεις από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 έως την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 23:59.
Υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Τα ονόματα όλων των υποψηφίων και τα μόρια που έλαβαν
teacher daskalos
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
Γενικές οδηγίες για κάθε κατηγορία πρόσληψης αναπληρωτών
Τι πρέπει να κάνουν οι 7.089 αναπληρωτές που προσελήφθηκαν: Ημερομηνίες δήλωσης σχολείων, δικαιολογητικά και ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Προσλήψεις αναπληρωτών: Δείτε τα ονόματα των 7.089 εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 6 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.
Προσλήψεις αναπληρωτών: Δείτε τα ονόματα των 7.089 εκπαιδευτικών - Τι ακολουθεί
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τέλος το διπλό μηχανογραφικό
Πανελλήνιες εξετάσεις - Διπλό μηχανογραφικό: Το μέτρο, που θεσμοθετήθηκε πριν από δύο έτη αλλά δεν εφαρμόστηκε, καταργεί το υπ. Παιδείας με νέα...
Πανελλαδικές εξετάσεις 2023: Τέλος το διπλό μηχανογραφικό