Κεφαλίδου: Εθνική ανάγκη να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά
Η Χαρά Κεφαλίδου επέμεινε στο μέρος της ατομικής ευθύνης, στην αντιμετώπιση της πανδημίας που δυστυχώς ακόμη βρίσκει χώρο να καθορίζει την καθημερινότητα των πολιτών

Η βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τονίζει την ανάγκη να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.

Όπως δήλωσε, αυτό εξαρτάται από την επιτυχή επιλογή και εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων που θα αποφασίσει η πολιτεία, ενώ επέμεινε και στο μέρος της ατομικής ευθύνης, στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Σε πείσμα της όποιας κυβερνητικής ολιγωρίας, οι ενεργοί πολίτες σημερινοί και αυριανοί- αυτά είναι τα παιδιά μας- εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θέλω να είμαι βέβαιη, πως με ενσυναίσθηση της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κόσμος ολόκληρος και με την αλληλεγγύη που μαθαίνουμε από τα σπίτια και τα σχολειά μας, θα προστατέψουν τον εαυτό τους και τον συμμαθητή τους, τον γονιό, τον δάσκαλο, τον φίλο τους, τον μαθητή τους οι δάσκαλοι, υιοθετώντας κάθε μέτρο προστασίας που διαφυλάσσει την εκπαιδευτική διαδικασία και το ίδιο το Ανοιχτό Σχολείο που έχουμε τόση ανάγκη».

Aναλυτικά

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου για τη νέα σχολική χρονιά 

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής, ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια ασφαλή σχολική χρονιά.

Ιδιαίτερα τόνισε την εθνική ανάγκη, τα σχολεία μας να μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτά και αυτό εξαρτάται κυρίως από την επιτυχή επιλογή και εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων που θα αποφασίσει η πολιτεία. Η καθολική ευθύνη για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών ανήκει πρώτα στην ίδια την κυβέρνηση και την παρακολούθηση της πραγματικής υλοποίησης των μέτρων ασφάλειας στο σχολείο, τα οποία προς το παρόν μόνο εξαγγέλλονται.

Τη δύσκολη καθημερινότητα που καλούμαστε να διαχειριστούμε τη φετινή σχολική χρονιά και να βγούμε αλώβητοι και χωρίς άλλες απώλειες, οφείλουμε τώρα στην αρχή να την αναλογιστούμε όλοι με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα έναντι του εαυτού μας και των διπλανών μας, του ενεργού πολίτη, του σημερινού και του αυριανού.
Η Χαρά Κεφαλίδου επέμεινε στο μέρος της ατομικής ευθύνης, στην αντιμετώπιση της πανδημίας που δυστυχώς ακόμη βρίσκει χώρο να καθορίζει την καθημερινότητα των πολιτών.

Χαρακτηριστικά σημείωσε:

“Σε πείσμα της όποιας κυβερνητικής ολιγωρίας, οι ενεργοί πολίτες σημερινοί και αυριανοί- αυτά είναι τα παιδιά μας- εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θέλω να είμαι βέβαιη, πως με ενσυναίσθηση της κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κόσμος ολόκληρος και με την αλληλεγγύη που μαθαίνουμε από τα σπίτια και τα σχολειά μας, θα προστατέψουν τον εαυτό τους και τον συμμαθητή τους, τον γονιό, τον δάσκαλο, τον φίλο τους, τον μαθητή τους οι δάσκαλοι, υιοθετώντας κάθε μέτρο προστασίας που διαφυλάσσει την εκπαιδευτική διαδικασία και το ίδιο το Ανοιχτό Σχολείο που έχουμε τόση ανάγκη”.

Τέλος, την τοποθέτησή της, η βουλευτής έκλεισε με την ευχή μέσα από τις δυσκολίες, οι μαθητές του 2021-22 να αδράξουν τη μοναδική ευκαιρία που δίνει η ζωντανή μάθηση, να αποκτούν όραμα για τη ζωή και το μέλλον τους και να το κάνουν πράξη μετατρέποντας αυτή την παγκόσμια υγειονομική κρίση σε δική τους μοναδική ευκαιρία να αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο, ξεπερνώντας τις ανεπάρκειες του κόσμου των μεγάλων.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΙΡΟΣ
Καιρός: Νέα κακοκαιρία με καταιγίδες – Πότε θα βρέξει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη
Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου φέρνει μια πιο φθινοπωρινή εικόνα στη χώρα, με συννεφιές, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Παρότι δεν αναμένονται...
Καιρός: Νέα κακοκαιρία με καταιγίδες – Πότε θα βρέξει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη
ταξη
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στους λογαριασμούς η μισθοδοσία τους;
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς η μισθοδοσία τους;
Εκπαιδευτικοί (μόνιμοι και αναπληρωτές): Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στους λογαριασμούς η μισθοδοσία τους;