ειδική αγωγή σεμινάριο
νηπιαγωγός, μολύβια
Καταγγελία της Αγωνιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Καλαμαριάς: Ο Δήμος Καλαμαριάς που ακκίζονταν ότι είχε βρει στεγαστική λύση εκτός σχολικών προαυλίων αφήνει τις νέες σχολικές μονάδες να κάνουν… αγιασμό χωρίς νερό και ρεύμα

Νέα νηπιαγωγεία Καλαμαριάς: Χωρίς νερό και ρεύμα αφήνει τις νέες σχολικές μονάδες ο Δήμος Καλαμαριάς, όπως καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωση η  Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών Καλαμαριάς. 

«Μόνο οργή και αγανάκτηση σε εκπαιδευτικούς και γονείς μπορεί να προκαλέσει η δημιουργία των νέων σχολικών μονάδων που απορρόφησαν τις εγγραφές  των παραρτημάτων νηπιαγωγείων που δημιουργήθηκαν πέρυσι για να στεγάσουν τα νήπια ύστερα από τη γενίκευση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ενώ ο «Δήμος Καλαμαριάς ακκίζονταν ότι είχε βρει στεγαστική λύση  εκτός σχολικών προαυλίων (τι λύση , κάποια ευπρεπισμένα κίμπο-κουτιά με ημερομηνία λήξης!) αφήνει τις νέες σχολικές μονάδες  να κάνουν… αγιασμό χωρίς νερό, ρεύμα (να μη μιλήσουμε για υλικά καθαρισμού αφού δεν υπάρχει το βασικότερο το… νερό!). Και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μόνο οργή και αγανάκτηση σε εκπαιδευτικούς και γονείς μπορεί να προκαλέσει η δημιουργία των νέων σχολικών μονάδων που απορρόφησαν τις εγγραφές  των παραρτημάτων νηπιαγωγείων που δημιουργήθηκαν πέρυσι  για να στεγάσουν τα νήπια ύστερα από τη γενίκευση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής,

Ο Δήμος Καλαμαριάς που ακκίζονταν ότι είχε βρει στεγαστική λύση  εκτός σχολικών προαυλίων (τι λύση , κάποια ευπρεπισμένα κίμπο-κουτιά με ημερομηνία λήξης!) αφήνει τις νέες σχολικές μονάδες  να κάνουν… αγιασμό χωρίς νερό, ρεύμα (να μη μιλήσουμε για υλικά καθαρισμού αφού δεν υπάρχει το βασικότερο το… νερό!). Και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας!

Ο κυβερνητικός δήμος συμπλέοντας απόλυτα με τη γραμμή της κυβέρνησης και της περιφέρειας ετοιμάζεται μάλιστα να κάνει… εγκαίνια σε ένα από αυτά που βρίσκεται στην περιοχή της Κρήνης- Αρετσούς!  «Κυκλοφορεί» μάλιστα η φήμη πως θα παραβρίσκονται και υπουργοί και ίσως και Η … Υπουργός!

Αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους σε μία εποχή που επιχειρείται να εφαρμοστεί η κακόφημη αξιολόγηση και οι μετρήσεις «αποδοτικότητας» κάθε είδους μαζί με το στήσιμο ενός πανάκριβου αξιολογικού μηχανισμού, να αρχίζει η σχολική χρονιά με τέτοιες τραγικές προϋποθέσεις από κάθε άποψη!

Εντύπωση προκαλεί η παντελής απουσία του σωματείου της πρωτοβάθμιας στην Καλαμαριά που ούτε έχει επισκεφτεί τα εν λόγω νηπιαγωγεία -ζήτημα είναι και αν γνωρίζει το πρόβλημα.

Απαιτείται άμεση κινητοποίηση του συλλόγου της πρωτοβάθμιας στην Καλαμαριά, άμεση απεύθυνση και συνεργασία με την ένωση γονέων του δήμου για μία από κοινού διαμαρτυρία γονέων -εκπαιδευτικών  στα εγκαίνια της  κοροϊδίας (εφόσον αυτά πραγματοποιηθούν ). Ταυτόχρονα να διατρανωθεί   η απαίτηση να ανοίξουν οι νέες σχολικές μονάδες αφού εξασφαλιστούν πρώτα τα αυτονόητα για τη λειτουργία τους (ρεύμα, νερό ,είδη καθαρισμού).

Η ανακοίνωση του συλλόγου πρέπει να διαβαστεί και να διανεμηθεί  στους γονείς εάν τελικά γίνουν οι  αγιασμοί της… συμφοράς  !

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

NASA
Καθηγητής Αεροδιαστημικής ΕΚΠΑ στο ethnos.gr: «Το ιστορικό επίτευγμα εκτροπής αστεροειδούς έχει και ελληνική υπογραφή»

Τη σπουδαιότητα που έχει για την ανθρωπότητα το «όπλο» που θα εξουδετερώσει ανά πάσα στιγμή έναν αστεροειδή που δυνητικά θα βρεθεί σε πορεία...

Καθηγητής Αεροδιαστημικής ΕΚΠΑ στο ethnos.gr: «Το ιστορικό επίτευγμα εκτροπής αστεροειδούς έχει και ελληνική υπογραφή»
οβίδες
Θεσσαλονίκη: Από αποθήκη πυρομαχικών του Β' ΠΠ οι οβίδες στο εργοτάξιο της Λ. Σοφού
«Είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος διότι όπως όλα δείχνουν θα βρεθούν σίγουρα και άλλες εδώ- Ο στρατός είναι συνέχεια εδώ επιβλέπει τις εργασίες και...
Θεσσαλονίκη: Από αποθήκη πυρομαχικών του Β' ΠΠ οι οβίδες στο εργοτάξιο της Λ. Σοφού