makri
INTIME|ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δραματική υποχρηματοδότηαη του δημόσιου συστήματος υγείας, επιλέγει την πολιτική της τρομοκράτησης, κηρύσσοντας «εχθρούς» τους ανεμβολίαστους, τιμωρώντας τους με τα αντιδραστικά μέτρα της αναστολής εργασίας και της κατάργησης βασικών δικαιωμάτων περίθαλψης

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον μονόδρομο της αντιμετώπισης της πανδημίας με κατασταλτικά μέτρα.

Για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δραματική υποχρηματοδότηαη του δημόσιου συστήματος υγείας, επιλέγει την πολιτική της τρομοκράτησης, κηρύσσοντας «εχθρούς» τους ανεμβολίαστους, τιμωρώντας τους με τα αντιδραστικά μέτρα της αναστολής εργασίας και της κατάργησης βασικών δικαιωμάτων περίθαλψης, όπως είναι τα δωρεάν διαγνωστικά test.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να ενισχύει το ΕΣΥ, περικόπτει τις δαπάνες για την υγεία κατά 572 εκατ., εξαγγέλλει το κλείσιμο αρκετών νοσοκομείων, συγχωνεύει…κλινικές και θέτει σε αναστολή εργασίας χιλιάδες υγειονομικούς, ενώ υπάρχει δραματική έλλειψη υγειονομικού προσωπικού, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας, τη στιγμή μάλιστα που η μαζική διασπορά και οι μεταλλάξεις του ιού πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για την υγεία του λαού.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα δήλωσε ότι «Εάν κάποιος εκπαιδευτικός δεν προσκομίσει στον διευθυντή του σχολείου του πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστος δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ που θα πραγματοποιεί με δικά του έξοδα δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Παρασκευή τότε αυτομάτως δεν ασκεί τα καθήκοντά του και τίθεται σε αναστολή εργασίας. Ειδικά την πρώτη εβδομάδας θα πρέπει να γίνει 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική εβδομάδα. Αν το προσκομίσει μετά από λίγες μέρες προφανώς θα επανέλθει στα καθήκοντά του».

Το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχει εμβολιαστεί αγγίζει το 80%, ενώ ένα επιπλέον 10% έχει νοσήσει, σύμφωνα με την υφυπουργό. «Μένει ένα ποσοστό γύρω στο 10% που δεν έχει εμβολιαστεί. Δεν είναι δραματικό, αλλά κάνουμε προσπάθειες και απευθύνουμε εκκλήσεις ώστε να εμβολιαστούν όλοι. Είμαι αισιόδοξη ότι το μήνυμα θα περάσει και θα αγγίξουμε το 100%», πρόσθεσε.

Τι ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Οι εκπαιδευτικοί έχουν πάγιο αίτημα τους μαζικούς εμβολιασμούς. Τα μαζικά και δωρεάν διαγνωστικά test για όλους, με ευθύνη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Διεκδικούν την κάλυψη όλων των αναγκών του ΕΣΥ και την τήρηση όλων των αναγκαίων συνθηκών υγειονομικής προστασίας των σχολείων (15 μαθητές στην τάξη – μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών – προσωπικού καθαριότητας και σχολιάτρων)

Είναι αντίθετοι με το αυταρχικό μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού -της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων, του κοινωνικού διχασμού και της καταστολής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φυλακη
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
Η κυρία Δημουλή βρέθηκε κατηγορούμενη για «απόπειρα εισαγωγής όπλου» στο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά μετά από δίκη στις 16/9, αθωώθηκε πλήρως και...
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»