Εκπαιδευτικοί: Να δοθούν τώρα όλα τα κενά στους αναπληρωτές
Τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση δεν εξαφανίζονται - Να σταματήσουν τα τερτίπια της κυβέρνησης και των διευθύνσεων και να δοθούν όλα τα κενά στους αναπληρωτές ζητά με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου

Η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου καταγγέλλει πως «η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να «πείσει» ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία, εξαφανίζει τα κενά».

Είναι γεγονός ότι, υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα καλούν από τη Δευτέρα 30/8, τους αναπληρωτές να δηλώσουν σχολεία παρουσιάζοντας τόσα κενά όσα και οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν ανά Διεύθυνση.

Στη βάση αυτή κάνουν «προτεραιοποίηση» των κενών, «αξιολογούν» δηλαδή με νέο κόφτη τις ανάγκες των παιδιών και αποφασίζουν ποια παιδιά θα έχουν εκπαιδευτικούς από την αρχή του σχολικού έτους και ποια θα περιμένουν τη β΄, γ΄ κλπ φάσεις! Ταυτόχρονα δημιουργούνται αδικίες στους εκπαιδευτικούς αναπληρωτές, που θα κληθούν να δηλώσουν σε συγκεκριμένα πετσοκομμένα κενά σχολείων και θα βρεθούν πιθανόν μακρύτερα από εκεί που θα μπορούσαν να εργαστούν, τη στιγμή βιώνουν για άλλη μια χρονιά τις συνέπειες της ελαστικής εργασίας και ήδη για χρόνια περνοδιαβαίνουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι!

«Είναι ντροπή και αθλιότητα», αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου.

Και αναφέρει: «Αντί να κάνουν όλες τις προσλήψεις σε μία φάση, προσλαμβάνουν σε δόσεις. Παράλληλα προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα πληρότητας, τη στιγμή που τα μαθηματικά αποδεικνύουν ότι με βάση τις περυσινές προσλήψεις και τους διορισμούς που έγιναν, που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό της 12χρονης αδιοριστίας, παραμένουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες κενά ακόμα και με τα δικά τους στοιχεία! Πόσο μάλλον να υπολογίσουμε τα πραγματικά κενά, με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα κλπ!»

«Παθητικός θεατής και εφαρμοστής της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής σε ό, τι αφορά και αυτό το σοβαρό ζήτημα των τοποθετήσεων, είναι και τα διορισμένα – δοτά μέλη των ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ που, κόντρα στην εκκωφαντική αποχή του 95% του κλάδου από τις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, νομιμοποιώντας το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων και την υποβάθμιση των σχολείων», καταλήγει η ΕΛΜΕ Λήμνου - Αγίου Ευστρατίου.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν

Από το υπουργείο Παιδείας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, τα διορισμένα – δοτά μέλη των ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ Λέσβου εδώ και τώρα και πριν δηλώσουν οι συνάδελφοι ή όπου δήλωσαν να κληθούν να το ξανακάνουν:

  • Να δοθούν τώρα όλα τα κενά ανά Διεύθυνση σε όλους τους αναπληρωτές για να δηλώσουν τα σχολεία της προτίμησής τους.
  • Να γίνει τώρα η β΄ φάση προσλήψεων που να καλύψει όλες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία.
  • Να γίνουν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών με πλήρη διαφάνεια και ταυτόχρονα να παρθούν μέτρα για τη διαβίωσή τους!
  • Να έχουν το δικαίωμα βελτίωσης θέσης τόσο οι αναπληρωτές, όσο και οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι, αφού καταστρατηγήθηκε η σειρά τοποθέτησης,  (νεοδιόριστοι, αποσπασμένοι, αναπληρωτές), σύμφωνα και με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο το οποίο υπουργείο και διευθύνσεις εφαρμόζουν ανάλογα πως τους βολεύει σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Στη βάση αυτή καλούμε τα Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ κι ΕΛΜΕ να παρέμβουν σε όλες τις Διευθύνσεις άμεσα, ώστε να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αυτονόητα και δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να κάνουν παρέμβαση στο Υπ. Παιδείας για το σοβαρό και επείγον αυτό ζήτημα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_1.jpg
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες