Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Αφίσα απεργίας
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης» συμμετέχει στην απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων, που έχει αποφασίσει ΔΟΕ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Αριστοτέλης» ανακοίνωσε πως θα υλοποιήσει την απόφαση του Συλλόγου και της ΔΟΕ για απεργία - αποχή σε οποιαδήποτε απόπειρα ενεργοποίησης των διαδικασιών της αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, την περσινή χρονιά εν μέσω πανδημίας, κλειστών σχολείων και τηλεκπαίδευσης, το ΥΠΑΙΘ επιδίωξε να εγκαθιδρύσει στα σχολεία την αξιολόγηση.

Απέναντι σε αυτή την κομβικής σημασίας μάχη, όχι μόνο για το μέλλον του κλάδου, αλλά για το σύνολο της δημόσιας εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη την Ελλάδα, και στον Σύλλογό «ο Αριστοτέλης», έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τις αντιπαιδαγωγικές μεθόδους, τον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί, σε ένα κλίμα πρωτοφανούς ενότητας και αγωνιστικότητας, όλοι μαζί αποφασισμένοι, συμμετείχαν με ποσοστά συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο 90% και στον Σύλλογό «ο Αριστοτέλης» σχεδόν καθολικά (58 στα 58 ΔΣ και 56 στα 58 Νηπιαγωγεία, περισσότεροι από 1.300 εκπαιδευτικοί).

«Αποδείχτηκε έτσι ότι μπορούμε και κατορθώνουμε  μεγάλες νίκες ( βλ. εκλογές αιρετών, κάμερες στην τάξη, αξιολόγηση, ωράριο νηπιαγωγών, απαγόρευση διαδηλώσεων)», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Και συνεχίζουν λέγοντας πως, «το ίδιο θα πράξουμε και αυτή τη χρονιά. Ειδικά μετά τον νόμο που ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση, έπεσαν εντελώς οι μάσκες»

Η προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, είναι το πρώτο βήμα με άμεσο στόχο την εφαρμογή της «ατομικής αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών, η προσαρμογή του σχολείου στις νέες ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας και πρώτα και κύρια το χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

«Αποδείχτηκε πόσο δίκιο είχαμε και μόνο αν δει κανείς τα αποτελέσματα των πανελλαδικών,  40.000 αποκλεισμένοι, 16.000 κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια», σημειώνουν επιπλέον οι εκπαιδευτικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 103.000 περίπου υποψήφιους, θέση βρήκαν στα ΑΕΙ και στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές οι 63.000 περίπου. Άρα 40.000 υποψήφιοι, τα 2/5 του συνόλου των υποψηφίων, έμειναν εκτός. Αποκλείστηκαν!

«Να ’ναι καλά η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα Κολέγια που θα αυγατίσουν την πελατεία τους. Το σλόγκαν: Με 8.000 μόρια δε χωράς στο δημόσιο ΑΕΙ με 8.000 ευρώ χωράς και παραχωράς στο Κολέγιο. Εν τω μεταξύ, με τον τρόπο αυτό 16.000 θέσεις έμειναν κενές, άδειες, χωρίς εισακτέους, με δεκάδες τμήματα χωρίς φοιτητές», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Με βάση τα παραπάνω, σε οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής του νόμου για την αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση οι εκπαιδευτιοί τονίζουν πως είναι προετοιμασμένοι:

Συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχει αποφασίσει ΔΟΕ και ο Σύλλογός, από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) που αφορούν την αξιολόγηση και συγκεκριμένα τα άρθρα 33, 34, 35, 36, καθώς και από την Υ.Α. 6603/ΓΔ4 (ΦΕΚ 140 20 Ιανουαρίου 2021).

«Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι στρατηγικής σημασίας μάχη για το εκπαιδευτικό κίνημα κι ως τέτοια θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Υπουργείο Παιδείας: Φυλάκιση σε γονείς αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο

Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση - Στείλτε το βιογραφικό σας εδώ

Μητέρα επιτέθηκε βάναυσα σε εκπαιδευτικό μέσα σε σχολείο

Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

covid-maska
Κορονοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Οι δύο επικρατέστερες θεωρίες για το πώς προέκυψε
Παρότι πολλοί φοβούνται ότι με την εμφάνιση του όμικρον μπορεί να αρχίζει η πανδημία από την αρχή, αυτό είναι μάλλον αβάσιμο
Κορονοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Οι δύο επικρατέστερες θεωρίες για το πώς προέκυψε