Αξιολόγηση: Στην απεργία - αποχή συμμετέχουν 44 στα 44 Δημοτικά, 51 Νηπιαγωγεία μέχρι τώρα και πάνω από 1.200 εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Η Αθηνά»

Στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση συμμετέχουν 44 στα 44 Δημοτικά, 51 Νηπιαγωγεία μέχρι τώρα και πάνω από 1200 εκπαιδευτικοί των 97 σχολικών μονάδων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Η Αθηνά».

«Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη όλων των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας, που συναντούν αγωνιστικά τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και οδήγησαν την κ. Κεραμέως σε μια ακόμα πιο ηχηρή και ταπεινωτική ήττα» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καλεί για το ζήτημα αυτό σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση τους διευθυντές, τις διευθύντριες, τις προϊστάμενες και τους εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»:

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  που έδωσαν αποστομωτική απάντηση στον ακραίο αυταρχισμό, το αντιεκπαιδευτικό μένος, τους εκφοβισμούς, τις απειλές  και τις πολιτικά ανήθικες μεθόδους του Υπουργείου Παιδείας.

Πάνω από 1200 εκπαιδευτικοί των 97 σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας, 44 στα 44 Δημοτικά (100%) και 51 Νηπιαγωγεία μέχρι τώρα, συμμετέχοντας ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, έφτιαξαν τείχος υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας. Είπαν όχι στα σχέδια κατηγοριοποίησης και συρρίκνωσης των δημόσιων σχολείων, χειραγώγησης και ομηρίας των εκπαιδευτικών. Καταδίκασαν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης που αξιοποιεί την πανδημία για να συντρίψει τα μορφωτικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη όλων των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας, που συναντούν αγωνιστικά τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και οδήγησαν την κ. Κεραμέως σε μια ακόμα πιο ηχηρή και ταπεινωτική ήττα. Είναι μια νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης, όλων των εκπαιδευτικών συλλόγων που αγωνίστηκαν εδώ και καιρό για να θωρακιστεί ο κλάδος με το όπλο της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση κι έδωσαν ανυποχώρητη μάχη σε όλες τις περιοχές, για να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Η συσπείρωση των συναδέλφων, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και δυσκολίες της περιόδου, η ενότητα δράσης και η αποφασιστικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος είχαν καθοριστική αντανάκλαση στο τελικό αποτέλεσμα αυτής μάχης. Τίποτα πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει, να διαστρέψει, να παραχαράξει την απόφαση των εκπαιδευτικών. Τίποτα πια δεν μπορεί και δεν πρέπει να διασπάσει την ενότητα δράσης του κινήματος στο αίτημα να αποσυρθούν τώρα η ΥΑ για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και ο νόμος 4692/2020. Το Υπουργείο Παιδείας να μείνει ξανά μόνο του, χωρίς συμμάχους ανάμεσά μας, όσους εκφοβισμούς, απειλές και νέες μεθοδεύσεις σκαρφιστεί, όπως την παράταση της προθεσμίας για τη διεξαγωγή των ειδικών συνεδριάσεων για την αξιολόγηση μέχρι 19/3.

Δεν  χρειαζόμαστε την παράταση! Αποφασίσαμε εντός της προθεσμίας! Και θα φτάσουμε τη μεγάλη νίκη μας μέχρι το τέλος. Όπου δεν το κάναμε ακόμα, αποτυπώνουμε άμεσα και κατοχυρώνουμε την απόφασή μας σε κάθε σχολική μονάδα. Πρωτοκολλείται, δηλαδή, η δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή και αναγράφεται στο βιβλίο Πράξεων Δντή-Δντριας-Προϊσταμένης ότι ο σύλλογος διδασκόντων συνεκλήθη, αλλά δεν συνεδρίασε ελλείψει απαρτίας, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ:

(«Στο ……. Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο, στις …….. (ημερομηνία) με βάση την Υ.Α. 6603/ΓΔ4/20 – 1 – 2021 με τίτλο: «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», προγραμματίστηκε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Διαπιστώθηκε ωστόσο, ότι δεν υπήρχε απαρτία καθώς, λόγω συμμετοχής συναδέλφων στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ (Αρ. Πρωτ. 1313/1/2/2021), οι παρόντες δεν ήταν περισσότεροι από τους απόντες όπως προβλέπεται από την Υ.Α. Αριθ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002, ΦΕΚ 1340/16-10-2002 Άρθρο 37, π.13. Επομένως, λόγω έλλειψης απαρτίας, η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση για την ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων σχετικά με το νέο σύστημα εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων, όπως περιγράφεται στα άρθρα της ως άνω Υ.Α. δεν πραγματοποιήθηκε και συνακόλουθα δεν συγκροτήθηκαν ομάδες εκπαιδευτικών για τη διερεύνηση του έργου του σχολείου σε σχέση με τους 14 θεματικούς άξονες του άρθρου 3»).

Περιφρουρούμε συλλογικά τις αποφάσεις μας. Δεν επιτρέπουμε την παραχάραξή τους. Είμαστε ενωμένοι όλοι και όλες σε κάθε σχολική μονάδα και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Σύλλογο Αθηνά.

Για την ενημέρωση όλων των μελών του Συλλόγου μας, τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης και νικηφόρας μάχης ενάντια στην αξιολόγηση αλλά και τη χάραξη των επόμενων συλλογικών βημάτων, ο σύλλογος καλεί :

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  Δ/ΝΤΕΣ -Δ/ΝΤΡΙΕΣ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.00, ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://us02web.zoom.us/j/88255504042?pwd=THc5YzlINnk0aG5CVjBUaG03VXlsZz09

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.00, ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://us02web.zoom.us/j/83248750283?pwd=MWVyUllSeUhIRkRxUDN5MXJscCs3QT09

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

papoulia-filippidis
Εβελίνα Παπούλια - Ξέσπασμα στη δίκη του Φιλιππίδη: «Να σας πω για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του για να με πιστέψετε;»
«Τι θέλετε να σας πω; Για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του κ. Φιλιππίδη προκειμένου να δείτε αν λέω αλήθεια;»
Εβελίνα Παπούλια - Ξέσπασμα στη δίκη του Φιλιππίδη: «Να σας πω για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του για να με πιστέψετε;»
Σημείωμα για Βασίλη
Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»
Το 9ο Δημοτικό Σχολείο όπου σκοτώθηκε ο μικρός Βασίλης από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο, έχει γεμίσει λουλούδια, κεριά και μηνύματα παιδιών.
Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»