Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Αξιολόγηση: Στην απεργία - αποχή συμμετέχουν 44 στα 44 Δημοτικά, 51 Νηπιαγωγεία μέχρι τώρα και πάνω από 1.200 εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Η Αθηνά»

Στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση συμμετέχουν 44 στα 44 Δημοτικά, 51 Νηπιαγωγεία μέχρι τώρα και πάνω από 1200 εκπαιδευτικοί των 97 σχολικών μονάδων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Η Αθηνά».

«Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη όλων των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας, που συναντούν αγωνιστικά τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και οδήγησαν την κ. Κεραμέως σε μια ακόμα πιο ηχηρή και ταπεινωτική ήττα» επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών καλεί για το ζήτημα αυτό σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση τους διευθυντές, τις διευθύντριες, τις προϊστάμενες και τους εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»:

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Χαιρετίζουμε όλες και όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  που έδωσαν αποστομωτική απάντηση στον ακραίο αυταρχισμό, το αντιεκπαιδευτικό μένος, τους εκφοβισμούς, τις απειλές  και τις πολιτικά ανήθικες μεθόδους του Υπουργείου Παιδείας.

Πάνω από 1200 εκπαιδευτικοί των 97 σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας, 44 στα 44 Δημοτικά (100%) και 51 Νηπιαγωγεία μέχρι τώρα, συμμετέχοντας ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, έφτιαξαν τείχος υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας. Είπαν όχι στα σχέδια κατηγοριοποίησης και συρρίκνωσης των δημόσιων σχολείων, χειραγώγησης και ομηρίας των εκπαιδευτικών. Καταδίκασαν τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης που αξιοποιεί την πανδημία για να συντρίψει τα μορφωτικά, τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα.

Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη όλων των εκπαιδευτικών του συλλόγου μας, που συναντούν αγωνιστικά τους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και οδήγησαν την κ. Κεραμέως σε μια ακόμα πιο ηχηρή και ταπεινωτική ήττα. Είναι μια νίκη της μαχόμενης εκπαίδευσης, όλων των εκπαιδευτικών συλλόγων που αγωνίστηκαν εδώ και καιρό για να θωρακιστεί ο κλάδος με το όπλο της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση κι έδωσαν ανυποχώρητη μάχη σε όλες τις περιοχές, για να υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Η συσπείρωση των συναδέλφων, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες και δυσκολίες της περιόδου, η ενότητα δράσης και η αποφασιστικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος είχαν καθοριστική αντανάκλαση στο τελικό αποτέλεσμα αυτής μάχης. Τίποτα πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει, να διαστρέψει, να παραχαράξει την απόφαση των εκπαιδευτικών. Τίποτα πια δεν μπορεί και δεν πρέπει να διασπάσει την ενότητα δράσης του κινήματος στο αίτημα να αποσυρθούν τώρα η ΥΑ για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και ο νόμος 4692/2020. Το Υπουργείο Παιδείας να μείνει ξανά μόνο του, χωρίς συμμάχους ανάμεσά μας, όσους εκφοβισμούς, απειλές και νέες μεθοδεύσεις σκαρφιστεί, όπως την παράταση της προθεσμίας για τη διεξαγωγή των ειδικών συνεδριάσεων για την αξιολόγηση μέχρι 19/3.

Δεν  χρειαζόμαστε την παράταση! Αποφασίσαμε εντός της προθεσμίας! Και θα φτάσουμε τη μεγάλη νίκη μας μέχρι το τέλος. Όπου δεν το κάναμε ακόμα, αποτυπώνουμε άμεσα και κατοχυρώνουμε την απόφασή μας σε κάθε σχολική μονάδα. Πρωτοκολλείται, δηλαδή, η δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή και αναγράφεται στο βιβλίο Πράξεων Δντή-Δντριας-Προϊσταμένης ότι ο σύλλογος διδασκόντων συνεκλήθη, αλλά δεν συνεδρίασε ελλείψει απαρτίας, λόγω συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ:

(«Στο ……. Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο, στις …….. (ημερομηνία) με βάση την Υ.Α. 6603/ΓΔ4/20 – 1 – 2021 με τίτλο: «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», προγραμματίστηκε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Διαπιστώθηκε ωστόσο, ότι δεν υπήρχε απαρτία καθώς, λόγω συμμετοχής συναδέλφων στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ (Αρ. Πρωτ. 1313/1/2/2021), οι παρόντες δεν ήταν περισσότεροι από τους απόντες όπως προβλέπεται από την Υ.Α. Αριθ. Φ.353.1/324/105657/Δ1/2002, ΦΕΚ 1340/16-10-2002 Άρθρο 37, π.13. Επομένως, λόγω έλλειψης απαρτίας, η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση για την ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων σχετικά με το νέο σύστημα εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης σχολικών μονάδων, όπως περιγράφεται στα άρθρα της ως άνω Υ.Α. δεν πραγματοποιήθηκε και συνακόλουθα δεν συγκροτήθηκαν ομάδες εκπαιδευτικών για τη διερεύνηση του έργου του σχολείου σε σχέση με τους 14 θεματικούς άξονες του άρθρου 3»).

Περιφρουρούμε συλλογικά τις αποφάσεις μας. Δεν επιτρέπουμε την παραχάραξή τους. Είμαστε ενωμένοι όλοι και όλες σε κάθε σχολική μονάδα και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Σύλλογο Αθηνά.

Για την ενημέρωση όλων των μελών του Συλλόγου μας, τα αποτελέσματα της πρώτης μεγάλης και νικηφόρας μάχης ενάντια στην αξιολόγηση αλλά και τη χάραξη των επόμενων συλλογικών βημάτων, ο σύλλογος καλεί :

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  Δ/ΝΤΕΣ -Δ/ΝΤΡΙΕΣ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.00, ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://us02web.zoom.us/j/88255504042?pwd=THc5YzlINnk0aG5CVjBUaG03VXlsZz09

ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.00, ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://us02web.zoom.us/j/83248750283?pwd=MWVyUllSeUhIRkRxUDN5MXJscCs3QT09

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΙ ΟΛΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Το alfavita.gr ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό για τις για ψηφιακές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα -...
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Πανελλήνιες 2021: Ποιες είναι οι φετινές «κομβικές» αλλαγές
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
Κραυγές αγωνίας για την εξεταστέα ύλη στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
kerameos-vouli
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία
Αναλυτικά η τροπολογία για τη χορήγηση voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ - Ρύθμιση και για το μηχανογραφικό των πανελλαδικών 2022
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία