Προσλήψεις αναπληρωτών: Tραγικά λάθη στο ΟΠΣΥΔ για τα κενά
Τραγικά λάθη διαπιστώνει ο αιρετός Δημήτριος Τουλούμης, στην εικόνα των λειτουργικών κενών του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας
Με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες από συναδέλφους αναπληρωτές συμβαίνουν τα εξής τραγικά λάθη με τα κενά που φαίνονται στα μηνύματά τους και θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2021.
 
Έχοντας την εικόνα των λειτουργικών κενών του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας μετά την τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου στις 23 Αυγούστου 2021, διαπιστώνονται τα εξής σοβαρά λάθη:
 
     1. Λειτουργικά κενά  δεν εμφανίζονται στα μηνύματα των αναπληρωτών άσχετα αν ήταν γνωστά στην διοίκηση μετά την ημέρα των διορισμών στις αρχές Αυγούστου.
 
     2. Υπάρχουν πολλά λειτουργικά κενά σε ειδικότητες που δεν δόθηκε ούτε μία πίστωση αναπληρωτή και ειδικά στον κλάδο ΠΕ86 πληροφορικής.
 
     3. Υπάρχουν λειτουργικά κενά που δεν εμφανίζονται και αφορούν όμορες η συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες σε δυσπρόσιτες και ταυτόχρονα πυρόπληκτες περιοχές.
 
Πρέπει άμεσα το Υπουργείο να κάνει τα εξής:
 
     1. Να ζητήσει άμεσα την απόλυτη εικόνα και την καταχώρηση των λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, χωρίς την μεσολάβηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων, ενδέχεται να μεροληπτούν υπέρ των νομών που εδρεύουν εις βάρος των υπολοίπων σε πιστώσεις.
 
     2. Να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές της πρώτης φάσης να αποσπαστούν σε κενά που κακώς δεν εμφανίστηκαν στα μηνύματά τους, άλλωστε ή προσληψή τους είναι μεταγενέστερη της τελευταίας συνεδρίασης τουλάχιστον για το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας.
 
     3. Να προχωρήσει άμεσα στην 2η φάση αναπληρωτών αφού αποκατασταθούν τα λάθη με τα μηνύματα της πρώτης φάσης.
 
     4. Όλα αυτά δεν δημιουργούν πρόβλημα χρόνου για την 2η φάση, διότι μπορούν να αποκατασταθούν έως το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2021 τελική ημερομηνία με καταχωρήσεις όλων των λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ και αφού θα έχουν συνεδριάσει όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια.
 
       Αν δεν πραγματοποιηθούν τα παραπάνω θα συμβεί:
     1. Να προσληφθούν αναπληρωτές σε περιοχές μακριά από τις πρώτες τους προτιμήσεις και να οδηγηθούν σε παραιτήσεις χωρίς να έχουν ευθύνη της επιλογής τους αλλά δικαίωμα δικαστικής προσφυγής.
 
     2. Να μείνουν ακάλυπτες σχολικές μονάδες σε δυσπρόσιτες περιοχές και πυρόπληκτες όπως είναι η Εύβοια ειδικά η βόρεια και η Σκύρος.
 
     3. Να μείνουν μαθητές ταλαιπωρημένων οικογενειών χωρίς δασκάλους και μετά από δύο σχεδόν σχολικά χρόνια εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία: Πλήρης ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία συνεντεύξεων
Οδηγίες για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία συνεντεύξεων
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία: Πλήρης ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία συνεντεύξεων
PANELLADIKES
Πανελλήνιες 2025: Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξέταση στα Αγγλικά αύριο, 17 Ιουνίου 2025
Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 17 Ιουνίου 2025 και ώρα 10.00 π.μ. θα λάβει χώρα η πανελλαδική...
Πανελλήνιες 2025: Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξέταση στα Αγγλικά αύριο, 17 Ιουνίου 2025
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης: "Τα Mη Kρατικά Πανεπιστήμια θα αναβαθμίσουν περισσότερο το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα"
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 4 από τα 13 ξένα ΑΕΙ που ζητούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ξεπερνούν τα ελληνικά στη διεθνή κατάταξη - Τα υπόλοιπα...
Παύλος Μαρινάκης: "Τα Mη Kρατικά Πανεπιστήμια θα αναβαθμίσουν περισσότερο το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα"