Προσλήψεις αναπληρωτών: Tραγικά λάθη στο ΟΠΣΥΔ για τα κενά
Τραγικά λάθη διαπιστώνει ο αιρετός Δημήτριος Τουλούμης, στην εικόνα των λειτουργικών κενών του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας
Με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες από συναδέλφους αναπληρωτές συμβαίνουν τα εξής τραγικά λάθη με τα κενά που φαίνονται στα μηνύματά τους και θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2021.
 
Έχοντας την εικόνα των λειτουργικών κενών του ΠΥΣΔΕ Εύβοιας μετά την τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου στις 23 Αυγούστου 2021, διαπιστώνονται τα εξής σοβαρά λάθη:
 
     1. Λειτουργικά κενά  δεν εμφανίζονται στα μηνύματα των αναπληρωτών άσχετα αν ήταν γνωστά στην διοίκηση μετά την ημέρα των διορισμών στις αρχές Αυγούστου.
 
     2. Υπάρχουν πολλά λειτουργικά κενά σε ειδικότητες που δεν δόθηκε ούτε μία πίστωση αναπληρωτή και ειδικά στον κλάδο ΠΕ86 πληροφορικής.
 
     3. Υπάρχουν λειτουργικά κενά που δεν εμφανίζονται και αφορούν όμορες η συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες σε δυσπρόσιτες και ταυτόχρονα πυρόπληκτες περιοχές.
 
Πρέπει άμεσα το Υπουργείο να κάνει τα εξής:
 
     1. Να ζητήσει άμεσα την απόλυτη εικόνα και την καταχώρηση των λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, χωρίς την μεσολάβηση των Περιφερειακών Διευθύνσεων, ενδέχεται να μεροληπτούν υπέρ των νομών που εδρεύουν εις βάρος των υπολοίπων σε πιστώσεις.
 
     2. Να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές της πρώτης φάσης να αποσπαστούν σε κενά που κακώς δεν εμφανίστηκαν στα μηνύματά τους, άλλωστε ή προσληψή τους είναι μεταγενέστερη της τελευταίας συνεδρίασης τουλάχιστον για το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας.
 
     3. Να προχωρήσει άμεσα στην 2η φάση αναπληρωτών αφού αποκατασταθούν τα λάθη με τα μηνύματα της πρώτης φάσης.
 
     4. Όλα αυτά δεν δημιουργούν πρόβλημα χρόνου για την 2η φάση, διότι μπορούν να αποκατασταθούν έως το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου 2021 τελική ημερομηνία με καταχωρήσεις όλων των λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ και αφού θα έχουν συνεδριάσει όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια.
 
       Αν δεν πραγματοποιηθούν τα παραπάνω θα συμβεί:
     1. Να προσληφθούν αναπληρωτές σε περιοχές μακριά από τις πρώτες τους προτιμήσεις και να οδηγηθούν σε παραιτήσεις χωρίς να έχουν ευθύνη της επιλογής τους αλλά δικαίωμα δικαστικής προσφυγής.
 
     2. Να μείνουν ακάλυπτες σχολικές μονάδες σε δυσπρόσιτες περιοχές και πυρόπληκτες όπως είναι η Εύβοια ειδικά η βόρεια και η Σκύρος.
 
     3. Να μείνουν μαθητές ταλαιπωρημένων οικογενειών χωρίς δασκάλους και μετά από δύο σχεδόν σχολικά χρόνια εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos
Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση θερμοκρασίας - Τι ισχύει για Αττική
«Βουτιά» της θερμοκρασίας από σήμερα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Έρχεται ψυχρή εισβολή με πτώση θερμοκρασίας - Τι ισχύει για Αττική
τσίπρας αλέξης
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
Ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο αναδεικνύει την πίεση στους εκπαιδευτικούς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα καθηγητή που εργάζεται και ως delivery....
Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι
κακοποιηση σε νηπιαγωγείο
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη
Ξεκίνησε η δίκη για την κακοποίηση 5χρονου σε νηπιαγωγείο - Το χρονικό της αποκάλυψης και τα ιατροδικαστικά ευρήματα
Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη