Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις-δηλώσεις αναπληρωτών για προτίμηση περιοχών - Παράταση έως τη Δευτέρα για ΕΕΠ-ΕΒΠ - Τι πρέπει να προσέξετε

Σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων προτίμησης περιοχών στο πλαίσιο των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Παράλληλα, παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ έως και τη Δευτέρα 23 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα προ των πυλών βρίσκεται η ανακοίνωση των προσλήψεων, καθώς μεταξύ 25 και 27 Αυγούστου εκτιμάται ότι θα «τρέξει» η Α' Φάση.

Παρακάτω ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αίτηση-δήλωση προτίμησης περιοχών και τις εκτιμήσεις για την ανακοίνωση των προσλήψεων.

Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις δηλώσεις προτίμησης περιοχών

Σύμφωνα με την πρόσκληση του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης περιοχών υποβάλλονται από την Παρασκευή 13/8 έως και την Παρασκευή 20/8/2021, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) - Κλικ εδώ

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν περιοχές προτίμησης για πρόσληψή τους ως αναπληρωτών, πλήρους ή/ και μειωμένου ωραρίου ή/ και ως ωρομισθίων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους στη γενική εκπαίδευση, στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, στα μουσικά σχολεία, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, στις δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και στις σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης, κατά περίπτωση, για το σχολικό έτος 2021 - 2022.

Προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Παράταση υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων έως τη Δευτέρα

Ταυτόχρονα, παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 23.8.2021 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων προτίμησης για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Αναλυτικά η απόφαση για την παράταση εδώ

Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση περιοχών

Έξι βασικά σημεία της εγκυκλίου για τις αιτήσεις προτίμησης περιοχών που θα πρέπει να προσέξουν οι αναπληρωτές επισημαίνει ο ΠΑΣΑΔ.

Αναλυτικά τα έξι σημεία που επισημαίνει ο ΠΑΣΑΔ:

1) Φέτος θα υπάρχει ξεχωριστό πεδίο για όποιον θέλει να προσληφθεί ως αναπληρωτής τρίμηνης διάρκειας.

Αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας  που δεν λαμβάνουν υπηρεσία εντός τριών ημερών, τότε θα αποκλείονται από τις μεταγενέστερες προλήψεις. Προσοχή η σύμβαση μπορεί να είναι πλήρους ή μειωμένου ωραρίου. Τα μόρια που λαμβάνουν οι αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας είναι 1 μόριο ανά μήνα πραγματικής προϋπηρεσίας και μισό μόριο για κάθε μήνα. Το σύνολο των μορίων που δύναται να λάβει ένας αναπληρωτής τρίμηνης διάρκειας για ένα σχολικό έτος είναι τα 10 μόρια.

2) Η σειρά που τρέχει το σύστημα για προσλήψεις ειδικής αγωγής είναι η εξής: 

α) Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) / Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε.) με επιπρόσθετα προσόντα γνώσης γραφής Braille (Braille) και Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ.),

β) εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη με επιπρόσθετα προσόντα γνώσης Braille και Ε.Ν.Γ.,

γ) Σ.Μ.Ε.Α.Ε./Τ.Ε. με επιπρόσθετο προσόν γνώσης Ε.Ν.Γ.,

δ) Σ.Μ.Ε.Α.Ε./Τ.Ε. με επιπρόσθετο προσόν γνώσης Braille,

ε) εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη με επιπρόσθετο προσόν γνώσης Ε.Ν.Γ.,

στ) εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη με επιπρόσθετο προσόν γνώσης Braille,

ζ) Σ.Μ.Ε.Α.Ε./Τ.Ε. άνευ επιπρόσθετου προσόντος γνώσης Braille ή Ε.Ν.Γ. και

η) εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη άνευ επιπρόσθετου προσόντος γνώσης Braille ή Ε.Ν.Γ.

3) Απενεργοποίηση της δήλωσης μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη σχολική χρονιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ξεκινήσει το σύστημα προσλήψεων να τρέχει, τότε δεν δίνεται η δυνατότητα της απενεργοποίησης της αίτησης. 

4) Τροποποίηση της δήλωσης/ αίτησης με την αφαίρεση περιοχών δύναται να πραγματοποιεί από την 1 Οκτωβρίου έως και τις 30 Απριλίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε την σειρά με την οποία δηλώσατε τις περιοχές. Μόνο αφαίρεση περιοχών. 

5) Κατά την ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει να προσκομίσουμε βεβαίωση εμβολιασμού (Ψηφιακό πιστοποιητικό Covid 19) ή βεβαίωση νόσησης από covid 19 ή βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου είτε μέσω rapid test είτε μέσω μοριακού τεστ. 

6) Από την ανακοίνωση των ονομάτων δίνεται προθεσμία πέντε ημερών για ανάληψη υπηρεσίας.

Αν μέχρι τότε δεν γίνει ανάληψη τότε ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός αποκλείεται από την διαδικασία για το τρέχον σχολικό έτος και για το επόμενο σχολικό έτος. Επίσης, αν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν προσκομίσουν κάποιο από τα παραπάνω δικαιολογητικά για covid 19, τότε δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία και εφαρμόζεται ο διετής αποκλεισμός για οποιαδήποτε πρόσληψη.

Προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αιτήσεις

Επιπλέον, οι τ. αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας επιμελήθηκαν έναν χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αιτήσεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Συγκεκριμένα:

1.Πόσο διαρκούν οι αιτήσεις  αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22 για τη δήλωση περιοχών;

Από  την Παρασκευή 13.08.2021 έως και την Παρασκευή 20.08.2021. Συμβουλεύουμε τους/ις συναδέλφους να μην περιμένουν τελευταία στιγμή για να υποβάλλουν την αίτηση καθώς μπορεί να συμβεί οτιδήποτε.

2.Τι να προσέξω κατά τη συμπλήρωση της αίτησης στο ΟΠΣΥΔ;

Επιλέγετε αίτηση αναπληρωτή ΕΕΠ ΕΒΠ, κατά την είσοδό σας στο ΟΠΣΥΔ, από το κεντρικό μενού επιλέγοντας το πεδίο «Αιτήσεις» στο οποίο εμφανίζονται οι δυνατές επιλογές των τύπων αίτησης.

Ελέγξετε τα προσωπικά σας στοιχεία και διορθώστε ότι έχει αλλάξει ή είναι λάθος. 

Προσοχή οι άρρενες ελέγξτε αν είναι επιλεγμένο το πεδίο «Εκπληρωμένες Στρατ. Υποχρεώσεις» στον προσωπικό ηλεκτρονικό σας φάκελο στο ΟΠΣΥΔ, ακόμα και αν αυτό δεν εμφανίζεται επικυρωμένο.

Η δήλωση περιοχών είναι υποχρεωτική (από μία έως το σύνολο  των περιοχών  που επιθυμείτε).

Δεν είναι υποχρεωτικό να επιλέξετε, αν δεν επιθυμείτε, το πεδίο με το ότι αποδέχεστε τη σύμβαση τρίμηνης διάρκειας.

Στο τελευταίο βήμα αφού έχετε συμπληρώσει όλα τα στοιχεία της αίτησης έχετε τη δυνατότητα να προβείτε σε «Καταχώριση Αίτησης» ώστε να πάρετε αριθμό πρωτοκόλλου.

Αν τροποποιήσετε την αίτηση σας, εντός της ημερομηνίας υποβολής που έχει οριστεί, δεν παράγεται διαφορετικός αριθμός πρωτοκόλλου ούτε αποστέλλεται κάποιο e-mail επιβεβαίωσης.

3.Τι αλλάζει φέτος;

 Για τους ΠΕ23 και ΠΕ30 υπάρχει ξεχωριστή επιλογή  περιοχής ΣΔΕΥ στα ΚΕΔΑΣΥ και αφορά τις νέες ΕΔΥ (παλιές ΕΔΕΑΥ) οι οποίες λειτουργούν στα ΚΕΔΑΣΥ (πρώην ΚΕΣΥ). Αναφορικά με την άνωθεν περ. ζ επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 17 του πρόσφατα ψηφισθέντα ν. 4823/2021 (Α΄ 136) οι Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) σχολικών μονάδων της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, οι οποίες λειτουργούν στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στελεχώνονται από μέλη ΠΕ23 και ΠΕ30 σε θέσεις που συνιστώνται και κατανέμονται στα ΚΕΔΑΣΥ.

Ως εκ τούτου στην ηλεκτρονική αίτηση στο ΟΠΣΥΔ υφίσταται πλέον ξεχωριστή επιλογή ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ ώστε οι υποψήφιοι των εν λόγω κλάδων να δηλώνουν την προτίμησή τους. Σύμφωνα, δε, με το ως άνω άρθρο με απόφαση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ιδρύονται τα ΣΔΕΥ με τις σχολικές μονάδες που τα αποτελούν. Αναμένεται η υπογραφή της κατανομής των 550 θέσεων ΕΔΥ ανά Περιφερειακή Δ/νση και η επιμέρους κατανομή τους ανά Δ/νση Εκπαίδευσης και ΚΕΔΑΣΥ.

Σας ενημερώνουμε ότι οι θέσεις στα ΣΔΕΥ – ΚΕΔΑΣΥ αφορούν αποκλειστικά θέσεις στα γενικά σχολεία. Δε γνωρίζουμε ακόμα τα γενικά σχολεία που θα πλαισιώσουν τα καινούργια ΣΔΕΥ.

4.Θα ολοκληρώνεται η κάλυψη θέσεων με αναπληρωτές σε μια Διεύθυνση-περιοχή και μετά θα προχωράει το σύστημα στην επόμενη; 

anaplirotes_13.jpg

Πρώτα θα ληφθεί υπόψη η επιλογή του υποψηφίου στη συγκεκριμένη Διεύθυνση-περιοχή.

Οι περιοχές είναι ξεχωριστά ανά διεύθυνση εκπαίδευσης είτε πρωτοβάθμιας, είτε δευτεροβάθμιας. Τα ΚΕΔΑΣΥ είναι ξεχωριστή περιοχή, όπως και τα ΣΔΕΥ σε ΚΕΔΑΣΥ. Αυτό σημαίνει ότι  αν κάποιος έχει δηλώσει μία συγκεκριμένη περιοχή πρώτη και εκεί έχει θέση ΣΜΕΑΕ, μπορεί να προσληφθεί σε θέση ΣΜΕΑΕ χωρίς να μπορεί ο υποψήφιος να επιλέξει, παρά μόνο σχολείο ΣΜΕΑΕ στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη ροή των προσλήψεων προηγούνται οι θέσεις σε ΣΜΕΑΕ και έπονται τα άλλα προγράμματα. Αν δεν έχει θέση ΣΜΕΑΕ στη συγκεκριμένη περιοχή ή αν ο προηγούμενος στον πίνακα έχει πάρει τη θέση στο ειδικό σχολείο,  τότε θα προσληφθεί στην κενή θέση σε άλλο πρόγραμμα εφόσον υπάρχει  θέση (πίστωση) στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Δεν θα προσπεράσει το σύστημα δηλαδή  την επιλογή του υποψηφίου της συγκεκριμένης περιοχής αν υπάρχει κενό. Αυτό σημαίνει ότι ο αναπληρωτής δε φεύγει από την περιοχή που έχει επιλέξει.

5. Αν δεν υποβάλω δήλωση περιοχών φέτος, μπορώ να υποβάλω κατά το προσεχές  έτος 2022-23 από τη στιγμή που είμαι στους Πίνακες;

 Η υποβολή αίτησης είναι προαιρετική, η μη υποβολή της δεν έχει κύρωση, κύρωση έχει η μη ανάληψη υπηρεσίας ή η παραίτηση. Επίσης κατά τη διάρκεια του έτους δύναται κάποιος να υποβάλλει αίτηση σε ειδική πρόσκληση ακόμα αν δεν έχει κάνει αίτηση δήλωσης περιοχών κατά την παρούσα φάση.

6. Η προσμέτρηση υπηρεσίας ισχύει μόνο στο συγκεκριμένο κλάδο και δεν μεταφέρεται πια από κλάδο σε κλάδο;

Σύμφωνα με τον νόμο 4692/2020 άρθρο 42, προσμετράται στο εξής, για διορισμό ή πρόσληψη σε ορισμένο κλάδο, μόνο η εκπαιδευτική υπηρεσία, που παρέχεται στον κλάδο αυτό. Συγκεκριμένα [Αρχή Τροποποίησης] «β) Εκπαιδευτική προϋπηρεσία ανά κλάδο: εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες αναλύονται ως εξής: αα) μία (1) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας έως κατ’ ανώτατο όριο εκατόν είκοσι (120) μήνες, ββ) δύο (2) μονάδες ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως καθορίζονται στην περ. Β΄ της υπ’ αρ. 133529/ ΓΔ4/7.8.2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Β΄ 3941), καθώς και σε σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης έως κατ’ ανώτατο όριο εξήντα (60) μήνες.» – ΑΝΤΙΚ. ΤΗΣ ΠΕΡ. Β ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 57 ΜΕ ΤΟ ΑΡΘ. 42 ΤΟΥ Ν. 4692/20, ΦΕΚ-111 Α/12-6-20 [Τέλος Τροποποίησης].

7. Κυρώσεις

A. Οι προσωρινοί αναπληρωτές υποχρεούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 111 του ως άνω νόμου 4821/2021, να προσκομίσουν κατά την ανάληψη υπηρεσίας Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ε.Ε. (EU Digital COVID Certificate EUDCC) όσον αφορά στον εμβολιασμό ή στη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19, ή βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου ή ισοδύναμο πιστοποιητικό ή βεβαίωση τρίτης χώρας ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR test), η οποία εκδίδεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), είτε από τον ιδιωτικό φορέα που επιλέγεται με δική τους επιβάρυνση. Εφόσον δεν προσκομίσουν κατά την ανάληψη υπηρεσίας το απαραίτητο πιστοποιητικό δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία και εφαρμόζονται, κατά περίπτωση, οι κυρώσεις των διατάξεων: Της παρ. 5Α του άρθρου 63 του ν. 4589/2019: “Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στην ανακοίνωση της πρόσληψης ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτούνται, αποκλείονται από τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, καθώς και κατά το επόμενο σχολικό έτος…” Της παρ. 4 του άρθρου 46 του ν. 4692/2020: “Εκπαιδευτικός ή μέλος Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., που προσλαμβάνεται ως αναπληρωτής σε κενό με την ειδική πρόσκληση, ύστερα από την αίτηση-δήλωση συμμετοχής του, και για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνει υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στην ανακοίνωση της πρόσληψης ή αναλαμβάνει υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτείται, αποκλείεται από τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, καθώς και κατά τα δύο επόμενα σχολικά έτη…”

Οκτώ επιπλέον σημαντικές επισημάνσεις για τις αιτήσεις αναπληρωτών

Τέλος, σε οκτώ σημαντικές επισημάνσεις προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Πιο αναλυτικά:

1) Όσοι και όσες δε βρίσκεστε μέσα στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής δεν έχετε δικαίωμα αίτησης για αναπλήρωση.

2) Να δηλώνετε τις περιοχές με κριτήριο αυτό που πραγματικά επιθυμείτε και όχι από πιο μακριά προς πιο κοντά για να αυξήσετε τις πιθανότητες πρόσληψης (δεν παίζει κανένα ρόλο). Το σύστημα πρώτα φτάνει στη σειρά σας και εξετάζει με σειρά τι δηλώσατε και αν έχει κενό στην πρώτη σας επιλογή σας επιλέγει. Αν όχι πάει στην επόμενη μέχρι να εντοπίσει κενό.

3) Να δηλώνετε μόνο τις περιοχές που πραγματικά επιθυμείτε. Καθώς αν σας προσλάβουν κάπου και δεν αναλάβετε υπηρεσία ή παραιτηθείτε έχετε ποινή μη πρόσληψης για το έτος 2021-2022 και για το έτος 2022-2023 (δηλαδή 2 χρόνια). Σε περίπτωση ειδικής πρόσκλησης δήλωσης εκ νέου κενών η αντίστοιχη ποινή είναι τρία χρόνια!

4) Σε περίπτωση δήλωσης και πρόσληψης στα ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ ο μισθός είναι ίδιος, αλλά τα ωράρια διαφορετικά (30 ώρες την εβδομάδα/ενδέχεται και με απογευματινή υπηρεσία), καθώς ακολουθούν το ωράριο του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

5) Οι νηπιαγωγοί δεν έχουμε μειωμένου ωραρίου. Συνεπώς δε δηλώνεται.

6) Πάντα τρέχει η ειδική αγωγή (ΣΜΕΑΕ/ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ/BRAILLE/ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ) και μετά η γενική αγωγή

7) Έχετε δικαίωμα απεριόριστης τροποποίησης των επιλογών σας μέχρι τις 20/08/2021 που σταματούν οι αιτήσεις δήλωσης.

8) Τρίμηνες Συμβάσεις:

Συνάδερφοι δώστε προσοχή!!! Αρχικά, φέτος με δεδομένο το ποσοστό εμβολιασμών των εκπαιδευτικών (80%) οι συμβάσεις αυτές δε θα ανανεώνονται, καθώς οι άδειες ειδικού σκοπού θα είναι ελάχιστες. Επιπλέον, τα μέγιστα μόρια που μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός είναι 10 το χρόνο (για 10 μήνες εργασίας). Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τα μόρια! Είναι το γεγονός πως απειλείται εμμέσως για να μην πούμε άμεσα το πλήρες ωράριο μας. Είμαστε από τους ελάχιστους κλάδους που δεν έχουμε μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό!!! Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη όλων για εργασία, αλλά σκεφτείτε αν θέλετε να δουλέψετε με πλήρους συμβάσεις ή με ωρομίσθιες ή τρίμηνες, που το μόνο που προσφέρουν είναι εργασιακή ανασφάλεια για όλους μας. Δεν είναι βιώσιμες αυτές οι «λύσεις». Ο Covid19 τον οποίο επικαλείται το υπουργείο κάποια στιγμή θα φύγει, οι τρίμηνες συμβάσεις όμως;

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων - Ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε δύο νεαρούς στη Θεσσαλονίκη - Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας φέρει τραύμα από μαχαίρι
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο νεαροί από επίθεση ατόμων
papaevaggelou
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
«Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι το σχολείο εκτός από απαραίτητο αποτελεί και το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά», υπογραμμίζει η Βάνα...
Παπαευαγγέλου: Τα σχολεία, το πλέον ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας για τις άδειες ειδικούς σκοπού των εργαζομένων - Τι αλλάζει στις αποδοχές
Άδειες ειδικού σκοπού: Αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας - Τι αλλάζει
xioni kakokairia
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στην Αττική αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» τα επόμενα 24ωρα - Τα δύο σενάρια για τα έντονα...
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πολικό ψύχος προ των πυλών - Τα δύο σενάρια (Vid)