Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σε οκτώ σημαντικές επισημάνσεις προχώρησε η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (Π.Ε.Α.Ν), δημοσίευσε οκτώ σημαντικές επισημάνσεις που αφορούν απορίες της εκπαιδευτικής κοινότητας αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών. 

Στην ανάρτηση που παρατίθεται παρακάτω, η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών τονίζει σε 8 σημεία τις σημαντικότερες παραμέτρους που πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τις αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών.

Πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών:

1) Όσοι και όσες δε βρίσκεστε μέσα στους οριστικούς πίνακες αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής δεν έχετε δικαίωμα αίτησης για αναπλήρωση.

2) Να δηλώνετε τις περιοχές με κριτήριο αυτό που πραγματικά επιθυμείτε και όχι από πιο μακριά προς πιο κοντά για να αυξήσετε τις πιθανότητες πρόσληψης (δεν παίζει κανένα ρόλο). Το σύστημα πρώτα φτάνει στη σειρά σας και εξετάζει με σειρά τι δηλώσατε και αν έχει κενό στην πρώτη σας επιλογή σας επιλέγει. Αν όχι πάει στην επόμενη μέχρι να εντοπίσει κενό.

3) Να δηλώνετε μόνο τις περιοχές που πραγματικά επιθυμείτε. Καθώς αν σας προσλάβουν κάπου και δεν αναλάβετε υπηρεσία ή παραιτηθείτε έχετε ποινή μη πρόσληψης για το έτος 2021-2022 και για το έτος 2022-2023 (δηλαδή 2 χρόνια). Σε περίπτωση ειδικής πρόσκλησης δήλωσης εκ νέου κενών η αντίστοιχη ποινή είναι τρία χρόνια!

4) Σε περίπτωση δήλωσης και πρόσληψης στα ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ ο μισθός είναι ίδιος, αλλά τα ωράρια διαφορετικά (30 ώρες την εβδομάδα/ενδέχεται και με απογευματινή υπηρεσία), καθώς ακολουθούν το ωράριο του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

5) Οι νηπιαγωγοί δεν έχουμε μειωμένου ωραρίου. Συνεπώς δε δηλώνεται.

6) Πάντα τρέχει η ειδική αγωγή (ΣΜΕΑΕ/ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ/BRAILLE/ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ) και μετά η γενική αγωγή

7) Έχετε δικαίωμα απεριόριστης τροποποίησης των επιλογών σας μέχρι τις 20/08/2021 που σταματούν οι αιτήσεις δήλωσης.

8) Τρίμηνες Συμβάσεις:

Συνάδερφοι δώστε προσοχή!!! Αρχικά, φέτος με δεδομένο το ποσοστό εμβολιασμών των εκπαιδευτικών (80%) οι συμβάσεις αυτές δε θα ανανεώνονται, καθώς οι άδειες ειδικού σκοπού θα είναι ελάχιστες. Επιπλέον, τα μέγιστα μόρια που μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός είναι 10 το χρόνο (για 10 μήνες εργασίας). Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τα μόρια! Είναι το γεγονός πως απειλείται εμμέσως για να μην πούμε άμεσα το πλήρες ωράριο μας. Είμαστε από τους ελάχιστους κλάδους που δεν έχουμε μειωμένου ωραρίου ή ωρομίσθιους. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό!!! Κατανοούμε πλήρως την ανάγκη όλων για εργασία, αλλά σκεφτείτε αν θέλετε να δουλέψετε με πλήρους συμβάσεις ή με ωρομίσθιες ή τρίμηνες, που το μόνο που προσφέρουν είναι εργασιακή ανασφάλεια για όλους μας. Δεν είναι βιώσιμες αυτές οι «λύσεις». Ο Covid19 τον οποίο επικαλείται το υπουργείο κάποια στιγμή θα φύγει, οι τρίμηνες συμβάσεις όμως;
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οικονόμου: Μπορεί να επεκταθεί η αργία και την Τετάρτη

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

χιονιάς, εγκλωβισμένοι, δρόμος αποκλεισμός κακοκαιρία γυναίκα
Κακοκαιρία Ελπίς - Μαρτυρία: Άρχισα να έχω σπασμούς από το κρύο - Το τρένο που ήρθε πήγαινε τους επιβάτες πέρα - δόθε
"Το τρένο δεν θα μας πήγαινε κάπου συγκεκριμένα - Απλά θα πηγαίναμε πέρα δώθε"
Κακοκαιρία Ελπίς - Μαρτυρία: Άρχισα να έχω σπασμούς από το κρύο - Το τρένο που ήρθε πήγαινε τους επιβάτες πέρα - δόθε