Ευχαριστήριες επιστολές απευθύνει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας προς το ΑΣΕΠ, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, τον τέως υπουργό Παιδείας και την ΟΛΜΕ με αφορμή την έκδοση του ΦΕΚ ανάληψης υπηρεσίες για τους διορισθέντες εκπαιδευτικούς

Με αφορμή την έκδοση του ΦΕΚ ανάληψης υπηρεσίας για τους διορισθέντες εκπαιδευτικούς στη Γενική Εκπαίδευση η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (ΠΕΑΔαπευθύνει ευχαριστήριες επιστολές στο ΑΣΕΠ, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στον τέως υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου επί των ημερών του οποίου ξεκίνησαν οι ελήφθη η απόφαση για τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αλλά και προς την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) για τις ενέργειές της σε συνεννόηση με την ΠΕΑΔ. 

Η επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δια του παρόντος επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσωπικά προς την Υπουργό κα Νίκη Κεραμέως για την υλοποίηση των πρώτων 11.700 μόνιμων διορισμών μετά από δώδεκα χρόνια αδιοριστίας, στη Γενική Εκπαίδευση (Α/θμια και Β/θμια)!

Οι μόνιμοι διορισμοί αυτοί αποτελούν μια απαραίτητη «ανάσα» για την εύρυθμη λειτουργία της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στην τέως Γ. Γραμματέα του Υπουργείου καΑναστασία Γκίκα για την άριστη επικοινωνία και συνεργασία της με την Π.Ε.Α.Δ., καθώς από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της -εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία- σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, συναντίληψης και ειλικρινούς διάθεσης βοήθησε να υλοποιηθούν αυτοί διορισμοί, δεδομένης της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης. Σε όλες τις επικοινωνίες μας (είτε δια ζώσης, ή μέσω τηλεδιάσκεψης), τόσο η τ. Γ. Γραμματέας, όσο και το καθ’ύλην αρμόδιο στελεχιακό δυναμικό της Γ. Γραμματείας και του Υπουργείου συνολικά, απέδειξαν ότι η πολιτική απόφαση της υλοποίησης των απαραίτητων μόνιμων διορισμών υπηρετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Ως Π.Ε.Α.Δ. πιστεύουμε ότι η Δημόσια Εκπαίδευση ως ένα πολύ σημαντικό Δημόσιο Αγαθό πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με την προσοχή που απαιτείται, ανεξάρτητα απόπολιτικές αναφορές. Προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της πολιτικής προς όφελος των τελικών δικαιούχων, των μαθητών και μαθητριών της πατρίδας μας!

Η επιστολή προς το ΑΣΕΠ

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δια του παρόντος επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς το Α.Σ.Ε.Π. για την άψογη ολοκλήρωση της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 που αφορούσε τους μόνιμους διορισμούς στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τους πρώτους μετά από δώδεκα χρόνια! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Γενική Διευθύντρια Επιλογής Προσωπικού κα Καλλιόπη Στάγκα για την έγκυρη ενημέρωση που παρείχε ασμένως καθόλη την διάρκεια της εξέλιξης της προκήρυξης.

Το Α.Σ.Ε.Π. ως ο αναγνωρισμένος θεσμός που είναι αρμόδιος για την πρόσληψη προσωπικού σε δομές της Ελληνικής Πολιτείας, με το κύρος και την αξιοπιστία του, υπό τις ιδιάζουσες έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19 που δυσχέραναν την πολύ απαιτητική διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων πολλών χιλιάδων συμμετασχόντων στην ως άνω προκήρυξη, κατόρθωσε να φέρει εις πέρας με επιτυχία το έργο του.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε δημοσίως στο Α.Σ.Ε.Π. την άψογη λειτουργία του.

Η επιστολή προς τον Κώστα Γαβρόγλου

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δια του παρόντος επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της

  1. προς τον τέως Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Γαβρόγλου για το γεγονός ότι επί της θητείας του ψηφίστηκε ο ν.4589/2019 που αποτέλεσε το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου υλοποιήθηκαν οι 11.700 μόνιμοι διορισμοί από την σημερινή Κυβέρνηση, συστήνοντας ένα σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων.

  2. προς τον πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο οποίος με συνέπεια, ήθος συναδελφικό και ενσυναίσθηση, συνέβαλε τα μέγιστα στο να ανοίξει ο δρόμος να αποκατασταθούν οι εργασιακές σχέσεις χιλιάδων συναδέλφων που για πάρα πολλά χρόνια δοκιμάστηκαν σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο υπηρετώντας ως συμβασιούχοι στην Εκπαίδευση.

Η Δημόσια Εκπαίδευση ως ένα πολύ σημαντικό Δημόσιο Αγαθό πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με την προσοχή που απαιτείται, ανεξάρτητα από πολιτικές αναφορές.

Η επιστολή προς την ΟΛΜΕ

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Π.Ε.Α.Δ. ως ο αναγνωρισμένος θεσμικός εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δια του παρόντος επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Ο.Λ.Μ.Ε. -ενεργά μέλη της οποίας είναι κάθε χρόνο οι χιλιάδες αναπληρωτές και αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί- για τις ενέργειες που σε διαρκή συντονισμό με την Π.Ε.Α.Δ. έγιναν ούτως ώστε να επιτευχθούν οι φετινοί μόνιμοι διορισμοί. Ωστόσο, παρά τους σημερινούς διορισμούς, η «ψαλίδα» αποχωρήσεων-διορισμών (τα δώδεκα συνεχή χρόνια της αδιοριστίας) παραμένει, άρα θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια.

Τόσο οι συνάδελφοι που διορίστηκαν, όσο και όσοι/-ες θα συνεχίσουν να υπηρετούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρωτές/-τριες, οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο και για την αναβάθμιση των λειτουργών του.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα